Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Kolicek95 píše: Více
Noo ale to snad nebyla 9.trida nebo jak? Nevlastní dcera bude mít příští rok v létě 18 a ceka ji ještě pak čtvrtak. A nastoupila do první třídy úplně čerstvé v šesti letech.
@Kolicek95 píše: Více
To se úplně nedá brát podle sebe, já třeba maturovala v 17 ![]()
A jinak teda moje děti budou maturovat v 18, pujde-li všechno podle plánu, jsou totiž letní.
@Jahru píše: Více
Taky jsem maturovala v 17. Dokonce jsem už měla i řidičák.
Řidičák v dubnu, maturita v květnu a 18 mi bylo v červenci. ![]()
Jinak mám taky už plnoletou dceru, alimenty choděj mně na účet, otec asi neví, že už mi je nemusí posílat.
Kdyby je začal posílat dceři, přepinknu na ni platbu za intr a nebudu jí posílat kapesný. To pokryje částka z alimentů.
@KKK85 píše: Více
Je skvele, ze nekdo ma narozdil od systemu a zakona rozum:)
@JancaS84 píše: Více
A není to jedno? Odmaturovala jsi a za 1-2mesice ti bylo 19let. Proste a jednoduše jsi maturovala ve školním roce v kterém ti bylo 19let.
@Veveří píše: Více
Manžel nadále posílal alimenty matce syna, domluvili se tak. Pokud jsou normální vztahy, je to na dohodě.
@Aglája75 píše: Více
Jojo, hlavně otec, když bude posílat peníze kdo ví kam místo na zákonem uložené místo, aby riskoval žalobu pro neplacení výživného. To je velmi inteligentní ![]()
@JancaS84 píše: Více
Jako fakt budeme apergerovsky rozebírat, že ta menšina studentů, co se narodila v červnu-až srpnu, plus pár těch, co šli do školy před šestými narozeninami nebo skočily ročník, maturuje ještě stále v 18, chvilku před 19. narozeninami?
Standard prostě je, že se to celé o rok posunulo, oproti době, kdy jsem třeba maturovala já a kdy se taky nijak extra nezdůrazňovalo, že někomu bylo ale ještě pořád sedmnáct.
@rmot píše: Více
Nemohu za to, ze nechapes podstatu… psaneho textu. A je mi te lito, kdyz mas kolem sebe jen lidi, u kterych se musis bat takovych lzo a podrazu. ( jak se rika svuj k svemu, asi) Pokud nekdo posila penize na ucet matky misto ditete je to jednoduse prokazatelne, takze kazdy soudny navic vi, ze by s zadnou zalobou neuspel. Jedine by se muselo chtit soudi vych… dite a tam je to opet o vychove a svuj k svemu ![]()
Samozřejmě ne jen, že by uspěl, ale dokonce už uspěl. ![]()
Pokud jsou to rozumní lidé, tak nemá matka dítěte žádný problém s dodržováním zákona a domluví se, jak svou část výživného bude vůči dospělému potomkovi realizovat ona a naopak jak teď už dospělý potomek bude řešit své životní náklady. Pokud je ta matka tak nevyrovnaná osobnost, že má problémy s dodržováním zákonů a uznáním skutečnosti, že její malé děťátko už je dospělý člověk, tak se nemůžeš spolehnout ani na to, že nezačne děcko ponoukat k žalobě na otce pro neplacení alimentů, přestože chodí nadále k ní na účet. Protože soud zajímá pouze zda otec platí nebo neplatí alimenty tam, kam má. Že dobrovolně posílá peníze kamkoliv jinam je naprosto irelevantní.
@PetraJ píše: Více
To je smajlíků za situace, která se dá nazvat prohrou všech zúčastněných. ![]()
No asi peníze pro vás znamenají hodně, já je naštěstí řešit nemusím a možná proto jsou pro mě důležité v životě jiné věci, než se ušklíbat nad tím, jak člověk, se kterým jsme si byli tak moc blízcí, posílá omylem peníze stále mě. Nikdy bych se tomu škodolibě nesmál, ale lidé jsou různí…bohužel.
@Niceday44 píše: Více
Tak že měla řidičák a maturitu, to snad není životní prohra, jak se nám tu snažíš nadhodit, ne? ![]()
Jestli to posílá otci nebo dítěti - zcela upřímně - význam to má z procesního hlediska v případě sporu. Ale jinak je to fakticky jedno, pokud nadále pečující rodič dítě živí. Otázka změny trvalého příkazu nebo vytvoření nového.
Moje kamarádky z rozvedených rodin to tak taky právě měly. Ze samotného vyzivneho od otce by vůbec nevyšly, to si pamatuju.