Alimenty.. názor v této situaci.

Anonymní
25.1.22 10:45

Alimenty.. názor v této situaci.

Manžel je od ženy 8 let. My jsme spolu 7 let. Máme 4letou dceru. On má děti z bývalou ve věku 8 a 15.
Když jsem se seznámili měl exekuce, dluhy… měli to s bývalou… nesvádím nic na bývalou, dluhy byli obou. Muž na můj popud začal řešit insolveci, rozvod… insolvence skončila před dvěma roky necelýma. Bylo to těžší i v pohodě… každopádně našetřeno za těch pět let bylo malinko, brali se i půjčky… kleklo auto apod. Nyni už dva roky je vše tak nějak v klidu. Máme ještě uvěr splátka 15tis… bylo to na auto, rekonstrukci… ještě chybí dva roky a bude klid. Muž platí alimenty celou dobu 2800+3300. A to je k tomu co chci řešit. My jsem vždy nakupovali jeho dětem po domluvě s matkou k alimentům… veškreré obutí, bundy, věci do školy, obědy škola, kroužky, tábory, kredity, dostali od nás mobily, tablety, byli s námi třikrát na dovolené ČR, SR. Když volala žena a chtěla na srpš apod. přišpělo se vždy. Jeho bývala vůbec netuší že muž vydělává 70-80tis měsíčně jako osvč, předtím měl cca 20-25tis. Platíme alimenty stále stejně… snažíme se dětem více kupovat. I oblečení s nimi chodit nakupovat a vozí si to domů, tak dvakrát ročně. Plus to vše co jsem psala jim platíme. Jejich matka si za tu dobu nabrala další půjčky a má další exekuce, které již mít nemusela…(koukala jsme na ispis.cz) Když jsem to počítala dávame za holky cca dalších 4tis měsíčně když vezmu v úvahu i ty dovolené nákupy atd. Pere se to ve mě.. že my máme vysoký příjem a oni tam spíše živoří… ale zase ji zvednout alimenty tak nevěřím že to půjde ku prospěchu dětem.. cigára, pivečko to tam jede… Jak jezdí od nás tak jim nabalím i tašku s jídlem, dostanou 200-300Kč každá… Matka jejich nic nežádá… prý až bude starší na střední škole…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
37149
25.1.22 10:50

No, tak to nech tak jak to je. :nevim: Nebo si je vemte do péče vy a nebo stridavku.

• načítám...
15875
25.1.22 10:52

Nic bych neřešila, alimenty dobrovolně nezvysovala, ale dětem se snažila dopřát, koupila jim co potřebují aby nezivorily, jak píšeš.

• načítám...
3761
25.1.22 10:55

A na co přesně chceš znát náš názor? Abychom zde jednohlasně pošpinili jejich maminku a vychválili tebe, jak moc jsi shovívavá macecha?

• načítám...
3792
25.1.22 10:57

Tak 70 OSVČ je tak 40 „čistého“, ne? Z toho 13% na jednu a 19% na druhou je 12 800. Jinými slovy: dělejte cokoliv proto, aby o zvýšení soudně nepožádala :nevim:

• načítám...
10159
25.1.22 11:08

Dopřejte jim bokem.. spořte jim atd.. pokud se zvýší alimenty, vás to bude stát víc, vše se utopí v dluzích a na děti nezbyde nic

• načítám...
7900
25.1.22 11:16

Jestli jejich matka není úplně finančně gramotná, tak jí není moc pomoci a případné zvýšení alimentů by zas jen padlo na nějaké kraviny.
Spíš bych se snažila dětem dorovnávat napřímo materiálně, nebo přímým zaplacením konkrétní potřeby - lyžák, obědy, apod.

• načítám...
Anonymní
25.1.22 11:20
@Fee-bee píše:
A na co přesně chceš znát náš názor? Abychom zde jednohlasně pošpinili jejich maminku a vychválili tebe, jak moc jsi shovívavá macecha?

Ne to nechci… vím jaká je jejich matka a to tu rozebírat nebudu. A sebe vychvalovat nebudu taky. Starám se prostě o obě děti jak to jde. Mám je obě ráda. A ony mají se mnou hezký vztah, ale maminka je maminka…

• Upravit
Anonymní
25.1.22 11:22
@Sisika9 píše:
Tak 70 OSVČ je tak 40 „čistého“, ne? Z toho 13% na jednu a 19% na druhou je 12 800. Jinými slovy: dělejte cokoliv proto, aby o zvýšení soudně nepožádala :nevim:

Ona bude chtít na starší asi od záři.. tak jsme s mužem říkali že dáme 1500-2000 at má jak půjde na střední. Osobně to vidím na účňák, ale maminka ji věří… tak budu věřit taky.

• Upravit
3761
25.1.22 11:23
@Anonymní píše:
Ne to nechci… vím jaká je jejich matka a to tu rozebírat nebudu. A sebe vychvalovat nebudu taky. Starám se prostě o obě děti jak to jde. Mám je obě ráda. A ony mají se mnou hezký vztah, ale maminka je maminka…

Tak zato buď ráda, jak to je. A pořád nevím, na co přesně ti máme psát náš názor.

• načítám...
Anonymní
25.1.22 11:28
@Fee-bee píše:
Tak zato buď ráda, jak to je. A pořád nevím, na co přesně ti máme psát náš názor.

Prostě jsem takový blb.ec a je mi to blbé že ony doma toho fakt moc nemají…jídlo horší a tak.. a my vysoké příjmy… ale řešení to nemá.. střídavka by vůbec.. ony by nechtěli ani omylem… doma mají svůj klid, chodí spát když chtějí, dělají si co chtějí…uplně jiný život a ještě bydlíme od sebe 35km.

• Upravit
3761
25.1.22 11:32
@Anonymní píše:
Prostě jsem takový blb.ec a je mi to blbé že ony doma toho fakt moc nemají…jídlo horší a tak.. a my vysoké příjmy… ale řešení to nemá.. střídavka by vůbec.. ony by nechtěli ani omylem… doma mají svůj klid, chodí spát když chtějí, dělají si co chtějí…uplně jiný život a ještě bydlíme od sebe 35km.

Ty zřejmě chybně předpokládáš, že zárukou štěstí je mít peníze. Holky copak strádají nebo to je jen tvoje domněnka?

• načítám...
53190
25.1.22 11:32
@Anonymní píše:
Prostě jsem takový blb.ec a je mi to blbé že ony doma toho fakt moc nemají…jídlo horší a tak.. a my vysoké příjmy… ale řešení to nemá.. střídavka by vůbec.. ony by nechtěli ani omylem… doma mají svůj klid, chodí spát když chtějí, dělají si co chtějí…uplně jiný život a ještě bydlíme od sebe 35km.

A co touto diskuzí chceš říct? Nebo na co se ptáš? Zvedat dobrovolně alimenty je blbost, jediné, co můžete, je dopřát jim něco, co jim mamka dopřát nemůže. Pokud nic takového nenajdeš, tak se zřejmě tak špatně nemají, jak líčíš :nevim:

• načítám...
Anonymní
25.1.22 11:41

Holky dobrý.. odpovědi mi stačili. Nemám jen takové doměnky, je to tak jak to je. Joo máte pravdu budeme jím nadále vše kompenzovat materiálně. A alimenty dobrovolně zvyšovat je blbost…

• Upravit
53518
25.1.22 11:42
@Anonymní píše:
Manžel je od ženy 8 let. My jsme spolu 7 let. Máme 4letou dceru. On má děti z bývalou ve věku 8 a 15.
Když jsem se seznámili měl exekuce, dluhy… měli to s bývalou… nesvádím nic na bývalou, dluhy byli obou. Muž na můj popud začal řešit insolveci, rozvod… insolvence skončila před dvěma roky necelýma. Bylo to těžší i v pohodě… každopádně našetřeno za těch pět let bylo malinko, brali se i půjčky… kleklo auto apod. Nyni už dva roky je vše tak nějak v klidu. Máme ještě uvěr splátka 15tis… bylo to na auto, rekonstrukci… ještě chybí dva roky a bude klid. Muž platí alimenty celou dobu 2800+3300. A to je k tomu co chci řešit. My jsem vždy nakupovali jeho dětem po domluvě s matkou k alimentům… veškreré obutí, bundy, věci do školy, obědy škola, kroužky, tábory, kredity, dostali od nás mobily, tablety, byli s námi třikrát na dovolené ČR, SR. Když volala žena a chtěla na srpš apod. přišpělo se vždy. Jeho bývala vůbec netuší že muž vydělává 70-80tis měsíčně jako osvč, předtím měl cca 20-25tis. Platíme alimenty stále stejně… snažíme se dětem více kupovat. I oblečení s nimi chodit nakupovat a vozí si to domů, tak dvakrát ročně. Plus to vše co jsem psala jim platíme. Jejich matka si za tu dobu nabrala další půjčky a má další exekuce, které již mít nemusela…(koukala jsme na ispis.cz) Když jsem to počítala dávame za holky cca dalších 4tis měsíčně když vezmu v úvahu i ty dovolené nákupy atd. Pere se to ve mě.. že my máme vysoký příjem a oni tam spíše živoří… ale zase ji zvednout alimenty tak nevěřím že to půjde ku prospěchu dětem.. cigára, pivečko to tam jede… Jak jezdí od nás tak jim nabalím i tašku s jídlem, dostanou 200-300Kč každá… Matka jejich nic nežádá… prý až bude starší na střední škole…

Já bych jim kupovala, co potřebují. Aby to opravdu dostaly ty děti :palec:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna