Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jak rikaji ostatni, mate spolecnou domacnost, takze jeho prijmy budou chtit znat.
@Ali-Ali píše:
nevim, jestli bude muset predlozit vylozene doklady, ale rozhodne se posuzuje „zivotni uroven“. kamarad byl usetren zvyseni alimentu prave proto, ze u soudu vyslo najevo, ze jeho byvalka diky novemu partnerovi jezdi 3× rocne na dovolenou, jezdi jednim z jeho aut atd.
Tak takový nadstandart to zase není
…
@Anonymní píše:
Tak takový nadstandart to zase není…
to je škoda, já si představovala že jo ![]()
Stejně je to nespravedlivé. Vyživovací povinnost mají rodiče a mělo by se to řešit nezávisle na tom, co dítě, nebo matka dostane od nějaké třetí osoby. Třetí osoba vyživovací povinnost nemá, tak co ji má kdo do toho co tahat ![]()
@Antonie Bolavá píše:
to je škoda, já si představovala že jo
Stejně je to nespravedlivé. Vyživovací povinnost mají rodiče a mělo by se to řešit nezávisle na tom, co dítě, nebo matka dostane od nějaké třetí osoby. Třetí osoba vyživovací povinnost nemá, tak co ji má kdo do toho co tahat
na jednu stranu souhlasim. na druhou stranu, pokud treba matka bydli u noveho partnera, tak logicky ma nizsi naklady na bydleni i dite.
ale jinak samozrejme souhlasim, ze dite by meli zivit jeho biologicti rodice (pokud mozno rovnym dilem).
To je taky můj názor. No, ale jsem ráda, že chlap přijal jako naprostou samozřejmost postarat se o všechny. ![]()
@Antonie Bolavá píše:
to je škoda, já si představovala že jo
Stejně je to nespravedlivé. Vyživovací povinnost mají rodiče a mělo by se to řešit nezávisle na tom, co dítě, nebo matka dostane od nějaké třetí osoby. Třetí osoba vyživovací povinnost nemá, tak co ji má kdo do toho co tahat
@Ali-Ali píše:
na jednu stranu souhlasim. na druhou stranu, pokud treba matka bydli u noveho partnera, tak logicky ma nizsi naklady na bydleni i dite.
ale jinak samozrejme souhlasim, ze dite by meli zivit jeho biologicti rodice (pokud mozno rovnym dilem).
souhlasím s nižšími náklady na bydlení. To by se zohlednit mělo. Ale na dítě ne. Nový partner nemá povinnost finančně přispívat na cizí dítě
@Anonymní píše:
Maminky poraďtemusí můj manžel dokazovat své příjmy, když se projednávají alimenty na dítě z dřívějšího manželství? Teda není jeho. Má třeba nárok odmítnout dokazovat jeho příjem?
Radši anonym omlouvám se
Je to Tvůj nový manžel, takže se dokládá váš rodinný příjem (né proto, aby on platil něco, ale abys nechtěla např zvýšení alimentů, pokud byste dokupy byli vysoce nadprůměrní, co se příjmu týče). Odmítnout to samože může, ale moc bych to nedělala, pak se totiž automaticky bere, že má příjem jako určitý násobek průměrné mzdy (ale teď nevím kolik).
@martina.se píše:
Je to Tvůj nový manžel, takže se dokládá váš rodinný příjem (né proto, aby on platil něco, ale abys nechtěla např zvýšení alimentů, pokud byste dokupy byli vysoce nadprůměrní, co se příjmu týče). Odmítnout to samože může, ale moc bych to nedělala, pak se totiž automaticky bere, že má příjem jako určitý násobek průměrné mzdy (ale teď nevím kolik).
Mě přijde že to co píšeš si protiřečí,
takže když bude mít můj manžel například vyšší příjem a budeme jak píšeš nadprůměrný, tak bude muset stejně doplácet na mou dceru. Právě proto, že žijeme ve společné domácnosti ![]()
@Riky69 píše:
Mě přijde že to co píšeš si protiřečí,takže když bude mít můj manžel například vyšší příjem a budeme jak píšeš nadprůměrný, tak bude muset stejně doplácet na mou dceru. Právě proto, že žijeme ve společné domácnosti
jo, tohle si myslím taky. Tobě nezvýší alimenty, takže nový partner se bude muset více podílet na péči o tvoje dítě. Celé tohle fakt nechápu.
Ve výsledku si bio otec může hodit nohy na stůl, protože jeho vyživovací povinnost „přejde“ na cizího chlápka, co k tomu přišel jak slepý k houslím
A kdyby byl můj nový manžel hajzl, tak by na holku nepřidal ani korunu, páč není jeho a kde budu mít dovolání???
@Riky69 píše:
@Antonie Bolavá Děkuji jsem ráda, že v tom nejsem sama![]()
no. Já to vnímám spíš z toho druhého břehu. Manžel má dceru z prvního manželství a nechápu, proč bych já měla někde uvádět své příjmy. Vyživovací povinnost k jeho dceři nemám. Máme ji tu často, alimenty platíme, bereme ji na dovolené, kupujeme dárky, tak nevím co ještě ![]()
Kdybych já brala třeba 80 tis a manžel 20, tak mu napaří desítku alimenty, protože JÁ hodně vydělávám? Nechápu ![]()
@Riky69 píše:
A kdyby byl můj nový manžel hajzl, tak by na holku nepřidal ani korunu, páč není jeho a kde budu mít dovolání???
a nemusel by být ani hajzl. To, že někdo živí cizí dítě, je na jeho dobré vůli.
@Riky69 píše:
Mě přijde že to co píšeš si protiřečí,takže když bude mít můj manžel například vyšší příjem a budeme jak píšeš nadprůměrný, tak bude muset stejně doplácet na mou dceru. Právě proto, že žijeme ve společné domácnosti
néé, ale pokud máte nadprůměrné rodinné poměry, pak se většinou zvýšení výživného nepodaří. Já vím, že to zní blbě, ale prostě hodně záleží na poměrech obou. jestliže žena žádá zvýšení alimentů a žije ve vile za několik mega, mají více aut a pod, tak soud prostě dojde k tomu, že ke zvýšení alimentů není důvod. Bohužel, taková je realita.. A zase naopak, pokud by žena byla v nouzi, chlap tvrdil, že nic nemá a žil ve velikém baráku, jezdil na dovolené atd, tak soud bude brát v potaz, že když má na takový život, tak mu nic nebrání v tom, platit vyšší alimenty. To je z praxe ![]()