Paragon jako doklad pro soud

385
2.3.15 10:24

Paragon jako doklad pro soud

Ahoj, potřebovala bych poradit. Mám známou co čeká miminko a budu jí pro něj dávat výbavičku. Chce ale po mě, abych jí napsala paragon na jednotlivé věci, jako kdyby je ode mě koupila. Prý to potřebuje k soudu. S otcem miminka není a bude se soudit jak o otcovství tak i o alimenty a právě i o náklady za výbavičku. Má otázka zní: Můžu jí já jako soukromá osoba něco takového vystavit? A pokud ano, bude na to u soudu brán zřetel? A nebude to pro mě mít nějaké dopady? Jako že bych z těch věcí pak musela odvádět daň nebo něco takového. Ráda bych jí pomohla a vypsala jí to, i když jí ty věci vlastně dám, ale vůbec se v tomto neorientuji. Děkuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9182
2.3.15 10:29

Nevím, tohle bych asi nedelala, aby se to neotočilo proti tobě… Po pravdě, ty jí je dáš..
Na druhé straně, pokud jí chceš takto pomoci, tak at ti třeba pošle na účet částku, že zaplatila, a ty jí ji pak vrátíš..doklad bude výpis z účtu.
Já nevím, já jsem člověk co neumí moc lhát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
2.3.15 10:43

@NoraDoma Pokud by tak od otce dítěte dostala víc jak 5.000,– jedná se mimo jiné o trestný čin podvodu: Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
2.3.15 10:44

Tak on to bude tak trochu směný obchod :lol: Její tatínek je truhlář, tak nám zas jen za materiál udělá pro děti něco do pokojíčku. Spíš mě zajímalo, jak to měli jiné maminky, co tohle taky dokládaly. Jestli ty paragony musely mít nějaké náležitosti a jestli já jako soukromá osoba vůbec paragon můžu vystavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
2.3.15 10:58

Pokud ji budeš věci prodávat, uzavíráte mezi sebou kupní smlouvu, pak by dokladem byla právě taková kupní smlouva, kde bude uveden výčet jednotlivých věcí, kupní cena a způsob úhrady. „Paragon“ vystavit můžeš, nicméně to je účetní doklad a smysl to valný nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.3.15 11:12

Určitě u soudu příjmový doklad berou. Kamarádka si bere od ex alimenty oproti dokladu, u soudu jim to prošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
2.3.15 11:13

Příjmový doklad ale!, ne paragon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
2.3.15 11:15

@BlueFairy ok, děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 18:19

Tak já u soudu doložila výpisem z účtu, že jsem takovou a takovou částku zaslala a do poznámky vždy bylo za co..nekupovala jsem nové věci..ale věcičky od lidí a u soudu to prošlo..Na nové věci jsem ani prostě neměla a přece kvůli tomu, že bych neměla na nové věci, tak bych neměla být za to bita, kdyby to soud nebral v potaz..Ať ti to pošle na účet a napíše do poznámky za co..a soud to vezme v úvahu..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna