Syn ve výlučně péči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
21.4.24 15:22
@Anna766 píše: Více

Tak jasne, ale treba nejde o to, ze hodil na pritelkyni, ale ze to necekal a nemuze si zaridit a proto chce tu pravidelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
21.4.24 15:23
@KovaJana píše: Více

Nestojí o to se starat? Tak na co si tedy stěžuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
21.4.24 15:25
@Aglája75 píše: Více

Však proto píšu ať to dá k soudu, vypracuje návrh jak si to představuje a pak může řešit to, že si z toho expartnerka dělá holubník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149000
21.4.24 15:27
@Anonymní píše: Více

Samozřejmě že to platí. Jestli nedodržuje, tak máš nárok se bránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
21.4.24 15:32

Jojo psala jsem to same, svuj navrh co nejvic dopredu promyslet co nejvic dle toho, co chce a muze. Ja nesoudim chce se starat nechce … ale musi byt uprimny l sobe i diteti a podle toho se zaridit. S navrhem za ex a snazit se probeat a dojit ke kompromisu, aby to bylo co nejlepsi pro syna. Kdyz nebude odezva nebo bude jen delani zle… podat na soud a mezitim jako snaha jeste jednenkrat schuzka na ospod a pak uz jen rozsudek a ten dodrzovat. Jinak samozrejme stary rozsudek plati. Pokud neni novy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.24 15:46
@Aglája75 píše: Více

Ano, tak místo víkendu mi řekne vezmeš si ho středa, čtvrtek, na víkend jedeme pryč a samozřejmě chodíme do práce, takže jsem tím chtěl jen říct, že přítelkyně je skvělá a vždy se o něj postará a ráda ho vezme hlavně proto abych o něj nepřišel vůbec. Takhle je to neustále málokdy ho mám tak jak mám mít. Neřeknu kdyby řekla promiň můžeme si přehodit víkendy nebo, posunout cokoli, nemám problém se domluvit bohužel je to stylem: chvíli před tím než pro něj jedu…nejezdi jsme pryč.
V sobotu ráno prijedsi pro něj.
Nebo prostě nedám ti ho máš smůlu.
Díky za pochopení je těžký se vtom mém emočním výlevu vyznat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.24 15:56

Myslíte tedy, že pokud v rozsudku je původní adresa a nebylo to změněno můžu aspoň trvat na tom, že pokud chce dělat naschvály, tak já trvám na dodržení adresy předání která je v rozsudku?? Přestěhovala se bez mého vědomí a 2 hodiny odsud to je skoro další 1000 měsíčně projezdena, nabídl sem ji aspoň ať ho doveze na kraj Prahy, má to busem 15 minut ať nemusmí aspoň zajíždět do centra. Poslala mě taky do háje. Tak mě napadlo jestli se jde opřít o to že má v rozsudku dane místo předání.

• Citovat
  • Upravit
149000
21.4.24 16:16

To sice můžeš, ale když tam na té adrese není, tak je to k ničemu. Zkus třeba navrhnout že se budete střídat. Jednou ho přiveze ona, podruhé pro něj pojedeš ty. Nebo ať ho k tobě přiveze a ty ho domů odvezeš. To by taky šlo dohodnout soudem. Dej návrh a braň se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
21.4.24 16:20

Ve výrokové části rozsudku zpravidla adresa není. Takže bydliště je tam, kde je teď. Pokud to není dlouho, můžeš podat návrh na soud na předběžné opatření, aby se bydliště dítěte vrátilo do původního místa, případně aby k předávání dítěte docházelo v místě tvého bydliště. Ovšem jde o neshodu rodičů, takže na předběžné opatření se skládá vratná kauce ve výši 10.000 Kč. Vrací se nejdříve půl roku po právní moci rozhodnutí.
Dodržování časů předání se můžeš domáhat návrhem na výkon rozhodnutí, ale je to zdlouhavé (u většiny soudů) a může to vést ke zvýšení manipulace s dítětem matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
21.4.24 17:09

Proto jsme ti psala ten můj první komentář. Ano můžeš jít na soud natvrdo tam dát nějaký návrh a na 100% ho dostaneš. Ale pokud nechceš bouřit emoce a dělat zle, pokud je pravda, že maminka synovi řekne, že kvůli tobě nemůže tam a tam.. tak bych to tak ostře nehrotila. Sepsala návrh s právníkem…dobře si před tím rozmyslela co můžeš a co chceš a pak šla za ní a nekompromisně, ale bez vyhrožování a vyhrocených emocí…to předala ex s tím, že chceš, aby si tvůj návrh promyslela a došli jste ke kompromisu, který dáte na soud a ten bude platit. Budeš mít čisté svědomí vůči sobě a vůči synovi. Pokud si bude dělat co chce, bojkotovat, tak holt říct nedá se nic dělat jde se na soud…Do rozsudku nového trvat na dodržování toho platného a zaznamenávat, kdy dodržela, kdy ne…pokud nepředá, nedělat scény…Poprvé informovat, že podáš návrh na výkon rozsudku…podruhé ho podat. Jí se nic moc nestane…udělají bububu. Ale když takto uděláš podruhé, potřetí…ona uvidí m, že se nedáš a to možná bude stačit. Ale dávej si pozor, abys do toho nezatahoval syna. Nijak maminku neočerňuj. Jen řekni, že tě mrzí, že s tebou nechce být…že to bylo vše složité, takže jsi chtěl to mít soudně…mrzí tě to, ale nejde to jinak. Samozřejmě bývalé napiš a řekni, co píšeš tady…Není problém někdy víkend změnit. Rád si vezmeš syna i mimo rozsudek…Ale domluva písemná a předem…Ona vidí, že vše odsouhlasíš…tak je jí to šumák…třeba bude stačit jen párkrát si stát za svým…Vem si právníka. Ale nechtěj od situace, aby potrestal bývalou, nechtěj se jí mstít a dokazovat jak je špatná. Ona je máma tvého syna…Chtěj pravidla a klid pro tebe a pro něj. Takže od právníka sepsat poradit, ale ne se nechat hnát do sporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna