Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Alimenty by měly mít před dluhy přednost. Ale jeho výdaje se zohledňovat určitě budou, navíc mu musí zůstat na živobytí. Takže těžko říct, kolik vám můžou přiklepnout. Do dvou let věku toho nenarozeného dítěte máte nárok na výživné i na sebe. No bude se muset chlapec otáčet.
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu.
Mám skoro tříletého syna a další miminko na cestě. Bohužel s přítelem jsme se rozešli. Ale jsme spolu za dobře. A mě by zajímalo, na kolik peněz mám nárok? Čistý příjem má 31 tisíc. Ale má dost poplatku(hlavně dluhy z mladi)
A tak by mě zajímalo jestli když bych to chtěla mít papirove potvrzené a nechala bych si vypočítat alimenty, jestli berou ohled na dluhy? Nechci ho úplně sedrit z kůže ale zase nechci aby děti nějak stradali.
To není dobrá situace. Soud se na jeho dluhy vykašle a vyměří mu klidně výživné, které nebude schopen platit. Navíc si tím poděláte vztahy. Zajděte k mediátorovi, pokud spolu vycházíte, pomůže vám najít řešení. Soudy naopak mohou vaši situaci pod praporem zájmu dětí zásadně zhoršit ke škodě dětí. Pokud bys chtěla poradit mediátora, pošli mi do SZ, kde bydlíte a zkusila bych někoho šikovného doporučit.
Dobrý den, prosím o radu.
Mám skoro tříletého syna a další miminko na cestě. Bohužel s přítelem jsme se rozešli. Ale jsme spolu za dobře. A mě by zajímalo, na kolik peněz mám nárok? Čistý příjem má 31 tisíc. Ale má dost poplatku(hlavně dluhy z mladi)
A tak by mě zajímalo jestli když bych to chtěla mít papirove potvrzené a nechala bych si vypočítat alimenty, jestli berou ohled na dluhy? Nechci ho úplně sedrit z kůže ale zase nechci aby děti nějak stradali.