Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@Kobea my se jenom modlime, ze nema penize na advokata, takze se nebude chtit soudit, a my nemusime dokazovat prijmy
Můj ex taky neměl advokáta, protože ho nechtěl platit a docela na to dojel. Sice ho soudy nic nestály (mě teda jo), ale zase byl úplně mimo mísu (na rozdíl ode mě). Jinak můj ex je docela houževnatý a je tedy i otravný
. Naštěstí pravda a láska vítězila nad lží a nenávistí
.
Budu vám držet palce, ty soudy jsou nepříjemné
.
Ale příjmy jsme tedy museli dokládat (ale šlo o děti, ne o výživné na bývalého manžela).
Pěkný večer,
přepokládám, že se tu alimenty řeší každou chvíli, ale řeším to trošku z jiné strany.. Třeba něco poradíte nebo mě přesvědčíte, že je to v pořádku.. Žiju s partnerem, který má z předchozího vztahu (manželství) 2syny, 12 a 8let. S partnerem máme spolu ročního chlapečka, od jeho narození požádal o snížení alimentů - přirozvodu vznikla dohoda na alimenty ve výši 8tisíc, aby mohl bez problémů vídat děti. Po narození našeho syna požádal o snížení alimentů na 6tisíc.
Partner si ze vztahu z ex odnesl nějaké dluhy, které šly pouze za ním, ale to je jedno.. podnikal, ale úplně se mu nedařilo, v této souvislosti vznikly ještě další dluhy, až se rozhodnul, že s podnikáním skončí a nechá se zaměstnat. Bohužel během té doby vyměnil pár zaměstnání až byla situace neúnosná a prodala jsem svůj byt v Praze a přestěhovali jsme se k mým rodičům do rodinného domu (Ostrava), takže jsme z MÝCH peněz umořili nějaké dluhy a zatímco partner shání zaměstnání zde, vše se zatím platí z peněz z prodaného bytu, včetně alimentů.
A dnes měl partner poslední soud, kdy soudkyně pořaduje, aby se s ex na výši alimentů dohodli a pokud se nedohodnou, tak navrhuje alimenty ve výši 7.000 Kč - a zdůvodnění je, že je sice nyní na pracovním úřadě, ale ona nebere aktuální situaci, ale potenciál. Mimochodem partner pracoval jako obchodní zástupce, má vystudovanou střední s maturitou a neumí ani jazyk.. Nic nevlastní, auto je psané na mě, nebýt mě a jeho matky, už by dávno skončil v exekuci.. Údajně má chodit do práce a na brigády, apod. - to naše rodina nic neznamená? Nemáme nárok na rodinný život? Existují pouze ty starší děti a můj syn nárok na otce nemá (otec bude jen v práci a na brigádě..)??
A můj dotaz zní - opravdu je to v pořádku? Poradí prosím někdo něco? Nebo to tak prostě je a máme se s tím smířit?
Modlila jsem se konečně za normální vztah, že bude mít partnera konečně svoji finanční situaci aspoň trošku pod kontrolou a bude mi moct s domácností finančně pomoct.. Jsem z toho naprosto překvapená, nechápu to a cítím naprosté zoufalství, co dokáže soud vyprodukovat..
Prosím rady ať si najdu jiného chlapa fakt nepotřebuji.
Děkuji za každou zprávu ![]()
Jen ještě doplním, že jsme sice původně požadovali snížení na 6tisíc, ale vzhledem k tomu, jak podrobně pitvali veškeré příjmy a výdaje za celý rok 2016, rozhodli jsme se, že alimenty necháme přepočítat podle jeho příjmů. Návrh soudkyně na alimenty 7tisíc nám opravdu vyrazil dech ![]()
Je to naprosto v pořádku. Pokud má dluhy a živí děti, má pracovat a ne sedět doma. Momentálně je práce všude dost. Myslíš, že jeho děti přestanou jíst, oblékat se a vůbec žít, než si laskavě najde práci? Jakože jeho děti mají živořit, aby ty jsi měla chlapa doma? Ano, rodina něco znamená, ale ne jen ta tvoje!
Ted to nechapu. On je tedy bez zamestani ne? Tak jakych 7000?
A take nechapu vubec, proc sis prodavala majetek. To mi prijde tedy dost hloupe. Meli jste pravnika? Pokud ne, radeji do nej investujte. Ach jo. Nekdy vas lidi vubec nechapu ![]()
@Anonymní píše:
Pěkný večer,
přepokládám, že se tu alimenty řeší každou chvíli, ale řeším to trošku z jiné strany.. Třeba něco poradíte nebo mě přesvědčíte, že je to v pořádku.. Žiju s partnerem, který má z předchozího vztahu (manželství) 2syny, 12 a 8let. S partnerem máme spolu ročního chlapečka, od jeho narození požádal o snížení alimentů - přirozvodu vznikla dohoda na alimenty ve výši 8tisíc, aby mohl bez problémů vídat děti. Po narození našeho syna požádal o snížení alimentů na 6tisíc.
Partner si ze vztahu z ex odnesl nějaké dluhy, které šly pouze za ním, ale to je jedno.. podnikal, ale úplně se mu nedařilo, v této souvislosti vznikly ještě další dluhy, až se rozhodnul, že s podnikáním skončí a nechá se zaměstnat. Bohužel během té doby vyměnil pár zaměstnání až byla situace neúnosná a prodala jsem svůj byt v Praze a přestěhovali jsme se k mým rodičům do rodinného domu (Ostrava), takže jsme z MÝCH peněz umořili nějaké dluhy a zatímco partner shání zaměstnání zde, vše se zatím platí z peněz z prodaného bytu, včetně alimentů.
A dnes měl partner poslední soud, kdy soudkyně pořaduje, aby se s ex na výši alimentů dohodli a pokud se nedohodnou, tak navrhuje alimenty ve výši 7.000 Kč - a zdůvodnění je, že je sice nyní na pracovním úřadě, ale ona nebere aktuální situaci, ale potenciál. Mimochodem partner pracoval jako obchodní zástupce, má vystudovanou střední s maturitou a neumí ani jazyk.. Nic nevlastní, auto je psané na mě, nebýt mě a jeho matky, už by dávno skončil v exekuci.. Údajně má chodit do práce a na brigády, apod. - to naše rodina nic neznamená? Nemáme nárok na rodinný život? Existují pouze ty starší děti a můj syn nárok na otce nemá (otec bude jen v práci a na brigádě..)??
A můj dotaz zní - opravdu je to v pořádku? Poradí prosím někdo něco? Nebo to tak prostě je a máme se s tím smířit?
Modlila jsem se konečně za normální vztah, že bude mít partnera konečně svoji finanční situaci aspoň trošku pod kontrolou a bude mi moct s domácností finančně pomoct.. Jsem z toho naprosto překvapená, nechápu to a cítím naprosté zoufalství, co dokáže soud vyprodukovat..
Prosím rady ať si najdu jiného chlapa fakt nepotřebuji.Děkuji za každou zprávu
No proč by mu to nenechali tak vysoké když ty peníze máš a můžeš živit jak jeho tak jeho děti že. Nechápu… Maximálně ti můžu říct co bych udělala já. Zaprvé bych to neplatila za něj ani náhodou. Za další bych se na jeho místě odvolala, nahlásila si bydliště na obecní úřad a ty si podej žádost o svěření dítěte do své výhradní péče a nech si stanovit alimenty na vaše dítě, tím pádem má další závazek a už by se s tím mohlo dát nějak pracovat. A na to podat znovu žádost o snížení z důvodu, že,, musí,, platit alimenty i tobě.
@Anna766
Hele tak pise, ze on je na pracovnim urade. On tedy prestal podnikat, nasekal dluhy, ma dve deti z prvniho manzelstvi, stridal zamestnani, ted je na ÙP. Ona prodala svuj byg v praze a z toho se o nej ted stara
![]()
A jeste za nej plati aliky. A aby to nestacilo, visí jejim rodicum na krku v rodiču baraku. Partner k pohledání
![]()
Příspěvek upraven 09.01.18 v 00:48
@berďana píše:
@Anna766
Ja to chapu tak, ze ne
Aha, je to trochu napsané bezmyšlenkovitě ![]()
Pro zakladatelku, nevím co tě tak zlobí, ale ty děti z prvního manželství nepočkají až si otec upraví situaci, rostou, potřebují jíst, oblékat se, obouvat…atd atd.
Dobre ti tak. Hloupi jste oba, az to praska dverma. On si odnasi z manzelstvi dluhy a poridi si dalsiho haranta. Pak s dluhama, miminem a alimenty 8k zacne podnikat a nakonec ty vsechno prodas, abys to zaplatila? Momentalne na pracovnim trhu chybi 150000 lidi, pripada mi velmi ucelove jit k soudu jako nezamestnany. Ano, rodina neco znamena a kdyz si porizuju dve, musim na to mit. Tak at kmita. Blb.
@VitaminC
Vsak ona na to ma ![]()
To zmaknou! Dyztak prodaj jeste rodicum barak ![]()
Teda ja jsem nekdy šokovaná, jak daleko to lidi tahnou. Ja bych nikdy majetek, tedy vlastni byt kvuli partnerovo dluhum neprodala. Jeho bejvala zena musi byt stastna ze od nej ma pokoj ty jo. Sory, ale to je hrozny.
@Kobea my se jenom modlime, ze nema penize na advokata, takze se nebude chtit soudit, a my nemusime dokazovat prijmy