Alimenty a styk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102696
28.5.21 06:02
@Anonymní píše:
@stinga co furt do toho tahate střídavou péči o té tady odemkne nebyla ani tečka :lol:… Je to otec na soc sítích ale ve skutečnosti může za synem kdy chce ale jelikož se ukáže 1× za 2-3 měsíce tak asi to odpovídá tomu nezájmu ne?… Jen mám strach že i přes to že za synem nechodí bych mu ho musela dávat na VÍKENDY!…

No, to budes muset, pokud bude mit zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
28.5.21 14:21
@Anonymní píše:
@stinga co furt do toho tahate střídavou péči o té tady odemkne nebyla ani tečka :lol:… Je to otec na soc sítích ale ve skutečnosti může za synem kdy chce ale jelikož se ukáže 1× za 2-3 měsíce tak asi to odpovídá tomu nezájmu ne?… Jen mám strach že i přes to že za synem nechodí bych mu ho musela dávat na VÍKENDY!…

no pořád nerozumím tomu, co řešíš - otec nemá zájem přijít častěji než 1× za 2-3 měsíce, a ty se bojíš, že by jsi mu ho musela dávat na víkendy? a proč se bojíš? otec ti řekl, že dítě bude chtít na víkendy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
28.5.21 21:12
@nikive píše:
@prokr Tohle je absurdní představa, soud nestanovuje výši alimentů na základě kontaktů rodiče s dítětem. Ale podle ekonomické situace rodičů a věku dítěte a jeho potřeb.

podíl osobní péče o dítě je zákonné hledisko pro stanovení alimentů, Takže podle zákona kecáš. Ale podle převažující soudní praxe máš pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
29.5.21 19:46

Zdravím, rada bych se připojila s dotazem. Jsem rozvedena přes dva roky, syn 7 let, mám ho v péči, otec platí 2000/měsíčně. A teď k dotazu. Syn k otci nechce chodit. Otec začal brát pervitin a je závislý na alkoholu. Několikrát jsem pro malého musela jet, protože mi brecel do telefonu, ze má hlad, ze tátu nemůže vzbudit, ze se tam sám boji. Poslední dobou si malý k tomu všemu stěžuje, ze na nej otec pořad řve a nadává mu. Dnešek opět, vidí se po šesti týdnech. Malý ztratil neocube kuličky, volal mi to, brecel ( podotýkám má ADHD, je velmi emotivní) a najednou slyším v telefonu jak na nej otec jeci, ze je malá ufnukana hysterka a ať okamžitě vypne telefon, ze se mnou nebude mluvit, ldyz je s nim a ať si to vypadne najít.

Je mi z toho hrozné, chci se zeptat, je tu někdo kdo řešil úpravu styku, aby malého viděl třeba jen pod mým dohledem a je alkoholismus, agrese a závislost na drogách dostatečný důvod proč by mi soud mohl dat za pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25543
29.5.21 20:03

@januse1 brutus.. bohužel ne neobvyklý..
první Kam musíš jít je v pondělí na Ospod a toto vše nahlásit do protokolu, zapsat..
oni udělají prověrky
pak bude soud
vycházím z teze, že píšeš pravdu…

a nechci ti radit věci, které baby ve tvé situaci dělají (kámoše pověří dohledem až sedne zfetovaný ex za volant, tak ihned zavolat 158) na to nemá každý žaludek a na rovinu ani já bych ho neměla, ale někdy jsou lidi tak zoufalí, že volí i tyto brutus metody a test je test, případně odmítnutí je odmítnutí.. Nevím no, účel světí prostředky? Pokud by šlo o bezpečí mého dítěte, tak to je jediná situace, kdy bych to asi udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna