Alimenty - ukončení studia

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72728
25.11.13 13:12
@mlαdy milenec píše: . @martina.se
Vždyť jsem psal - přejde na jinou školu. Především, nedocházka plnoletého člověka je takové polovakuum, proti kterému se nebojuje - škola se nepřipraví o normativ za absentujícího studenta.Možná nedostatečné zvyšování kvalifikace bylo uvedeno v rozsudku, ale jsem přesvědčen, že nosným bodem nebylo. Klidně sem to lejstro uploadni a začerni udáje. Jednu věc ti ale garantuji - kdyby se kluk rozhodl přihlásit na vejšku a zažádal o obnovení vyživovací povinnosti, soud toto nezamítne. A může klidně každej rok měnit vejšky jak ponožky (do 3+1 let bezplatného Bc. studia).

píšeš nesmysly. Soud kupodivu i zjišťuje, s jakým prospěchem studuje, proč šel na další střední atd. A pokud se rozhodne pro vysokou školu, tak záleží na formě studia, pokud to bude střídat, je strop 26 let. Pak má prostě smůlu. Jak píšu, řešili jsme toto téměř 2 roky v kuse. Nakonec jsme nemuseli platit ani když chodil na již třetí střední, ani když se přihlásil na pracák a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mlαdy milenec
25.11.13 13:17

Tak když se přihlásil na ÚP, je jasné, že nic platit nemusíte. Jestli si seš tak jistá, tak mně dej na synátora telefonní číslo, já s ním něco vymyslím a uvidíme, kdo měl pravdu. :mrgreen:
Přirozeně mluvím o prezenční formě studia, do 26 let vč.

• Citovat
  • Upravit
72728
25.11.13 13:23
@mlαdy milenec píše:
Tak když se přihlásil na ÚP, je jasné, že nic platit nemusíte. Jestli si seš tak jistá, tak mně dej na synátora telefonní číslo, já s ním něco vymyslím a uvidíme, kdo měl pravdu. :mrgreen:
Přirozeně mluvím o prezenční formě studia, do 26 let vč.

to víš že jo :P takto je to z praxe.. a teď už pochopil, že táta není dojná kráva, nemůže si dělat co chce a jen se flákat doma, takže maká :mrgreen: jsem ráda, že je to z krku - ukončit střední školu ve 23 umí fakt málokdo :pocitac: a mmchdm, on je takový exot, že ho z jedné střední v pololetí fakt vyrazili. Nejen, že měl několik nekvalifikovaných předmětů, ale i přes 300 h neomluvené absence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
25.11.13 13:33

@martina.se ale je to pravda. Kamoska vyhrala soud, rodice ji museli platit alimenty dokud ona nezacla pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
25.11.13 13:35
@Pajuskaaa píše:
@martina.se ale je to pravda. Kamoska vyhrala soud, rodice ji museli platit alimenty dokud ona nezacla pracovat.

asi jak kde. U nás soudce uznal, že kluk dělá jen kraviny, aby měl alíky a stopnul to, i když on byl na střední. Takže jsme mohli přestat platit a kluk přišel o pohodlný život. Nakonec pochopil - i po odvolání soud rozhodl stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102860
25.11.13 13:44
@Pajuskaaa píše:
Vyzivovaci povinnost je dokud se dite nedokaze samo uzivit
@farska píše:
@Pajuskaaa Ale prdlajs. To by po svete behaly miliony „stale se alimentu dozadujicich ctyricatniku“ a vys :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Tak ona je pravda někde uprostřed - vyživovací povinnost trvá, dokud dítě není schopno se objektivně samo uživit. Todíž se zkoumá, zda opravdu není schopen, pak vyživovací povinnost trvá nebo jestli by schopen byl (má k tomu všechny předpoklady) a pouze se mu nechce, pak může být klidně i na škole (a tedy dle předpisů nezaopatřené dítě) a stejně výživné dostat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
21.12.13 17:51
@martina.se píše:
velký omyl. Jestliže ukončí studium, musí se přihlásit na úp. Protože jinak si soc a zdrav musí platit sama. Vzhledem k tomu, že je na druhé střední, tak nelze jen formálně ukončit. Buď ukončí, nebo ji v pololetí vyrazí. A ať to bude jak chce, musí se přihlásit na úp neprodleně po ukončení.Příspěvek upraven 25.11.13 v 12:48

No a co když se na ÚP nepřihlásí a jde pracovat na nějakou brigádu a ZP si platí sama? Má pak nárok na alimenty? A jak to má rodič zjistit, pokud potomek nekomunikuje?

• Citovat
  • Upravit
30309
21.12.13 21:15

@smoulinka71 nejsnazsi cesta je zazadat o zruseni vyzivovaci povinnosti na zletile dite. Soud uz si podklady obstara, probehne jednani a tam se ukaze, jestli aliky pobiralo „dite“ neopravnene, bude povinnemu rodici vracet.
Aspon u zletilych to tak bylo-nevim, jestli nenastala zmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
21.12.13 21:20

@farska Jo to určitě uděláme, ale obvám se, že než se to vyřeší, tak dá exekuci a my pak budeme muset prokazovat, že na ty alimenty neměla právo.

• Citovat
  • Upravit
30309
21.12.13 21:29

@smoulinka71 Platila bych dal asi…
Poku tedy stale plati, ze zletily musi preplatek vracet :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie