Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Tak v vasem pripade bude soud a presne stanoveni soudne nejlepsi reseni. V ramci ohledu a dobrych vztahu bys si nasla pravnika. Toho pozadala o sepsani tvych navrhu. Nedelala bych asi vetsi zle nez je potreba, ale na nekterych vecech trvala. Maminku bych o tomto navrhu informovala, ze ho podas na soud, ale ze samozrejme jsi ochoten pripadne delat kompromisy a jeste upravit, ze nechces delat zle, ale ze uz te to co bylo dosud nebavi.
Nereaguj na zadne emoce, vyhruzly… vecne, konstruktivne jen logistika. Pokud vis, ze nema moc penez, netahala bych do to, aby tii syna nekam vozila, ale trvala na bydlisti a ze te bude informovat. Proste trochu slusne a vstricne, ale trvat na pravidlech. Pokud z jeji strany nic nepujde, nedohadovat se. Pozadat ospod os chuzku pro snahu omdomluvu a anstaveni stylu. To vse je plus pro soud, ze nechces delat zle, ale chces pravidla a proste dane terminy. Na schuzku se uz bud uklidni a k soidu pujdete domluveni. Nebo ani tam noc nepujde a na soude rozhodnou. Synovi bych nedelala zle stridavkama a dalsima hruzama, ale chtela vic treba casu o prazdninach a svatcich za ty odpoledne v tydnu… atd. Drzim palce.
Tak chodi do školy nebo do školky? Měli se stěhovat do Rakouska, pak nevyšlo Německo. Co tam dělá to Švýcarsko nechápu už vůbec.
Jednou se jmenuje David, pak Honzík. Když chceš trolit tak musíš udržet aspoň myšlenku v úvodním příspěvku.
Příspěvek upraven 21.04.24 v 15:01
Já jsem se v tom množství informací ztratila. Navíc to je jednou Rakousko, Německo, škola, školka…., mix všeho ![]()
@izabe píše: Více
Je tam i David a pak Honzik, ale to je celkem jedno, je to psane v emocich, situace slozitejsi, takze ty jednotlivosti… holt je problem zakladatele:)
@Anna766 píše: Více
Za me ne, jen chce, aby melo vse pravudla, ktera bude ex dodrzovat a nebude se stehivat sem tam… Tak jsem to pochopila ![]()
Ano. Jsi příšernej otec. Máš mít dávno střídavku a starat se! Ne házet na krk pritelkyni ![]()
@Aglája75 píše: Více
Mě zmátl ten nadpis diskuze. Asi nebude ta matka úplně pohodová ex, ale zase když otec měl syna tak ho hodil na krk přítelkyni a ještě si stěžuje že mu ho matka hází na krk jak se jí to hodí. Tak chce vídat syna nebo ne? Tomu nerozumím. Asi budou oba rodiče na prd.
Pokud je v rozsudku místo bydliště matky, pak předání je v místě bydliště matky, i kdyby se odstěhovala na druhý konec republiky. To, že jsi nechal bez reakce to, že změnila protiprávně bydliště dítěte, je tvůj problém. Prostě děláš jeden kopanec za druhým, takže si ujasni, co chceš, a až to budeš vědět, napiš SZ.
Pro zakladatele, dej to k soudu a starejte se oba, třeba tou střídavkou. Však to nemusí být hned týden - týden, dá se to udělat i jinak.
@Aglája75 píše: Více
Ano přesně tak to je, omlouvám se.
První syn je David druhej Honza… Jsem už prostě zoufalí.
Vlastně na ničem co jsem se vám tu vybulel nezáleží. Jsem už z toho na nervy. Chci jenom mít ho jak mám a ne jednou meiac a půl nic pak 3 víkendy za sebou. Chtěl bych aspoň niajky den o svátcích a prázdninách a především být informován že se stěhuje a myslím že bych měl právo i veder kam.
Záleží mi na tom zda platí soudem daný rozsudek (místo předávání adresa bydliště Matky a dny určené (víkendy)
Je možné se o to opřít, že rozsudek nedodržuje?
Omlouvám se za zmatenost
@KovaJana o střídačku by stál, ale střídala by se matka a přítelkyně. Jak to tak bývá.
Dobrý den přeji. Rád bych vás požádal o radu, názor, zkušenost cokoli
S bývalou partnerkou mám 6 letého syna před 5 lety byl soudem vydán rozsudek. Podle něj mám syna každých 14dni na víkend +2× týdne na 2 hodiny. Vše ostatní na domluvě.(Z důvodu že už chodí do školky apod, mi ho dává jen na víkend)
Už od začátku byli problémy nikdy to nedodržela, domluva nebyla možná, naopak když se jí to hodilo dala ho klidně na několik dní v případě, že jsem nemohl mě vždy napadá SMS. Že jsem hrozný otec, spousta sprostých urážek apod. Kdykoli jsem zeptál jak se má ani v případě nemoci neodpověděla. Časem to bylo jen horší, abych o syna nepřišel přizpůsobuji se do dneška, David má za těch pár let za sebou 5× stěhování k jejím partnerům nebo kamarádkám na měsíc, opět zpátky k jejím rodičům a 4× změnil školku a to vše bez mého vědomí, natož souhlasu, před 4 měsíci mi oznámila, že se přestěhuje za novým partnerem do Rakouska a že pokud nebudu souhlasit postará se o to tak jako tak. Nakonec jsem pod nátlakem a opravdu nerad souhlasil, ale už se to nedalo vydržet, dávala mi místo abychom se dohodli, nebo mě nechala vysvětlit proč to podepsat nechci k telefonu syna který plakal proč nemůže s mámou na výlet, do Rakouska a že jsou tam hezké školky a spousta dinoparku apod. Už mě nechtěl ani vidět, nechtěl ke mě jezdit maximálně mi řekl do telefonu že mě nemá rád, že tam moc chce apod tak jsem ji to raději podepsal. A hned jak sem to udělal zase otočila, o ničem mě neinformovala kdy kde a jak bude dál a za 14dni jsem se dozvěděl že si pro syna mám přijet do Prahy a v pátek zase přivézt. Prostě najednou bydlela v Praze, syn měl jinou školku. kdyz sem po ní vyjel brečela že už s rodičema nemůže žít ( a to jí udělali samostatnou bytovou jednotku ve vile),že jejího partnera nemaji rádi a že to Rakousko nevyšlo (kvůli mé protože sem to podepal pozdě) a že slibuje že mě bude o všem informovat i že mi poprvé řekne kam chodí do školky ( všechna ta představení a doprovázení apod sem neměl šanci vidět nikdy mi nic neřekla přitom bych ho tak rád vyzvedl nebo odvedl. Jak kolik se podílel na čemkoli v jeho životě, ale vždy jen peníze navíc(platím alimenty 4500)+ že má kroužek divadlo a že mi nic neřekne když mu nejsem schopnej zaplatit ani obědy ( mnohokrát sem psal že to zaplatím ) ale osobně ne ji na účet a v tom případě sem opět ten nejhorší táta.
Už jsme v minulostí sehnali právničku, která ji napsala email v mém zastoupení a návrh úpravy styku a najednou všechno šlo skvěle ale já idiot naivní sem jsi nenechal dohodu podepsat.
Střídavé péče se upřímně bojím a s práci by to ani nebylo možné ani nevím jestli by to pro něj nebylo zase další psycho, už tahle má za sebou několik školek a samé stěhování. Chtěl bych nastavit jen pravidla, ale už nevím jak to řešit když to stejně nedodržuje ani původní rozsudek ani dohodu.
volání na ospod nikdy nic nevyřešilo. Volám tam jen kdy už nemuzu. do toho všeho neustále do mě jde S různými blbostmi, že sem to a to že se ve školce popral a můžu za to já protože sem negramot a nervák nebo že je na ní drzej a můžu za to já protože ho rozmazluji nebo mu málo zakazují nebo hodně, pokaždé jen nijaký výlev a na otázku o co jde, zavěsí. Abych to shrnul momentálně se mi jedna o to že už toho mám dost, ničí to už nejen mě ale moji aktuální rodinu. Jsem, nervni, nepříjemný a ničí mě že se partnerka pořád přizpůsobuje tomu abych ho mohl mít i když máme jiné plany.
Těch slibů jak ho bude vozit aspoň na půl cesty nebo se budem střídat a jako pokaždé jen sms v rozsudku máš že si ho budeš vyzvedávat a zase ho přivážet…
O školce nevím nic, nevím ani kde bydlí dala mi jen ulici a v ní ani nebydlí. Vždy mi ho předá v Parku. Cesta pro něj mi místo 20minut teď trvá hodinu tam a zase zpátky. A to taky není nejlevnější. Vím že už budu muset podat návrh k soudu už jen proto že je vše jinak než před 5 lety.
Moje hlavní otázka zní jestli že je v rozsudku místo předání bydliště matky. Můžu si stát za ním že ji ho budu vozit na adresu která stojí v rozsudku?(Oficiálně to změněno nikdy nebylo) na to mi řekla prý pokud nebudu v Praze v 18:00 bude volat policii apod. Rád bych věděl jestli to stojí aspoň za pokus si jednou dupnout a nebude z toho problém myslím že sem v právu pokud budu na místě určené rozsudkem??? Omlouvám se za takový sloh i za pro vás možná nezajímavé informace, ale já už prostě sem zoufalej, nechci žádné tahanice, soudy a spory. Rád bych se jí pro začátek postavil v tom předání, třeba by pak raději aspoň jednou měsíčně dojela do půlky. A ještě by mě zajímalo pokud si zjistím školku sám, jestli se můžu přijít podívat nebo se na něj zeptat, rozumím že mi ho nemůžou dát, ale mohu se o něj aspoň jako táta přijít zeptat jak si vede a pod? Děkuju a omlouvám se jsem prostě srab.
Příspěvek upraven 21.04.24 v 15:32