Alimenty po svatbě

22.6.16 08:02

Alimenty po svatbě

Ahoj, zajímalo by mě zda se vám po svatbě změnily alimenty. Mám přítele který má dítě z předchozího manželství. Spolu máme dítě taky. Do budoucna bysme se chtěli vzít.
Přeci jen teď se výživné počítá jen z jeho příjmu, až se vezmeme tak bude případný soud zajímat i můj příjem. Ale zase na ten vyšší příjem budeme tři. Můj plat je menší než přítelovo, nejsou to nijak závratné sumy. Tak mě zajímá jak se to změnilo. Byla bych ráda kdybyste se podělili o zkušenosti :)

Pro zvídavé - nerozvedl se kvůli mě, odešla od něj ex, dobře jsem si rozmyslela vztah s mužem který má dítě, vím že nezmizí a oškubávat ho nechci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.6.16 08:05

@ČervenáLentilka nezměnily, nebyl důvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
22.6.16 08:21

Alimenty se po případné svatbě nezmění, resp. svatba není důvod ke změně výše výživného. Už teď žijete spolu, ne? A vyživovací povinnost má váš přítel, ne vy. Každopádně soud bude vždy brát také v úvahu to, že obě jeho děti by měly požívat stejnou životní úroveň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.16 14:39

Děkuji za odpovědi :) Občas zabrousím na diskuze o alimentech a čtu různý věci, kdo co kolik platí atd tak mě to tak napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
22.6.16 18:23

Soud může (a nemusí) zajímat příjmy Vaší společné domácnosti, což není podmíněno svatbou, ale jestli spolu žijete či nikoliv. Soudkyně si Vaše příjmy vyžádat může, ale pokud je Váš plat nižší, ničeho bych se neobávala. Naopak by měl zohlednit, že má otec novou vyživovací povinnosti vůči dalšímu dítěti a Vám, tím neříkám, že by výživné snížil, ale že je to spíš důvod nenavyšovat. Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna