Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@Lucy75 Bydlíme v pronájmu. Manžel se chce stehovat do jiného města a já s dětmi budeme hledat menší byt. Vím, že to finančně bude hukot, manžel naznačil, že mi zadarmo nic nedá. Čím vic o tom přemýšlím, tím víc v tom vidím ženskou. Nemůžu si pomoct
Spocitej si naklady na deti.
Vsechno musis mit podlozene cislama, i ten najem atd. Zapocitej hlidani deti, abys mohla dodelat tu atestaci.
A zvaz i penize na manzelku, s nejakym konkretnim casovym planem, nez budes moci zacit se svou profesi.
Postav to na presnych cislech a at to proste zatahne, nez budes moci poradne vydelavat.
Zdravím,
Ráda bych znala váš názor. Jsem rozvedená skoro 2 roky, mám 2 děti (3,5 a skoro 7 let) platí alimenty pravidelně (dle dohody 6000). Za tu dobu si je nikdy k sobě nevzal, stále jezdí ke mě na 2-3 hodiny za měsíc ne-li dýl.
Pohraje si a zase odjede. Žádná zodpovědnost. To mě vadí, už nechci aby mi chodil do bytu a chci aby se začal trochu starat. Nyní jsem po něm chtěla aby přispěl dětem na kroužky polovinou ( plavání, bruslení a angličtina). Vychází to pro něho max na 3000. Stále mi tvrdí, že peníze nemá. Pracuje na OSVČ, prý když zaplatí alimenty, daně a 10000 měsíčně projí, tak mu už nic nezbyde. Prodal pozemek za velké peníze, své mamce, která je v domově důchodců sebral všechny peníze co měla doma nasetreny. Jelikož jsem doteď byla na rodicaku, tak slevu na daních na děti pobíral on a tvrdí mi, že jelikož to mam díky němu, tak jakobych to měla od něho, tak jakože dává víc než musí. A nikdo mu nerozmluvi, ze to jsou peníze od státu.
Chtěla bych zvednout alimenty nebo aspoň aby se polovinou podílel na kroužcích a potřebách do školy. Ale mám strach, aby mě případně ty alimenty nesnížili. Moc nepřiznává a mám pocit, že bude chtít pracovat spíš na černo, když už teď mám děti napsané na sebe.
Omlouvám se za takový sloh, jen si nevím rady co s tím.
@Anonymní píše:
Zdravím,
Ráda bych znala váš názor. Jsem rozvedená skoro 2 roky, mám 2 děti (3,5 a skoro 7 let) platí alimenty pravidelně (dle dohody 6000). Za tu dobu si je nikdy k sobě nevzal, stále jezdí ke mě na 2-3 hodiny za měsíc ne-li dýl.
Pohraje si a zase odjede. Žádná zodpovědnost. To mě vadí, už nechci aby mi chodil do bytu a chci aby se začal trochu starat. Nyní jsem po něm chtěla aby přispěl dětem na kroužky polovinou ( plavání, bruslení a angličtina). Vychází to pro něho max na 3000. Stále mi tvrdí, že peníze nemá. Pracuje na OSVČ, prý když zaplatí alimenty, daně a 10000 měsíčně projí, tak mu už nic nezbyde. Prodal pozemek za velké peníze, své mamce, která je v domově důchodců sebral všechny peníze co měla doma nasetreny. Jelikož jsem doteď byla na rodicaku, tak slevu na daních na děti pobíral on a tvrdí mi, že jelikož to mam díky němu, tak jakobych to měla od něho, tak jakože dává víc než musí. A nikdo mu nerozmluvi, ze to jsou peníze od státu.
Chtěla bych zvednout alimenty nebo aspoň aby se polovinou podílel na kroužcích a potřebách do školy. Ale mám strach, aby mě případně ty alimenty nesnížili. Moc nepřiznává a mám pocit, že bude chtít pracovat spíš na černo, když už teď mám děti napsané na sebe.
Prodej to, hned. Děti napiš na sebe, myslím daně. A chtěj, ať si je bere.
@Anonymní píše:
Zdravím,
osoba, které s dětmi nebydlí-nepečuje nemá na odpočet z daní nárok, příp. jen za dobu střídavky (kterou nemáte), ON je zmetek, lže v daňových přiznáních, takže ofiko z něj nic moc nevysoudíš.. ovšem jsou už i osvícení soudci, kteří berou v těchto případech za bernou minci nikoliv daňové přiznání otce dítěte, ALE PŘÍJEM OBVYKLÝ v jeho pracovní pozici… takže teoreticky zavřené dveře nemáš…
dej mu nůž na krk, pohroz mu finančákem a kontrolou, že prostě platí málo a stará se málo a že to budeš řešit soudně a s FÚ pokud nepřidá..
myslím, že by se mohl leknout a trochu se začít víc starat..
Jinak k tomu, s kým su tu půlka e-mimi dělá děti už nemá cenu se vyjadřovat.. tu vychází český vzorek mužské populace opravdu tristně…
@Lucy75
Děti si už od ledna odepisují z daní já. On si ty daně doteď odepisoval abych ty peníze dostala, vždycky, i když po částech, mi je vždycky dál. Ale krom alimentů jinak přispívat nechce, ani se o ně starat nechce. Samé výmluvy, že nemá auto technickou, pak že nemá zimní gumy, nemá sedačky a že by se musel naučit vařit. Barák má už 10 let v rekonstrukci, někde nemá ani hotové podlahy, takže bych se i bála mu je svěřit.
Prej se chystá teď 5 měsíců nepracovat aby mohl dělat na baráku. A prej by si mohl zažádat o snížení alimentů. Je to pěknej hajzl..
@myska85 a to se chlubíš, nebo si stěžuješ? já si teda v dávala obvykle dost bycha, kdo na mne vleze…
@Lucy75
Se nechlubim, bohužel se takhle projevil až po tom co byli děti. A pak s tím člověk asi těžko něco udělá.
@35ja píše:
@Ravedd je to pěkná prasarna, alimenty mají být přednost před dluhy…nemluvě o tě směšné částce kterou v dnešní době člověk nechá za jeden nákup…tohle je neskutečný, hloupost některých chlapů, vždyť jde i o jejich dítě
Ahoj,
mám dvě kamarádky, které upřednostňují své dítě pro jeho vlastní škodu, nedokáží pochopit, že jejich dítě bude pak v životě nepoužitelné, jako jsou nyní z poloviny ony samotné…já třeba neprotěžuji své děti před manželem, na sex si najdu čas jak potřebuje on dělá pro rodinu maximum a jsem spokojená…někdy je potřeba zapojit mozek a potlačit několikaletý rozvinutý laktační syndrom a nemusíte se rozvádět a řešit kraviny.
@Lucy75 píše:
@myska85 a to se chlubíš, nebo si stěžuješ? já si teda v dávala obvykle dost bycha, kdo na mne vleze…
Kdo na mě vleze…fuj, sex s fantazií s panem božským jsi asi za celý svůj život nezažila předpokládám podle toho, co píšeš ![]()
@RENATKAT píše:
Kdo na mě vleze…fuj, sex s fantazií s panem božským jsi asi za celý svůj život nezažila předpokládám podle toho, co píšeš
Ake tak to tak neprozivej at tu nejsi s panem bozskym a podrzenim manzelovi, kdy si rekne, za naivku… ![]()
@Chytrak To, že spolu nespíme, je ale JEHO rozhodnutí. Ano, vím, že už jsem pro něj nebyla moc atraktivní. Ale když jsem ho žádala o čas a prostor pro sebe (sport BEZ dětí, odpočinek apod. ), smetl to ze stolu. Chodili jsme do poradny, něco se dle mě pohlo k lepšímu, ale samozřejmě je to běh na dlouhou trať. No nic, my jsme asi doběhali

Chlapi si to představují jak Hurvínek válku. Dají na krk děcka, přidělí pár korun na domácnost a žena má při tom všem lítání být krásná, štíhlá, usměvavá, zdravá sexuální dračice