Budeme žít sami - sociální dávky

Anonymní
23.2.15 09:15

Budeme žít sami - soc.dávky

Maminky, potřebuji rady co vyřídit, když s malou zůstaneme sami, vůbec si nevím rady, 2 roky se snažím zachránit vztah, ale marně, přítel má jinou přítelkyni, chtěl abychom spolu žili „jako“rodina, ale já takhle žít už nemůžu, vařit, uklízet, starat se o malou, domácnost a přitom se na něj dívat a vědět, že jezdí jinam :poblion: :poblion:
nemám práci, nemám mateřskou, malou mi nevzali do školky, čekám co teď bude..snad ji v září už vezmou.
Co si mám vyřídit (ještě nevím, kde budeme bydlet, peníze taky nemám)strašná situace!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1638
23.2.15 09:16
:,( :,(

Příspěvek upraven 23.02.15 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.2.15 09:19
@Anonymní píše:
Maminky, potřebuji rady co vyřídit, když s malou zůstaneme sami, vůbec si nevím rady, 2 roky se snažím zachránit vztah, ale marně, přítel má jinou přítelkyni, chtěl abychom spolu žili „jako“rodina, ale já takhle žít už nemůžu, vařit, uklízet, starat se o malou, domácnost a přitom se na něj dívat a vědět, že jezdí jinam :poblion: :poblion:
nemám práci, nemám mateřskou, malou mi nevzali do školky, čekám co teď bude..snad ji v září už vezmou.
Co si mám vyřídit (ještě nevím, kde budeme bydlet, peníze taky nemám)strašná situace!!

prvně sehnat bydlení - pokud na to nemáš, tak spolubydlení, azylový dům. Pak vyřídit alimenty na dítě - návrh na soud - když jsi v extra špatné fin. situaci, můžeš žádat předběžné opatření - to je extra rychlé. Nemáš rodinu, co by Ti mohla pomoct? Vzít Tě nachvíli zpět, hlídat dítko, ať můžeš do práce a pod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.2.15 09:19

Bez peněz neuděláš nic. Rodina ti nepomůže? Asi se budeš muset obrátit o pomoc k rodině. Dávky nějaké dostaneš, ale musíš mít své bydlení, na to nikdo nedá. Nebo si obvolej azyláky, tam většinou počkají s platbou, než dostaneš dávky. Nebo když jsi v takové situaci, zatni zuby, hledej školku, hledej práci a zůstaň tam, kde jsi. Osamostatnit se bez pomoci a peněz nejde, i sociální dávy jsou vypláceny zpětně. Jak to že nemáš rodičák? Snad ho máme každá, to je nároková dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36224
23.2.15 09:20

No hlabne si od nej vyrid alimenty. Nove bydleni ti nikdo nezaplati! Na to si budes muset usetrit sama. Nebo do azyloveho domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.2.15 09:22
@madrianova píše:
Chtěla bych si umět spočítat co bych mohla dostat za dávky, zda bych vůbec vyžila :( :( než začnu vůbec něco vymýšlet :(

je to jednoduché, naprosto jednoduché počty, pokud zůstaneš sama s jedním malým dítětem, záleží na velikosti obci, počtu obayvatel, ve kterém budeš mít nové bydlení, a na dávkách dostaneš na to bydlení, přiměřenou dávku, vycházející z velikosti obce a doplaceno tak, aby ti zůstalo 4800 na měsíc po zaplacení bydlení. Tolik ti doplatí k tvému příjmu, musíš mít soudně určené alimenty.
Musíš mít své bydlení. Bez peněz jsi v patové situaci.
Najdo školku, najdi si práci, něco malinko našetři, pak se můžeš osamostatňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
23.2.15 09:36

Hele děvče, buď realistka. Odhlédni od svého případu - opravdu si myslíš, že by stát měl zajistit plnej servis (bydlení, peníze na jídlo atd.) každé, co si udělá dítě s ku. evníkem, nemá příjem ani korunu, a pak s ním nesnese být v jednom prostoru?

Máš dvě možnosti. Buď půjdeš bydlet někam k rodině, požádáš si o alimenty a pak o dávky - a od září, kdy snad budeš mít dítě ve školce (ale je to trochu naprd, školky mají zápisy teď, a pokud nebudete mít vyřešené bydliště, tak Ti teď dítě nezapíšou, a v září mohou mít plno) - holt půjdeš do práce. Výhoda by byla, že by rodina mohla pomoct s dítětem.

Nebo teď zatneš zuby, začneš sondovat možnosti, zapíšeš si dítě do školky, porozhlédneš se po nějakém nájemním bydlení v místě, a od září si najdeš práci - a pak se můžeš odstěhovat a požádat o vyměření alimentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
23.2.15 09:41

No, možná to bude znít hnusně, ale v téhle situaci bych byla celkem ráda, že chce žít „jako“ rodina… a intenzivně bych hledala práci a školku a začala řešit svěření do péče a teprve pak samostatné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
23.2.15 09:43

Nech dítě příteli, ať se stará on, ty tím pádem budeš mít možnost si najít práci a pak bydlení, když už nechceš žít s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
23.2.15 09:45

Mlátí tě? týrá tě?…pokud je dvakrát odpověď ne, tak si nejdřív vyřiď potřebné věci jako alimenty, svěření dítěte do péče atd. najdi si brigádu, když bude „tatínek“ hlídat, našetři nějaké peníze a pak vymýšlej nějaké stěhování…nebo počkej do září, prostě ho ber jako spolubydlícího, najdi si práci, dítku školku a pak se stěhuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.2.15 09:52

V tomto případě bych skousla zuby a zatím zůstala. Zároveň bych začala intenzivně shánět práci, příteli bych to neusnadňovala a dávala bych mu dítě na hlídání ať již venku nebo uvnitř a zároveň bych se snažila ušetřit nějaké peníze - klidně i potajmu, protože bez peněz budeš v háji. Začala bych chodit ven - do kina, za kamarádkama, cvičit.. aby on nevěděl, kam jdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.15 10:08

Týrá mě psychicky, hodně. Já se jen ptala, neříkám, že odejdu hned, třeba až v tom září, až bude školka, práce, jen si chci umět spočítat na co mám nárok, jsme spolu 10 let nikdy mě nenapadlo, že se tohle může stát mě, ale už to nemůžu vydržet, je na mě zlej, dusná atmosféra, malá má psych. problémy z toho, vidím to jako jediné řešení, špatně jsem to napsala, hned odejít nemusím, když už jsem vydržela vše tak dlouho, jen chci vědět zda mi pak k polovičnímu úvazku bude stačit to co dostanu od státu…toť vše. zda vyžijeme, nebo tady prostě budu muset zůstat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.15 10:12

Blbý je to s tou školkou, že se někam dostane snad, v místě bydliště a pak se odstěhujeme? :( chjo.

• Citovat
  • Upravit
11565
23.2.15 10:18

A nemůžeš si najít bydlení v místě, kde jste teď? Bylo by to lepší i kvůli styku s otcem, na který má právo… Pak by odpadl problém se školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
23.2.15 10:22
@Anonymní píše:
jen si chci umět spočítat na co mám nárok

nárok máš pouze na alimenty
nic dalšího není nárokové; státní sociální příspěvky mají sloužit jako dočasná pomoc v nouzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna