Alimenty, nebyli manželé

Anonymní
5.3.15 10:57

Alimenty, nebyli manželé

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale pro jistotu radši, kdyby sem dotyčná chodila.
Přítel se kterým čekáme miminko má z bývalého vztahu syna pětiletého. Alimenty matce platil potom co se od něj odstěhovala bohužel jen z ruky do ruky. Ted se chystá soud a máme strach, že alimenty zapře a bude je chtít zpětně znovu. V době kdy se bude soud konat, již asi bude i naše dítě na světě. Tak zda se bude i na to přihlížet.
Zajímá mě, zda na to soud nějak přihlédne, že nebyli manželé, ale pouze partneři. A jak posoudí, kolik měsíců tedy zpětně alimenty doplatit.

Děkuji za všechny reakce…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8283
5.3.15 11:00

Bojím se že je to zajímat nebude že nebyli manželé a to že nemá doklad už není vůbec dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 11:02
@zanetka2712 píše:
Bojím se že je to zajímat nebude že nebyli manželé a to že nemá doklad už není vůbec dobré
:( tak on zase nemá nejakou závratnou výplatu, takže tam nepůjde o velké částky, ale jde tu spíš o princip a jak se k tomu prostě soudy staví. Ale prý mu budou počítány tři vyživované osoby..tedy já, jeho syn a naše dítě. Tak nevím, zda je toto pravda.
  • Citovat
  • Upravit
7009
5.3.15 11:02

Alimenty se vyplaci na dite, jakekoli. Pokud bude vase dite uz na svete, soud k tomu samozrejme prihledne, ze ma partner misto jedne vzivovaci povinosti dve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.3.15 11:06

Urcite se bere v uvahu pocet vsech osob, ktere vyzivuje. Ty ale budes pobirat materskou nebo RP, takze na rozdil od deti mas nejaky prijem, tudiz predpokladam, ze se spis bude brat, ze zivi dve deti.
zpetne si ona o alimenty muze zazadat a to az 3 roky a on na to muze dostat splatkovy kalendar. nema aspon nekde zapsane, kdy ji kolik daval nebo nekoho, kdo by mohl aspon nektere platby dosvedcit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
5.3.15 11:10

Manželé nemanželé, to je snad v dnešní době už jedno, ne? Záleží na povaze ex. Když zapře, soud dá příkazem tvýmu muži doplatit. Vím to, protože měsíc zpátky jsme řešili přesně to samý a nepomohlo ani tvrzení partnerovo dcery, 9 let, že u předávání byla. Naštěstí se u nás jedná jen o půl roku. Každopádně jsem mu vynadala, jak může být tak blbej a nenechat si to potvrdit. Tohle prostě nepochopím. A ty mu věříš, že jí to skutečně platil? My máne jako svědka jeho dceru, která žije s matkou, takže není námi zpracovaná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.15 11:12
@jjelena píše:
Manželé nemanželé, to je snad v dnešní době už jedno, ne? Záleží na povaze ex. Když zapře, soud dá příkazem tvýmu muži doplatit. Vím to, protože měsíc zpátky jsme řešili přesně to samý a nepomohlo ani tvrzení partnerovo dcery, 9 let, že u předávání byla. Naštěstí se u nás jedná jen o půl roku. Každopádně jsem mu vynadala, jak může být tak blbej a nenechat si to potvrdit. Tohle prostě nepochopím. A ty mu věříš, že jí to skutečně platil? My máne jako svědka jeho dceru, která žije s matkou, takže není námi zpracovaná.

jj platil, dokonce jsem u toho byla skoro vždycky, když jí to předával. Jde mi spíš o to, jak soud uzná dobu, za kterou má platit zpětně. Manželé nebyli, ona odešla, ale kde má napsáno na papíru kdy odešla atd..

• Citovat
  • Upravit
jjelena
5.3.15 11:14
@Anonymní píše:
jj platil, dokonce jsem u toho byla skoro vždycky, když jí to předával. Jde mi spíš o to, jak soud uzná dobu, za kterou má platit zpětně. Manželé nebyli, ona odešla, ale kde má napsáno na papíru kdy odešla atd..

Jak někdo už psal, myslím 3 roky zpětně. Držím palce, st to není svině

• Citovat
  • Upravit
20518
5.3.15 11:16

Otec je… bez ohledu na to, kdo a v jakém vztahu k němu je či byla matka.

To, že není doklad, je… blbý. :think: Chce si to sehnat jiný důkaz, že alimenty předal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 11:16
@jjelena píše:
Jak někdo už psal, myslím 3 roky zpětně. Držím palce, st to není svině

3 roky zpětně?? 8o no teda…ale když návrh na svěření dítěte do péče a výšku alimentů podala teprve před rokem, tak by to měli brát až od datumu podání návrhu nebo ne??

• Citovat
  • Upravit
jjelena
5.3.15 11:22
@Anonymní píše:
3 roky zpětně?? 8o no teda…ale když návrh na svěření dítěte do péče a výšku alimentů podala teprve před rokem, tak by to měli brát až od datumu podání návrhu nebo ne??

Nevím, jak to je. Jediný co vím, je že ten druhý je povinen platit dohodnutou výši alimentů po rozchodu i v době před soudem. Pak o výši rozhodne soud. Mě se ještě před soudem o děti ptali ze sociálky, jestli v tý době ještě manžel plati dle naší dohody. U soudu se ptali znova

• Citovat
  • Upravit
jjelena
5.3.15 11:24

Rozváděla jsem se loni v květnu, žádost podávala přesně před rokem, takže starý informace to nejsou

• Citovat
  • Upravit
3931
5.3.15 11:25
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale pro jistotu radši, kdyby sem dotyčná chodila.
Přítel se kterým čekáme miminko má z bývalého vztahu syna pětiletého. Alimenty matce platil potom co se od něj odstěhovala bohužel jen z ruky do ruky. Ted se chystá soud a máme strach, že alimenty zapře a bude je chtít zpětně znovu. V době kdy se bude soud konat, již asi bude i naše dítě na světě. Tak zda se bude i na to přihlížet.
Zajímá mě, zda na to soud nějak přihlédne, že nebyli manželé, ale pouze partneři. A jak posoudí, kolik měsíců tedy zpětně alimenty doplatit.Děkuji za všechny reakce…

To že nebyli manželé je soudu jedno. Blbý je že nemá doklad o placení :zed:. No může žádat 3 roky zpětně ale držím palečky aby exka nebyla sviňucha a nedělala Vám to. Jinak soud by na to že máte další dítko přihlédnout měl ale když byli kvůli alimentům naši tak soudkyně otce pojezdila že jí nezajímá že si udělal další dítě že je to jen jeho boj a alimenty zvedla takže je to asi na soudci :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
5.3.15 11:44

Může si zažádat o výživné od doby, co prokáže, že jí otec na dítě nepřispívá (např. odchod ze společné domácnosti), a to až 3 roky zpětně. Pokud řekne, že neplatil, bude to muset doplatit. Podle toho, jaký má plat, může zažádat o splácení dlužného výživného. Tvůj přítel bude mít nově vyživovací povinnost na vaše dítě a do jeho dvou let i na tebe, zároveň se do jeho příjmu bude započítávat i tvoje mateřská/rodičák. I když samozřejmě bude nejvíc záležet na konkrétním soudci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 11:54
@Xverunka píše:
Může si zažádat o výživné od doby, co prokáže, že jí otec na dítě nepřispívá (např. odchod ze společné domácnosti), a to až 3 roky zpětně. Pokud řekne, že neplatil, bude to muset doplatit. Podle toho, jaký má plat, může zažádat o splácení dlužného výživného. Tvůj přítel bude mít nově vyživovací povinnost na vaše dítě a do jeho dvou let i na tebe, zároveň se do jeho příjmu bude započítávat i tvoje mateřská/rodičák. I když samozřejmě bude nejvíc záležet na konkrétním soudci.

Děkuju za info, to je teda super, tak ale před 3 roky spolu ještě byli, tak snad to nebude zkoušet. To může dosvědčit i jeho rodina, že spolu žili a i veškerá pošta jí chodila na jejich společnou adresu.Tak uvidíme, jak ten soud dopadne..snad dobře :-/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna