Příjmy partnera a alimenty

Anonymní
7.11.13 13:53

Příjmy partnera

Maminky poraďte :think: musí můj manžel dokazovat své příjmy, když se projednávají alimenty na dítě z dřívějšího manželství? Teda není jeho. Má třeba nárok odmítnout dokazovat jeho příjem?
Radši anonym omlouvám se :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
195
7.11.13 13:55
@Anonymní píše:
Maminky poraďte :think: musí můj manžel dokazovat své příjmy, když se projednávají alimenty na dítě z dřívějšího manželství? Teda není jeho. Má třeba nárok odmítnout dokazovat jeho příjem?
Radši anonym omlouvám se :oops:

Když není to dítě jeho, tak proč by měl platit alimenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
7.11.13 13:57

Tak když není jeho, není zapsán v RL, tak snad nemusí platit alimenty 8o Jinak při určování alimentů, když se rodiče nedohodnou bez soudu, tak se příjmy zjišťují vždy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.11.13 13:57
@Micudka77 píše:
Když není to dítě jeho, tak proč by měl platit alimenty?

Tady nejde o placeni alimentu na dite co neni jeho.

Nemusi. Ale pokud nema nadstandard. prijmy tak bych je nejspis dodala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.11.13 13:58

Ja myslim, ze musi. Pokud to chapu dobre, je tvoje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.11.13 13:59

@Micudka77 @kachix domnivam se, ze se bavime o zakl. manzelovi, kteryho ma ted a o tohohle prijem jde. Predpokladam, ze alose bude platit exmanzel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649

Pokud si to soud vyzada a s novym partnerem zijete ve spolecne domacnosti, predpokladam, ze by prijmy mel dolozit.
Ja jsem taky prijmy dokladala, kdyz se jednalo o vyzivne, ktere platil muj byvaly partner, nicmene soud jen prihledl k tomu, ze spolu zijeme a naklady na bydleni tudiz delime na pul, jinak je vyse jako takova nezajimala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna

Ja tomu teda nerozumim… :palec:

Pokud zije s tebou a jedna se o alimenty na tvoje dite, tak prijmy by dolozit mel, protoze zvysuje uroven vasi domacnosti…

Pokud se jedna o dite jeho ex, tak pokud je v RL, platit bude muset a bude muset dolozit prijmy… POkud neni v RL, platit nemusi…

• Citovat
  • Upravit
195
@Krkael píše:
Tady nejde o placeni alimentu na dite co neni jeho.Nemusi. Ale pokud nema nadstandard. prijmy tak bych je nejspis dodala

V tom případě zakladatelka špatně položila otázku… není jasné co chce. Hovoří o jejím manželovi a o dítěti, co není jeho… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
7.11.13 14:04

Zakladatelko, a neosvojil si tvůj muž to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.13 14:08

Omlouvám se za zmatek, můj manžel si moje dítě neosvojil a bude se projednávat zvýšení výživného u soudu s bývalím manželem. :think:
A ano má nadstandard. příjmy proto se ptám :think:

• Citovat
  • Upravit
sarkasa
7.11.13 14:11

U soudu musí doložit svůj příjem, je to společná domácnost vás obou.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
7.11.13 14:16
@Anonymní píše:
Omlouvám se za zmatek, můj manžel si moje dítě neosvojil a bude se projednávat zvýšení výživného u soudu s bývalím manželem. :think:
A ano má nadstandard. příjmy proto se ptám :think:

vesmes se tady doctes, ze zalezi i hodne na soudci…

Ale je dost pravdepodobne, ze musi dolozit prijmy… Ponevadz uz platis jen pulku bydleni :)

• Citovat
  • Upravit
11117
7.11.13 14:21
@Anonymní píše:
A ano má nadstandard. příjmy proto se ptám :think:

nevim, jestli bude muset predlozit vylozene doklady, ale rozhodne se posuzuje „zivotni uroven“. kamarad byl usetren zvyseni alimentu prave proto, ze u soudu vyslo najevo, ze jeho byvalka diky novemu partnerovi jezdi 3× rocne na dovolenou, jezdi jednim z jeho aut atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.13 14:22

Děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat