Zpětvzetí žaloby

10
28.2.15 09:17

zpetvzeti zaloby

Ahoj :mavam:.. uz nevim kde hledat.. byla jsem zbytecne akcni kdyz jsem odesla od otce ditete a bezela jsem na soud protoze jsem si myslela ze bude delat problemy, jenze on se misto toho snazi a chce to vyresit po dobrem.. coz je super ale nikde nemuzu najit co mam poslat na ten soud.. je zbytecne do toho zatahovat socialku.. Ex uz i sepsal navrh dohody, kde se sice zakazuje abych se odstehovala a podobne.. ale to mi prece zakazat nemuze ne? Nemate nejaky zkusenosti jak by melo vypadat zpetvzeti zaloby a nasledne vzor na dohodu mezi rodici? jsem zoufala.. dekuju 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102800
28.2.15 09:29

@pancake Ne, tobě zakázat stěhování nemůže, ale o stěhování dítěte rozhodují oba rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.2.15 09:35

I po ČR muze zaazat? ja myslela ze to plati jen kdyz bych chtela do ciziny.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
28.2.15 09:42

Já bych to nechala dojít k soudu a na začátku sdělila, že jste se dohodli, oni budou radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.2.15 10:10

@pancake
Jen co to vezmeš zpátky, bude všechno jinak a budeš v tom zase lítat. Nech to na soudu. Když jste schopni se domluvit ted, nebude problém ani na soudě. Nemůžeš se stěhovat kam chceš ani v čr. Otec musí mít k dětem přístup, ale to snad víš. Už ted víš, že v dohodě bude něco, co podepsat nechceš a chceš zrušit soud? Nedělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.2.15 10:26
@pancake píše:
I po ČR muze zaazat? ja myslela ze to plati jen kdyz bych chtela do ciziny.. :nevim:

ne, platí to i po čr - kdyby ses chtěla odstěhovat dál, může s tím nesouhlasit a máš smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.2.15 10:31

Ou… aha, tak to neni dobre.. nevadi.. ja vim ze pres ten soud je to nejjistejsi.. ale kdyz mu nedam sanci se semnou dohodnout tak by mohl zacit vyvadet.. a delat problemy.. ja si furt rikam ze pak u toho soudu kdyztak povim ze sem se s nim snazila domluvit ale ze nedodrzuje dohodu.. nebo tak neco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.2.15 10:41

@pancake
Bude vyvádět stejně, jen tě bude mít v hrsti i když mu tu dohodu podepíšeš a soud zrušíš. Vysvětli mu, že jste se stejně dohodli, takže dohodu jen posvětí soud a jinak se nic nezmění. Žeje to jen formalita. On soud nechce, protože si pak nemůže dělat co chce. Nenalet mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.2.15 10:42
@pancake píše:
Ou… aha, tak to neni dobre.. nevadi.. ja vim ze pres ten soud je to nejjistejsi.. ale kdyz mu nedam sanci se semnou dohodnout tak by mohl zacit vyvadet.. a delat problemy.. ja si furt rikam ze pak u toho soudu kdyztak povim ze sem se s nim snazila domluvit ale ze nedodrzuje dohodu.. nebo tak neco..

a když to stáhneš, tak udělá to samé. Dotáhla bych to do konce. Dle zkušeností - snaží se, protože si myslí, že to na TEbe zapůsobí a vzdáš to. Pak Tě bude mít na háku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.2.15 10:47

To je taky pravda, zni to rozumne.. Kdyz ja se soudu taky bojim.. :-/ jinak bych nad tim vubec nepremyslela, ale uz mi Ex rikal ze kdyz to pujde k soudu ze by mohl dat stridavou peci tyden/tyden a nebo do jeho vychovy.. pry proto ze jsem moc mlada a pritom on sam je o 2 roky starsi :-)) jinak me je 21 a malymu 2.. asi nema smysl se bat co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.2.15 11:28

@pancake
To jsou obvyklé hrozby. Neboj se. Když tam přijdete s dohodou a nebude úplně hloupá, nikdo do toho rýpat nebude. Soudci si taky nebudou přidelávat práci. To by přece mělo vyhovovat i jemu pokud nemá nějaké postraní úmysly. Jen když je to dané soudně, bude to muset dodržovat. Tak at se ukáže o co mu vlastně jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
28.2.15 11:33

No tak ja to zkusim pres ten soud.. uvidime co z toho bude.. ale bojim se toho moc.. diky za podporu a rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
28.2.15 11:34

Nikdo nemá radost ze soudu, ale budeš mít větší klid pro sebe i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.2.15 13:35

@pancake Zajdi za právníkem a na všechno se zeptej, když to nechceš řešit přes soud, stejně bych sepsala nějakou dohodu a tu nechala pročíst právníkem, ať v tom nejsou nějaké kličky. A kdyby na ten soud nakonec došlo, tak aspoň bude jasné kdo a jak dohodu porušil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
28.2.15 13:37
@pancake píše:
To je taky pravda, zni to rozumne.. Kdyz ja se soudu taky bojim.. :-/ jinak bych nad tim vubec nepremyslela, ale uz mi Ex rikal ze kdyz to pujde k soudu ze by mohl dat stridavou peci tyden/tyden a nebo do jeho vychovy.. pry proto ze jsem moc mlada a pritom on sam je o 2 roky starsi :-)) jinak me je 21 a malymu 2.. asi nema smysl se bat co? :nevim:

Jejda, to je ale blbost-straší tě, kdyby ti bylo 16 tak to pochopím, ale v 21 jsi mladá na výchovu dítěte :lol:, na druhou stranu, jestli se tě takto snaží ovlivnit, tak zas takový svatoušek nebude, dala bych si pozor, hlavně mu nic nepodepisuj bez právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna