Potřebné svěření dítěte do péče

69
21.11.13 18:57

potřebné svěření dítěte do péče

Ahoj, prosím o radu zkušenější. Čekám v lednu holčičku a s přítelem spolu už nejsme. Zatím jsme jakž takž schopní se domluvit co a jak bude dál. Chtěla jsem se zeptat, zda-li je nutné mít soudně stanovéné svěření péče? Už kvůli různým úřadům, pochůkám, lélařům… je nutné, aby vždy rozhodli (souhlasili oba rodiče když nebude to soudní rozhodnutí?) Nebo můžu všechny tyto věci rozhodovat sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2693
21.11.13 19:02

Pokud bude otec v rodném listě tak je potřebné rozhodnutí soudu, pokud se dohodnete tak je to otázka jednoho maximálně dvou stání, které nebudou nikterak dlouhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.11.13 19:02

Co máš na mysli za konkrétní věci? Myslíš tím věci před porodem nebo po porodu. Přítel chce být v RL? Jestli bude v RL, tak porodu je dítě v péči vás obou, dítě by se tak muselo svěřit jen do tvé péče. Snad se nepletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
21.11.13 19:09

Ano bude uveden v rodném listě… vubec nevím, co a jak je potřeba. Jestli si musím zažádat o svěření do pečé, tak jak jsem psala, kvůli všem úředním věcem atd. nebo jestli budu moct rozhodovat sama, tak aby nemusel všude chodit, podepisovat a já nevím… jestli je tedy lepší to mít takto úředně - rozhodnutí o péči. Možná se vyjadřuju blbě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
21.11.13 19:53

@Elka12 Pokud bude otec v rodném listě a nebudete mít soudní svěření do péče tak vás automaticky považují za pár a budou ho započítávat do společně posuzovaných osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 20:03

@Elka12 jak už psaly holky, pokud bude v RL a nebude od soudu rozhodnutí o svěření do péče, tak bez jeho písmeného souhlasu neuděláš téměř nic :zed: protože jste oba zákonní zástupci dítěte. Pokud ho budeš mít svěřené do péče, pak je to snažší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
21.11.13 20:22

Dekuji moc za rady. A můžu se ještě zeptat, to se vyřizuje na sociálce asi že?? Ach jo, doufala jsem, že se všemu tomuhle vyhnu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.11.13 20:24

@Elka12 na sociálce je to nejlepší nebo můžeš rovnou na soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
21.11.13 20:27

Ok dekuji a snad už poslední, tohle všechno se asi řeší až po porodu že??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
21.11.13 20:29

@Elka12 jo jo až po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie