Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@stazinka09 píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak to je drsný tohle. Já fakt nevím, že to takovým chlapům není blbý a že je to vůbec možný… ach jo
Hele, nejlepší jeho hláška je, že on přece nebude sponzorovat můj už tak luxusní život
Už se tomu jen směju, nebot můj ex spadá do kategorie „uraženého ega“ a nehodlá z ní vystoupit - jeho problém
Samozřejmě ze svého okolí znám mnoho tatínků, kteří dokážou se svými exmanželkami komunikovat a vzájemně se podílet jak na výchově, tak na mimořádných výdajích ![]()
" on přece nebude sponzorovat můj už tak luxusní život "
Co maju spolocne alimenty na DIETA s tvojim zivotom??? Kedy uz konecne chlapi pochopia, ze platia na svoje dieta a nesponzoruju exmanzelky…
![]()
Romane, tvá ex má přítele se kterým žije nebo je s dítětem sama? To je také dost důležité. Jinak 4000 mi přijdou ok zvlášt pokud platíš i něco bokem. Naprosto chápu, že máš strach, aby jsi nedotoval ex. Rozhodně bych částku nezvyšovala. Dítěti můžeš spořit a nebo mu opravdu kupovat přímo věc co potřebuje a budeš vědět kde ty peníze jsou.
Kamarád má příjem cca 20tis. čistého a nedávno mu vyměřili 4000 na 3 letou dceru.
Jak již psali ostatní, záleží na tvém příjmu. Dítě má ze zákona nárok na životní standart svých rodičů, čili jestli vyděláváš sto tisíc měsíčně, jsou čtyři tisíce málo - ať je to částka dostačující, či nikoliv.. takže asi tak
![]()
Já mám na batole 5tis., ale nemá vyživovací povinnost vůči jinému dítěti ![]()
Haha, já jsem od tatíka dostávala 600
Ale je to už pár let, má víc dětí a malej plat… Ale stejně, 600?
@Zola píše:
Haha, já jsem od tatíka dostávala 600Ale je to už pár let, má víc dětí a malej plat… Ale stejně, 600?
To je ale pořád ta přímá úměra.. nemají rodiče, nemají ani děti.. ![]()
Ale jo, já to celkem chápu, i když zase až tak špatně na tom podle mě nebyl. Chápu, že nemohl dávat třeba 4k, ale když pak kamarádka dostávala 500 jako kapesný, tak mi to přišlo úsměvný
Zakladatel se ptal na konkrétní případy, tak jen říkám jeden extrémnější ![]()
Můj ex. má čistého průměrně 20tis a na 1,5 měsíčního prcka mi poslal zatím jednou 3000kc, na nicem se nepodílí. Cekam s nim druhe, na ktere se nikterak nevyjadril to budem proste resit znova za se male narodi. Doufam ze soud uzna aspon 5000 na dve male deti do 2 let.
Uctenky si nenechavam, babicce musim rict at mi napise najmeni smlouvu platim ji 4tisice za garsonku. Nevim co a jak budu dokladat, kdyz nic nedolozim tak budu dostavat prd. co ![]()
@Anonymní píše:
Nejde o peníze, nechci šetřit na dětech, jde mi jen o to abych nesponzoroval bývalou ženu.
Musím přiznat, že tohle je argument, nad kterým se mi otevírá kudla v kapse. Hlavně aby z toho bývalá nic neměla. Že ta osoba se o společné dítě po naprostou většinu času stará (narozdíl od druhého rodiče), to asi žádná zásluha není…nedej bože, kdyby jí z alimentů zbylo něco, co může investovat třeba do nájmu bytu, kde žijí společně s dítětem. Že ji péče o dítě může limitovat i pracovně (a tím pádem má nižší výdělek), zatímco bývalý partner tohle skutečně řešit nemusí, to se taky v úvahu nebere…
@Elke píše:
Musím přiznat, že tohle je argument, nad kterým se mi otevírá kudla v kapse. Hlavně aby z toho bývalá nic neměla. Že ta osoba se o společné dítě po naprostou většinu času stará (narozdíl od druhého rodiče), to asi žádná zásluha není…nedej bože, kdyby jí z alimentů zbylo něco, co může investovat třeba do nájmu bytu, kde žijí společně s dítětem. Že ji péče o dítě může limitovat i pracovně (a tím pádem má nižší výdělek), zatímco bývalý partner tohle skutečně řešit nemusí, to se taky v úvahu nebere…
@Elke píše:
Naprosto souhlasím!!!