Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj
.. uz nevim kde hledat.. byla jsem zbytecne akcni kdyz jsem odesla od otce ditete a bezela jsem na soud protoze jsem si myslela ze bude delat problemy, jenze on se misto toho snazi a chce to vyresit po dobrem.. coz je super ale nikde nemuzu najit co mam poslat na ten soud.. je zbytecne do toho zatahovat socialku.. Ex uz i sepsal navrh dohody, kde se sice zakazuje abych se odstehovala a podobne.. ale to mi prece zakazat nemuze ne? Nemate nejaky zkusenosti jak by melo vypadat zpetvzeti zaloby a nasledne vzor na dohodu mezi rodici? jsem zoufala.. dekuju ![]()
@pancake Ne, tobě zakázat stěhování nemůže, ale o stěhování dítěte rozhodují oba rodiče.
I po ČR muze zaazat? ja myslela ze to plati jen kdyz bych chtela do ciziny.. ![]()
Já bych to nechala dojít k soudu a na začátku sdělila, že jste se dohodli, oni budou radši.
@pancake
Jen co to vezmeš zpátky, bude všechno jinak a budeš v tom zase lítat. Nech to na soudu. Když jste schopni se domluvit ted, nebude problém ani na soudě. Nemůžeš se stěhovat kam chceš ani v čr. Otec musí mít k dětem přístup, ale to snad víš. Už ted víš, že v dohodě bude něco, co podepsat nechceš a chceš zrušit soud? Nedělej to.
@pancake píše:
I po ČR muze zaazat? ja myslela ze to plati jen kdyz bych chtela do ciziny..
ne, platí to i po čr - kdyby ses chtěla odstěhovat dál, může s tím nesouhlasit a máš smůlu.
Ou… aha, tak to neni dobre.. nevadi.. ja vim ze pres ten soud je to nejjistejsi.. ale kdyz mu nedam sanci se semnou dohodnout tak by mohl zacit vyvadet.. a delat problemy.. ja si furt rikam ze pak u toho soudu kdyztak povim ze sem se s nim snazila domluvit ale ze nedodrzuje dohodu.. nebo tak neco..
@pancake
Bude vyvádět stejně, jen tě bude mít v hrsti i když mu tu dohodu podepíšeš a soud zrušíš. Vysvětli mu, že jste se stejně dohodli, takže dohodu jen posvětí soud a jinak se nic nezmění. Žeje to jen formalita. On soud nechce, protože si pak nemůže dělat co chce. Nenalet mu.
@pancake píše:
Ou… aha, tak to neni dobre.. nevadi.. ja vim ze pres ten soud je to nejjistejsi.. ale kdyz mu nedam sanci se semnou dohodnout tak by mohl zacit vyvadet.. a delat problemy.. ja si furt rikam ze pak u toho soudu kdyztak povim ze sem se s nim snazila domluvit ale ze nedodrzuje dohodu.. nebo tak neco..
a když to stáhneš, tak udělá to samé. Dotáhla bych to do konce. Dle zkušeností - snaží se, protože si myslí, že to na TEbe zapůsobí a vzdáš to. Pak Tě bude mít na háku.
To je taky pravda, zni to rozumne.. Kdyz ja se soudu taky bojim.. :-/ jinak bych nad tim vubec nepremyslela, ale uz mi Ex rikal ze kdyz to pujde k soudu ze by mohl dat stridavou peci tyden/tyden a nebo do jeho vychovy.. pry proto ze jsem moc mlada a pritom on sam je o 2 roky starsi
jinak me je 21 a malymu 2.. asi nema smysl se bat co? ![]()
@pancake
To jsou obvyklé hrozby. Neboj se. Když tam přijdete s dohodou a nebude úplně hloupá, nikdo do toho rýpat nebude. Soudci si taky nebudou přidelávat práci. To by přece mělo vyhovovat i jemu pokud nemá nějaké postraní úmysly. Jen když je to dané soudně, bude to muset dodržovat. Tak at se ukáže o co mu vlastně jde.
No tak ja to zkusim pres ten soud.. uvidime co z toho bude.. ale bojim se toho moc.. diky za podporu a rady ![]()
Nikdo nemá radost ze soudu, ale budeš mít větší klid pro sebe i dítě.
@pancake Zajdi za právníkem a na všechno se zeptej, když to nechceš řešit přes soud, stejně bych sepsala nějakou dohodu a tu nechala pročíst právníkem, ať v tom nejsou nějaké kličky. A kdyby na ten soud nakonec došlo, tak aspoň bude jasné kdo a jak dohodu porušil.
@pancake píše:
To je taky pravda, zni to rozumne.. Kdyz ja se soudu taky bojim.. :-/ jinak bych nad tim vubec nepremyslela, ale uz mi Ex rikal ze kdyz to pujde k soudu ze by mohl dat stridavou peci tyden/tyden a nebo do jeho vychovy.. pry proto ze jsem moc mlada a pritom on sam je o 2 roky starsijinak me je 21 a malymu 2.. asi nema smysl se bat co?
Jejda, to je ale blbost-straší tě, kdyby ti bylo 16 tak to pochopím, ale v 21 jsi mladá na výchovu dítěte
, na druhou stranu, jestli se tě takto snaží ovlivnit, tak zas takový svatoušek nebude, dala bych si pozor, hlavně mu nic nepodepisuj bez právníka.