Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Maminky poraďtemusí můj manžel dokazovat své příjmy, když se projednávají alimenty na dítě z dřívějšího manželství? Teda není jeho. Má třeba nárok odmítnout dokazovat jeho příjem?
Radši anonym omlouvám se
Když není to dítě jeho, tak proč by měl platit alimenty?
Tak když není jeho, není zapsán v RL, tak snad nemusí platit alimenty
Jinak při určování alimentů, když se rodiče nedohodnou bez soudu, tak se příjmy zjišťují vždy
@Micudka77 píše:
Když není to dítě jeho, tak proč by měl platit alimenty?
Tady nejde o placeni alimentu na dite co neni jeho.
Nemusi. Ale pokud nema nadstandard. prijmy tak bych je nejspis dodala
@Micudka77 @kachix domnivam se, ze se bavime o zakl. manzelovi, kteryho ma ted a o tohohle prijem jde. Predpokladam, ze alose bude platit exmanzel ![]()
Pokud si to soud vyzada a s novym partnerem zijete ve spolecne domacnosti, predpokladam, ze by prijmy mel dolozit.
Ja jsem taky prijmy dokladala, kdyz se jednalo o vyzivne, ktere platil muj byvaly partner, nicmene soud jen prihledl k tomu, ze spolu zijeme a naklady na bydleni tudiz delime na pul, jinak je vyse jako takova nezajimala.
Ja tomu teda nerozumim… ![]()
Pokud zije s tebou a jedna se o alimenty na tvoje dite, tak prijmy by dolozit mel, protoze zvysuje uroven vasi domacnosti…
Pokud se jedna o dite jeho ex, tak pokud je v RL, platit bude muset a bude muset dolozit prijmy… POkud neni v RL, platit nemusi…
@Krkael píše:
Tady nejde o placeni alimentu na dite co neni jeho.Nemusi. Ale pokud nema nadstandard. prijmy tak bych je nejspis dodala
V tom případě zakladatelka špatně položila otázku… není jasné co chce. Hovoří o jejím manželovi a o dítěti, co není jeho… ![]()
Omlouvám se za zmatek, můj manžel si moje dítě neosvojil a bude se projednávat zvýšení výživného u soudu s bývalím manželem. ![]()
A ano má nadstandard. příjmy proto se ptám ![]()
U soudu musí doložit svůj příjem, je to společná domácnost vás obou.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za zmatek, můj manžel si moje dítě neosvojil a bude se projednávat zvýšení výživného u soudu s bývalím manželem.
A ano má nadstandard. příjmy proto se ptám
vesmes se tady doctes, ze zalezi i hodne na soudci…
Ale je dost pravdepodobne, ze musi dolozit prijmy… Ponevadz uz platis jen pulku bydleni ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za zmatek, můj manžel si moje dítě neosvojil a bude se projednávat zvýšení výživného u soudu s bývalím manželem.
A ano má nadstandard. příjmy proto se ptám
nevim, jestli bude muset predlozit vylozene doklady, ale rozhodne se posuzuje „zivotni uroven“. kamarad byl usetren zvyseni alimentu prave proto, ze u soudu vyslo najevo, ze jeho byvalka diky novemu partnerovi jezdi 3× rocne na dovolenou, jezdi jednim z jeho aut atd.
Maminky poraďte
musí můj manžel dokazovat své příjmy, když se projednávají alimenty na dítě z dřívějšího manželství? Teda není jeho. Má třeba nárok odmítnout dokazovat jeho příjem?
Radši anonym omlouvám se