Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pockej, ty mas sestimesicniho syna s holkou, co nedavno porodila dvojcata? Tak jo, co mas za pohadku dal?
Máš 6m dítě a ona další dvojčata? Jak to udělala? Jistě, že můžeš, zadat syna do své péče, nebo ji dát víc peněz. 1400je bída s nouzi
Ona mele ho.na jo? A ty ne? Vždyť to nemá hlavu ani patu. Máte šestiměsíční dítě a ona nedávno porodila dvojčata?
Dítěti je půl roku.
to bych dítě na přespání nedala. Takhle malé dítě dá soudce těžko do péče otce zvlášť, když nemá vhodné podmínky. Což jsem pochopila, že nemáš. Ne, že bych pány v péči o dítě podcenovala, ale péče fakt neni sranda. A na rodicaku je málo peněz. Sakra málo, pokud nemáš dost našetřeno.
No to platis ranec
Sanci asi mas, ale vyzijes s rodicakem 10.000?
Jak mohla stihnout porodit nedávno dvojčata, když máte 6ti měsíčního syna?
to je vtipny. Jakoze, kdyz rodila tvyho syna, tak uz byla tehotna s dvojcaty??
Ty jo, tak tobě bych dítě svěřila akorát pod dohledem, páč to nemáš v hlavě v pořádku poskládaný a dítě by to mohlo mravně ohrozit. Jestli máš šestiměsíční dítě, tak máš kmitat, abys manželku se synem zabezpečil a nemusela se stresovat, že pujde do azyláku. To s těma dvojčatama jsem nepochopila, asi překlep, aby to byl větší doják?!
Tak zaprvé - ta „charita“ pro matky, to je domov pro maminky s dětmi a ačkoliv to není hotel s pěti hvězdičkami, je to čisté prostředí, s podporou sociálních pracovnic a mnoho žen díky tomu dokáže svou situaci naopak řešit a zlepšit. Na péči o děti dohlíží právě zmíněné sociální pracovnice, stejně jako na úklid pokojů a učí maminky správným návykům /byla jsem v takovém zařízení na praxi, takže několik týdnů jsem to tam viděla. Zadruhé 1400kč výživné na dítě je skoro nic, výživné na matku neplatíš vůbec a do dvou let dítěte by si měl. Jak stihla tvoje expartnerka porodit tři děti v rámci 6ti měsíců je trošku záhada. Pokud má syn půl roku a je kojený, nemá od matky na noc co kde pohledávat a je rozumná, že ti ho na noc nedává. Vídat ho samozřejmě nárok máš, ale respektuj biologické potřeby miminka, v tomto je občas hloupé i to, jak rozhodnou některé soudy - naštěstí ne často, protože miminko prostě svou matku cítí, vnímá její tělo a potřebuje její mléko a je s ní silně spjaté a navázané na ni už od doby těhotenství, takže pokud je dítě na umělé výživě, je nutné jej na dlouhé odloučení od matky a pobyt s tebou minimálně zvykat postupně a šetrně. Každopádně byste neměli hledět vy dva na sebe co chceš ty a co ona, ale dívat se na to, co je nejlepší pro to dítě - není to spor mezi vámi co je tu podstatné.
Tohle je teda poradna slatanina
.A kdo te mel jako kontaktovat, kdyz jsi doposud o svereni do pece ani nepozadal? O ostatnim ani nemluvim
… A dle meho takhle male dite ti do pece nesveri. Dite ma byt s matkou, kor jestli je kojene.
To zabředla hned po porodu? a dvojčata jsou těžce nedonošený?
@Anna766 píše:
Ona mele ho.na jo? A ty ne? Vždyť to nemá hlavu ani patu. Máte šestiměsíční dítě a ona nedávno porodila dvojčata?
Jo, a ještě mu málo půjčuje kluka, i když má holku… ![]()
Zdravím, je to dlouhy a hodne osobnitak to zkratim, nevim si rady, je to čerstvý ocenim dobré rady. Mam 6 měsíčního syna s holkou s kterou nežijeme v jedné domácnosti, tak porodila nedavno dcojčata ze svym současným přítelem kteryho čekal nastup, je na všechno sama, kluka vydam jen o vikendu, v týdnu sem v práci, kluka mi malo půjčuje k sobě na přespání a stezuje si ze si kluka v týdnu vůbec neberu samy hovna mele, problem je v tom že nema teď nikoho mamu ma na léčení, na najem skoro nema, měsíčně ji platím 1400kc,+kočárek sem koupil ja, a mnoho další věci. A asi pujde to charity pro matky, co mam dělat nechci aby moje dite zily v charitě, mam naky pravo získat do sve péče me dítě, jit na mateřskou pro chlapa, jaky mam šance? A po případě na koho se obrátit když mne zatím nikdo nekontaktoval..