Soud o svěření do péče

22.4.24 11:07

Soud o svěření do péče

Čauky Holky, v úterý mě čeká soud s ex o svěření do péče a vyměření alimentů. s otcem už 1.5roku nejsme mám sním 7 letou dceru. braval si ji dříve aspoň 2× do měsíce, teď za 4 měsíce jednou.ted před soudem najednou mega zájem, asi se chce stát otcem roku. Alumenty mi do listopadu platil 4000kc na základě ústní dohody mezi sebou.pak si je sám od prosince upravil na 500kc/měs. On má exekuce před nimi se schovává různými virtuálními adresami které lze koupit.dne 18.3 zrušil OSVČ. zustal mu jen jednatel ve stavební firmě, kde si ovšem příjem nepřiznává žádný, všechny auta má na firmu na sebe nic aby na něj nemohli.moje otázka zní jak to soud řeší s alimenty když stim vším tak vyčůrava. Prece mi nebude na holku platit 500kc.to není ani na obědy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
22.4.24 11:09

@kacirek.sro Neboj, soudy mají takových vychcánků denně deset a věř, že mají možnosti, jak příjmy zjistit. A když ne, tak mu jednoduše řeknou, že si má najít práci, aby uživil vlastní dítě ;) Ale tomu zvýšení styku bych se vůbec nebránila. Dokud má dcera snad ještě zájem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2975
22.4.24 11:18

Podej návrh na předložení účetnictví té jeho firmy, přehled majetku. Dále si vyžádej výpisy z jeho účtů. To si soud může obstarat. Pak může vycházet z potenciality, tedy ze vzdělání a praxe v daném regionu obvyklé příjmy. Pokud bude zatajovat podklady o firmě, lze využít i fiktivní příjem ve výši násobků životního minima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.24 14:59

@unuděná stím já nemám problém, kdykoliv ji chtěl měl ji.to on spíše nechce.kdyz si ji bude brát 1× 14 dní na víkend nemám stím problém, pokud samozřejmě dcera bude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.4.24 15:01
@kacirek.sro píše: Více

No to byla reakce na to, že má „megazájem“ a chce být otcem roku. Tomu bych nijak nebránila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
22.4.24 15:10

Ne, 500 ti opravdu posílat nebude. Nech si alimenty vyměřit soudně a zpětně.
A úpravu styku, ať to máš na papíře. Žádný, že dítě neuvidí 4 měsíce (samozřejmě donutit ho nikdo nemůže, pokud nebude sám chtít být s vlastní dcerou. Pak je to jeho škoda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.24 16:21

@unuděná jenže když se dcera dozvěděla že ji chce, spustila hysterak. rikala jsem ji že mu to zakazovat nechci tak jeden den jsme to zkusili s prespanim, bohužel dcera přijela že už tam nikdy nechce, že nemůže tam spát. konzultovala jsem to i s paní s OSpodu, ta říkala že máme pozvolna což souhlasím. v neděli mi napíše že si ji vezme na bazén o půl třetí, my už měli jiné plány. absolutne se sním nedá nic plánovat. pokud mu chce dcera zavolat nebráním ji, dám mu ji k telefonu. jinak my spolu nekomunikujeme vůbec už delší dobu.jen jsem zvědavá co by mohl vytasit u soudu, snad nic.kdyz z jeho strany zájem o dceru není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
30.4.24 11:09

Jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.24 00:29

@Aglája75 dnes proběhl soud, otec dostal 6500 alimenty, donesl příjmy ve výši 10000kc které mu soudkyně nevěřila. je svěřena do výlučné péče mé, bez styku.styk po probíhat po dohodě semnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
1.5.24 06:04

Tak to je pro tebe skvely vysledek. Tak preju at mate chvili klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.24 07:30

@Aglája75 moc díky jsem ráda že to máme za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2975
2.5.24 19:31

No soud nemá „neuvěřit“, ale má prokazovat. Pokud si soud vycucal alimenty z prstu, mělo by být odvolání úspěšné. A ta úprava (neúprava) styku je se souhlasem otce nebo proti jeho vůli? Která soudkyně/soudce to soudil? Docela by mě to zajímalo, klidně do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.24 19:47

@KovaJana otce s alimenty souhlasil, a souhlasíl se stykem musi se domlouvat semnou. bohuzel otec je OSVČ, a jednatel ve firmě. pokud dostatečně neprokáže příjmy, berou se podle předpokladu kolik by si mohl v dané profesí vydělat, nebo dokonce jako 25 násobek životního mimina.otec nechtěl předložit výpisy z účtu firmy ani ty své. predpokladam že by tím odtaj daleko vyšší příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.5.24 22:35
@KovaJana píše: Více

Hm, tak to je dobře, že ty nejsi soudce. :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
3.5.24 08:32

To ji nepis, otec je prece vzdycky chudacek, kteremu je ublizovano:). On prece zadne prijmy nikdy nezatajuje a ty mu branis byt s ditetem:). Ona je nemocna, bohuzel se asi fakt pohybuje v systemu… coz je naprosto hruzne. Ale nema cenu ji psat. Ale rekla bych, ze je to nejaka reinkarnace Canaglia ( nebo jak se jmenoval) a druhy profil Ondra, protoze se vzdy vsude zahadne objevi spolu… a hlavne je to urcite nejaky taticek ze stridavkove sekty ( liga otcu nebo nejaka takova skvadra silencu, kterym je ted naslouchano na ukor deti). Kdyz od nich ctes jak ma mit dite dve skoly, aby potrestali matku, ltera ho pry odstehovala…a tak desne ublizila tatinkovi, ltery sice v manzelstvi videl dite sotva hodinu tydne, protoze mel svoje jajaja na prvnim miste ( a ma porad), ale ted desinky prece deti miluje a hlavne ma to pravo… nevis, jestli nejaka takova fakt muze existovat :poblion: :poblion: :oops:. Takze radim tyhle zrudicky nekrmit odpovedi:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna