Neplacení alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.4.17 18:12

Prosím o radu

Bývalí mě pred rokem a půl donutil napsat a podepsat papir kde bylo napsano ze dlužnou castku si odečte z alimentu takže mi je celou dobu nedával. Ted uz by je mel začít platit ale cuká se. Duvod byl ten ze jsme sli od sebe a ja si vzala penize na lednici postel gauč pračku a jedno nájemné. A on to chcel zpet za trest za to ze s nim nelezu do postele. Prosím pomozte poraďte. Ja se ho fakt bojím. :,(

• Citovat
  • Upravit
6.4.17 11:50
@Anonymní píše:
Bývalí mě pred rokem a půl donutil napsat a podepsat papir kde bylo napsano ze dlužnou castku si odečte z alimentu takže mi je celou dobu nedával. Ted uz by je mel začít platit ale cuká se. Duvod byl ten ze jsme sli od sebe a ja si vzala penize na lednici postel gauč pračku a jedno nájemné. A on to chcel zpet za trest za to ze s nim nelezu do postele. Prosím pomozte poraďte. Ja se ho fakt bojím. :,(

Tak hezky k soudu, určit výživné - ať posílá od určitého data danou částku (případně strhávat rovnou z platu - pokud nějaký má).
A nejsi povinna roztahovat nohy bývalému, aby ti platil alimenty. To fakt ne. Trocha sebevědomí proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Horsedick
16.4.17 10:12

Se nestačím divit...

Co se to tu vyskytuje za slepice? Jak může někdo radit, ať na nej podá tr. oznámení i za období, po který platil? 8o
Jinak jste dámy na omylu, v trestním řízení je důkazní břemeno na policii, podezřelý, případně obviněný, nemusí dokazovat vůbec nic. Je samozřejmě blbost, předávat alimenty bez potvrzení na ruku, nicméně děje se to. Pokud by nastala situace, ze se povinný a oprávněný na platbách neshodnou a doklady o platbách nejsou, je to problém, nicméně nelze to automaticky přičíst k tíži povinného. V tomto případě by to měl až soud nějak rozseknout. Jak, to nevím. Alimenty jsem dělal u PČR dost dlouho a tahle situace nikdy nenastala.
Rozhodne však nedoporučuji lhát ohledně výše dlužného výživného, vystavovala byste se riziku trestního stíhání.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna