Příjmy partnera a alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41992
9.1.18 11:35
@Anna766 píše:
Tak zase mě to málo nepřijde :think: spíš adekvátní k věku dětí atd. Jinak bych s tebou i souhlasila.

Mě 8tis. přijde krásných a myslím, že to tak může cca odpovídat. Samozřejmě u nějakých speciálních potřeb dítěte už třeba ne, ale u dvou zdravích si myslím, že je to odpovídající jejich potřebám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152177
9.1.18 11:40
@Keyllah píše:
Mě 8tis. přijde krásných a myslím, že to tak může cca odpovídat. Samozřejmě u nějakých speciálních potřeb dítěte už třeba ne, ale u dvou zdravích si myslím, že je to odpovídající jejich potřebám.

Jo, taky myslím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.18 12:39
@EmmaAnna píše:
Dneska se dává cca 15 % na jedno dítě, takže jestli měl a může mít 20-30 tis., tak je ta částka naprosto adekvátní. Hlavně, když jeden syn má 18 let. 8 tis. mě stálo měsíční živobytí před patnácti lety na VŠ!Těžko se mi chápe stěhování z Prahy do Ostravy, když v Praze je mnohem víc možností pracovat. Možná jste ušetřili na hypotéce, ale nižší příjem vám to spolehlivě vyrovná, spíš na tom budete hůř. Vono celkově vás fakt nechápu. Chlap dluhy, bez práce, 8 tis. alimenty, vy si do toho pořídíte třetí dítě. A on má ještě drzost chtít snižovat alimenty na předchozí děti? Ty tu byly první, mají přednost, pokud na ot nemá, neměl si další dítě pořizovat.

V Ostravě i okolí je pracovních příležitostí více než dost. I v okolních městech tedy. Hyundai, Arcelor, Třinecké železárny. Manžel pracuje v jedné průmyslové zóně v okresním městě 20 km od Ostravy a denně říká jak tam lítají jak hadr na holi, protože máji málo lidí a ti co přijdou noví po dvou dnech jdou pryč, protože to je údajně moc náročné. A to je práce ve skladu a u linky. Takže to o tom, že by na Ostravsku bylo málo práce není. Muže se přihlásit na šachtu nebo v Ostravě v O2 jsou krásné peníze za to, že sedí a jenom telefonuje. Takže tak…

• Citovat
  • Upravit
Phenomene
10.1.18 00:31
@berďana píše:
@Anna766
Hele tak pise, ze on je na pracovnim urade. On tedy prestal podnikat, nasekal dluhy, ma dve deti z prvniho manzelstvi, stridal zamestnani, ted je na ÙP. Ona prodala svuj byg v praze a z toho se o nej ted stara :mrgreen: :potlesk:
A jeste za nej plati aliky. A aby to nestacilo, visí jejim rodicum na krku v rodiču baraku. Partner k pohledání :potlesk: :potlesk:Příspěvek upraven 09.01.18 v 00:48

Svuj k svemu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.18 00:15

Děkuji za (slušné a věcné reakce) - trošku jste mi otevřely oči, 8tisíc mi přišlo přehnané, mám dítě malé, takže nejsem schopná odhadnout, kolik můžou stát takhle větší děti. Ale shodlo se vás na tom více, takže to tak asi bude.. Samozřejmě když je to odpovídající, budeme to akceptovat.

Pro ty ostatní rejpalistky, moralistky, a jiné chytračky:

Až mě někdy budeš chtít soudit, obuj si moje boty, a šlapej mojí cestou, projdi moji minulost, pociť moje slzy, zažij moji bolest, radost, projdi roky, které jsem si prošla já. Zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já, pokaždé znovu vstaň a jdi dál, tak jako já, a až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš a že jsem špatná.

• Citovat
  • Upravit
8979
11.1.18 06:33

Hm, tady se ale posuzují konečné výsledky, které napíšeš…kam ses řadou vlastních chyb dopracovala. Každá z nás se denně rozhoduje o maličkostech i o "velkých " věcech a ty nás dovedou tam, kde jsme dnes. Ale chápu, že když někdo nemá životní plán, čeho se držet, neví přesně, co ještě může a bude akceptovat a co už je za hranou… je to těžší. :mavam:

Příspěvek upraven 11.01.18 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.1.18 08:20

Ptala se? Ptala! Dostala jsi odpověď a že se ti nelíbila? No, to se stává. Tvůj život je výsledkem tvých rozhodnutí a ty evidentně nejsi spokojená s tím, kam jsi došla. Ony tě ty boty trošku tlačí a je tvoje rozhodnutí v nich šlapat dál. Nebudu si obouvat tvoje boty, já jsem ty boty, co mě tlačili zula i za tu cenu, že jsem musela jít dlouho bosá. Psala jsi, že jsi chtěla konečně partnera, který bude přispívat na domácnost, takže finanční problémy ve vztahu už jsi zažila. Každý máme právo dělat svoje vlastní chyby, ale opakovat je? To je opravdu nazouvání tlačících bot.

• Citovat
  • Upravit
1359
17.1.18 15:49
@Anonymní píše:
Děkuji za (slušné a věcné reakce) - trošku jste mi otevřely oči, 8tisíc mi přišlo přehnané, mám dítě malé, takže nejsem schopná odhadnout, kolik můžou stát takhle větší děti. Ale shodlo se vás na tom více, takže to tak asi bude.. Samozřejmě když je to odpovídající, budeme to akceptovat.

Pro ty ostatní rejpalistky, moralistky, a jiné chytračky:

Až mě někdy budeš chtít soudit, obuj si moje boty, a šlapej mojí cestou, projdi moji minulost, pociť moje slzy, zažij moji bolest, radost, projdi roky, které jsem si prošla já. Zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já, pokaždé znovu vstaň a jdi dál, tak jako já, a až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš a že jsem špatná.

Upřímně u českých soudů mě nepřekvapí nic. Přítel čistý příjem 12tis. a alimenty na 2 děti 10 tis.. Ono řekněme si po pravdě ne každý je schopen být zaměstnancem a podnikatelé to mají těžší. Oni si tu práci musí sehnat sami, nikdo jim ji na počkání nedá. Jen tedy k alimentům od otce přičtěte stejnou částku od matky. Náklady mají rodiče mají platit rovným dílem. A děti se mají podílet na životní úrovni rodičů. Na to se dost často zapomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
17.1.18 21:14

@Medisek že ne každý přizná skutečný příjem je bohužel taky fakt. A rovným dílem se podílejí na výdajích pokud mají i srovnatelné příjmy a o péči o děti se dělí taky rovným dílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59512
17.1.18 22:14

@Medisek tak je chlap nezodpovědný, dělat za 12 000 a mít 2 děti :lol:. Nejspíš to u soudu vidí jinak a pokud neumí podnikat musí do běžné práce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41992
18.1.18 06:37
@Markéta80 píše:
@Medisek tak je chlap nezodpovědný, dělat za 12 000 a mít 2 děti :lol:. Nejspíš to u soudu vidí jinak a pokud neumí podnikat musí do běžné práce ;)
Že by mu soudy neuvěřily, že 12 tis. je jeho veškerý příjem? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
18.1.18 09:08

@Medisek no ale už se naštěsti nezapomíná na to, že mnozí tatínkové jsou tak vychytralí, že si nechají napsat ze zištných důvodů minimální mzdu/příjmy. Soud to bere podle potenciálu (vzdělání, praxe, průmeřná mzda v oboru…). A po pravdě, ne každý je schopen být dobrým podnikatelem a holt se pak musí nechat zaměstnat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59512
18.1.18 10:30

@Keyllah asi ;) nebo to brali kolik si může vydělat. Za minimálku podniká málokdo ;) Pokud je tak špatný pan podnikatel tak at to nedělá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41992
18.1.18 10:32
@Markéta80 píše:
@Keyllah asi ;) nebo to brali kolik si může vydělat. Za minimálku podniká málokdo ;) Pokud je tak špatný pan podnikatel tak at to nedělá :?

Asi tak. Ale četla jsi to: "ne každý je schopen být zaměstnancem " -) kdyby tam bylo zaměstnavatelem, nebo podnikatelem, to bych pochopila. Ale zaměstnancem? :think: jakože není třeba ráno schopen vstát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59512
18.1.18 10:42

@Keyllah tak to má pak smůlu, manžel to kdysi zkusil po půl roce to vzdal. Prostě to nešlo tak je zaměstanencem. Pokud jako podnikatel nic nevydělám tak to můžu max dělat ve volném čase. Ale kdo ví jak to je napíše minimálku a zbytek… ale naštěstí soudy to vidí jinak a pokud neumí podnikat at to nedělá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna