Alimenty na dítě - kolik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
5.8.12 21:57
@stazinka09 píše:
8o 8o :roll: :roll: :zed: :zed: :zed:
tak to je drsný tohle. Já fakt nevím, že to takovým chlapům není blbý a že je to vůbec možný… ach jo

Hele, nejlepší jeho hláška je, že on přece nebude sponzorovat můj už tak luxusní život :lol: :lol: Už se tomu jen směju, nebot můj ex spadá do kategorie „uraženého ega“ a nehodlá z ní vystoupit - jeho problém

Samozřejmě ze svého okolí znám mnoho tatínků, kteří dokážou se svými exmanželkami komunikovat a vzájemně se podílet jak na výchově, tak na mimořádných výdajích ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
5.8.12 22:03

" on přece nebude sponzorovat můj už tak luxusní život "

:pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: Co maju spolocne alimenty na DIETA s tvojim zivotom??? Kedy uz konecne chlapi pochopia, ze platia na svoje dieta a nesponzoruju exmanzelky… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
5.8.12 22:09

Romane, tvá ex má přítele se kterým žije nebo je s dítětem sama? To je také dost důležité. Jinak 4000 mi přijdou ok zvlášt pokud platíš i něco bokem. Naprosto chápu, že máš strach, aby jsi nedotoval ex. Rozhodně bych částku nezvyšovala. Dítěti můžeš spořit a nebo mu opravdu kupovat přímo věc co potřebuje a budeš vědět kde ty peníze jsou.

• Citovat
  • Upravit
3400
5.8.12 22:15

Kamarád má příjem cca 20tis. čistého a nedávno mu vyměřili 4000 na 3 letou dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
5.8.12 22:47

Jak již psali ostatní, záleží na tvém příjmu. Dítě má ze zákona nárok na životní standart svých rodičů, čili jestli vyděláváš sto tisíc měsíčně, jsou čtyři tisíce málo - ať je to částka dostačující, či nikoliv.. takže asi tak ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.8.12 22:52

Já mám na batole 5tis., ale nemá vyživovací povinnost vůči jinému dítěti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
5.8.12 23:14

Haha, já jsem od tatíka dostávala 600 :D Ale je to už pár let, má víc dětí a malej plat… Ale stejně, 600?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
6.8.12 08:57
@Zola píše:
Haha, já jsem od tatíka dostávala 600 :D Ale je to už pár let, má víc dětí a malej plat… Ale stejně, 600?

To je ale pořád ta přímá úměra.. nemají rodiče, nemají ani děti.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
6.8.12 15:30

Ale jo, já to celkem chápu, i když zase až tak špatně na tom podle mě nebyl. Chápu, že nemohl dávat třeba 4k, ale když pak kamarádka dostávala 500 jako kapesný, tak mi to přišlo úsměvný :) Zakladatel se ptal na konkrétní případy, tak jen říkám jeden extrémnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
6.8.12 15:42

Můj ex. má čistého průměrně 20tis a na 1,5 měsíčního prcka mi poslal zatím jednou 3000kc, na nicem se nepodílí. Cekam s nim druhe, na ktere se nikterak nevyjadril to budem proste resit znova za se male narodi. Doufam ze soud uzna aspon 5000 na dve male deti do 2 let. :( Uctenky si nenechavam, babicce musim rict at mi napise najmeni smlouvu platim ji 4tisice za garsonku. Nevim co a jak budu dokladat, kdyz nic nedolozim tak budu dostavat prd. co :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
6.8.12 15:59
@Anonymní píše:
Nejde o peníze, nechci šetřit na dětech, jde mi jen o to abych nesponzoroval bývalou ženu.

Musím přiznat, že tohle je argument, nad kterým se mi otevírá kudla v kapse. Hlavně aby z toho bývalá nic neměla. Že ta osoba se o společné dítě po naprostou většinu času stará (narozdíl od druhého rodiče), to asi žádná zásluha není…nedej bože, kdyby jí z alimentů zbylo něco, co může investovat třeba do nájmu bytu, kde žijí společně s dítětem. Že ji péče o dítě může limitovat i pracovně (a tím pádem má nižší výdělek), zatímco bývalý partner tohle skutečně řešit nemusí, to se taky v úvahu nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
6.8.12 16:01
@Elke píše:
Musím přiznat, že tohle je argument, nad kterým se mi otevírá kudla v kapse. Hlavně aby z toho bývalá nic neměla. Že ta osoba se o společné dítě po naprostou většinu času stará (narozdíl od druhého rodiče), to asi žádná zásluha není…nedej bože, kdyby jí z alimentů zbylo něco, co může investovat třeba do nájmu bytu, kde žijí společně s dítětem. Že ji péče o dítě může limitovat i pracovně (a tím pádem má nižší výdělek), zatímco bývalý partner tohle skutečně řešit nemusí, to se taky v úvahu nebere…
:potlesk: :palec:…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
3.9.12 16:41
@Elke píše:

Naprosto souhlasím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna