Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chci se zeptat. Před 3 dny jsem podala exekuční návrh přes soud (máme rozsudek) na mýho povedenýho ex, který neposlal alimenty v září. Dnes jsem se s ex potkala u školky a sdělil mi, že peníze poslal cca před 5 dny složenkou na moji adresu. Já doteď nic nemám, ústřižek mi ukázal a opravdu poslal. Co teď? Nebudu platit nějaké výdaje exekutora? Já samozřejmě upozorňovala už v září ex, že pokud peníze nepošle, tak exekuci podám, protože ty peníze fakt potřebuji, platila jsem toho opravdu hodně, kroužky ve školce, bačkůrky, pomůcky apod. Nebo náklady bude platit ex? I když prokáže, že peníze poslal před podáním exekuce? Děkuji za odpověď. L.
Tyyy jo, 2.10. si podala exekuci, ze nezaplatil za září, ty ses teda přísná.
@ondrej190 píše:
Tyyy jo, 2.10. si podala exekuci, ze nezaplatil za září, ty ses teda přísná.
ona nepíše za září, ale V září, takže zřejmě za srpen
![]()
No počkala bych jestli to opravdu přijde a pak ten návrh můžeš kdyžtak stáhnout ne?
Takový ústřižek složenky se dá celkem lehce vyrobit a napodobit. Já bych mu nevěřil.
@ondrej190 Ne, září mám zaplaceno, platí alimenty na měsíc dopředu. Asi je mi jedno jestli jsem nebo nejsem přísná, on se mě taky neptá z čeho vyžiju. Nemá zaplacen říjen a už měl být. Jinak složenka je pravá, to bych se nebála, mám ho i doma, ale jde mi o to zda zaplatí on ty náklady exekutora, když to zaplatil dřív než to bylo podáno. Normálně mi platí na účet takže jen naschvál..
@JancaS84 asi jako jo, ale kdo zaplatí poplatky? Já nebo on? Když to “zaplatil” pred podanim? Ja nevedela, ze to poslal slozenkou, nekomunikuje.
@Anonymní píše:
@JancaS84 asi jako jo, ale kdo zaplatí poplatky? Já nebo on? Když to “zaplatil” pred podanim? Ja nevedela, ze to poslal slozenkou, nekomunikuje.
K rukám matky znamená, že to k tomu datu musíte mít. Jestli to zbabral někdo jiný to je jiná.
2. rijna byla nedele, takze 3.rijna prvni pracovni den v rijnu a uz je to podane. Jsem jediny, komu to prijde silene?
@ondrej190 ano - oprava v pondělí jsem podávala. A není šilený, že semnou nekomunikuje a na moje sms neodpovídá, telefon mi nebere a peníze jsem dávno měla mít? Nebo mám říct dítěti, že teď papat nebude, protože taťka na ni kašle? Kdyby napsal, kdyby se omluvil, nekomunikuje, tak asi jinak to nejde. Mně přijde šílený, že se neozve. A včera se mi u školky vysměje, že to přece poslal složenkou… Hm kdoví kdy ta složenka vlastně přijde, kdyby nás nechal bez peněz tak je to všem jedno.
@Anonymní píše:
@ondrej190 ano - oprava v pondělí jsem podávala. A není šilený, že semnou nekomunikuje a na moje sms neodpovídá, telefon mi nebere a peníze jsem dávno měla mít? Nebo mám říct dítěti, že teď papat nebude, protože taťka na ni kašle? Kdyby napsal, kdyby se omluvil, nekomunikuje, tak asi jinak to nejde. Mně přijde šílený, že se neozve. A včera se mi u školky vysměje, že to přece poslal složenkou… Hm kdoví kdy ta složenka vlastně přijde, kdyby nás nechal bez peněz tak je to všem jedno.
Na jedné straně chápu že alimenty by platit měl, ale kdybych já se měla spoléhat na výživné tak děti umřou hlady. Mně první manžel dluží výživné za 15 let, a ani exekutor je z něj do teď nevyrazil. A to už je syn dávno plnoletý.
@topazio Kolik mám a nebo nemám na účtu není předmětem diskuze, pokud máš potřebu komentovat můj příspěvek tak prosím můžeš mi klidně odpovědět na mé dotazy viz první příspěvek ![]()
*Vážená paní,
pokud je Váš bývalý partner byť i den v prodlení z platbou výživného, je možné podat exekuční návrh. Pokud tedy disponujete rozhodnutím soudu, kterým bylo stanoveno výživné, je možné se domluvit tak, že mi rozhodnutí pošlete (veškerá rozhodnutí, kterými bylo stanoveno hradit výživné) a já Vám sepíši exekuční návrh, který byste poté podepsala a doručila zpět exekutorovi, čímž by bylo exekuční řízení zahájeno.*
Tohle mi tenkrát napsali mně, když jsem se ptala, co s ex. Také jsem to podávala hned. Teda skoro. Nějaký měsíc trvalo papírování se soudem o porušení. ![]()
Jako, pokud to ten chlap dělá schválně, tak mu to patří.
A složenka je sice hezká, ale reálně ty peníze stále nejsou, že?
@Alexandria Nixia Ano přesně tak. Předpokládám, že peníze dojdou až tak příští týden. Pracuji a nejsem doma, poštu máme docela naprd hodiny, takže si budu muset domluvit, že půjdu dřív nebo později do práce, abych na tu poštu zašla. Pokud hodlá dělat naschvály, tak ať nečeká ode mě nějaké ústupky. Mě ta složenka zkrátka komplikuje situaci.
Dobrý večer, chci se zeptat. Před 3 dny jsem podala exekuční návrh přes soud (máme rozsudek) na mýho povedenýho ex, který neposlal alimenty v září. Dnes jsem se s ex potkala u školky a sdělil mi, že peníze poslal cca před 5 dny složenkou na moji adresu. Já doteď nic nemám, ústřižek mi ukázal a opravdu poslal. Co teď? Nebudu platit nějaké výdaje exekutora? Já samozřejmě upozorňovala už v září ex, že pokud peníze nepošle, tak exekuci podám, protože ty peníze fakt potřebuji, platila jsem toho opravdu hodně, kroužky ve školce, bačkůrky, pomůcky apod. Nebo náklady bude platit ex? I když prokáže, že peníze poslal před podáním exekuce? Děkuji za odpověď. L.