Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jo, anonymni, tak to nevim jestli tu narazis na jedinou, ktere se jeji alimenty budou stat dostacujici…kazda zenska by je chtela navysit, kdyz na to dojde.Ale asi dostanes ruzne dopovedi, vzdyt se pocitaji z prijmu, ne?
@Anonymní píše:
Ahojte,
potřebuji poradit ohledně alimentů, na své desetileté dítě platím alimenty 4OOO měsíčně, kromě toho mu dle potřeby kupuji pořádně boty a jiné potřebné věci, pokud uznám za vhodné že jsou potřeba a většinou uznám. Dříve jsem platil ještě víc, pak se mi ale narodilo miminko se současnou ženou a tak jsem alimenty zredukoval na tuto částku. Nyní chce jeho matka alimenty navýšit a já bych vás chtěl poprosit, budete li některá ochotná napsat kolik vy dostáváte alimenty na své děti.. potřeboval bych nějak porovnat, zda částka kterou platím a na které jsme se dohodli je dostačujíčí či nikoliv. Nejde o peníze, nechci šetřit na dětech, jde mi jen o to abych nesponzoroval bývalou ženu. Díky za odpovědi.. Roman
Romane záleží na Tvém příjmu a podílu péče, který máš. Myslím, že takhle toho moc neporovnáš… na tabulky výživného jsi se díval, jsou orientační a nezávazné, ale k dohodě mohou dobře posloužit. Mě osobně se 4000Kč na 10leté dítě nezdá mnoho a nemám pocit, že sponzoruješ ženu. Já mám tedy dítě mladší. Máš výživné soudně určené? Pak by jsi ho nemohl svévolně snižovat.
Můj exmanžel si vydělá slušně, a i přesto mu soudce při jednáni v únoru 2012 určil výši výživného na 15 letého syna 3500,– s tím, že otec se finančně nepodílí na školních potřebách, na úhradě tréninků, ani na úhradě poplatků za lázně a věcí okolo tohoto. ![]()
@Anonymní píše:
Můj exmanžel si vydělá slušně, a i přesto mu soudce při jednáni v únoru 2012 určil výši výživného na 15 letého syna 3500,– s tím, že otec se finančně nepodílí na školních potřebách, na úhradě tréninků, ani na úhradě poplatků za lázně a věcí okolo tohoto.
to mě přijde hodně málo bez těch dalších úhrad
. Příjmy předložil skutečné nebo nějak „kouzlil“?
Na vysku alimentov ma vplyv tvoj prijem…pokial zarabas nadstandartne, pravdepodobne bude exmazelka pri ziadosti o zvysenie vyzivneho uspesna. Konkretna ciastka od inych zien je ti na nic, kedze je to individualne.
@stazinka09 píše:
to mě přijde hodně málo bez těch dalších úhrad. Příjmy předložil skutečné nebo nějak „kouzlil“?
Těžko říct, mně si soud prolustroval jako kdybych byla kdo ví co, dokonce chtěli po šéfce posudek!!!
Jeho příjmy neměli doložené, tak si o tom udělej obrázek sama - soudil nás chlap, soudce. S ex komunikoval víc než zdrávo, po mě nechtěl vidět ani doklady co a kolik platím ![]()
Podotýkám, že já nevydělávám extra šílené prachy.
Příspěvek upraven 05.08.12 v 20:59
@KačuliKačka píše:
Těžko říct, mně si soud prolustroval jako kdybych byla kdo ví co, dokonce chtěli po šéfce posudek!!!
Jeho příjmy neměli doložené, tak si o tom udělej obrázek sama - soudil nás chlap, soudce. S ex komunikoval víc než zdrávo, po mě nechtěl vidět ani doklady co a kolik platím
To si robis srandu, nie?
![]()
@son1cka píše:
To si robis srandu, nie?![]()
![]()
![]()
Vypadá to tak???
Zvýšil mi výživné ze 2500 na 3500 s tím, že to shledává dostačující…
Příspěvek upraven 05.08.12 v 21:09
Na 18-tiletého syna dostávám 2 tisíce, navíc EX nedá ani korunu. Vydělává okolo 20 tisíc, já jsem nezaměstnaná a žijeme, doufám, že jen přechodně, z dávek. Syn studuje.
@KačuliKačka píše:
Vypadá to tak???
Zvýšil mi výživné ze 2500 na 3500 s tím, že to shledává dostačující…Příspěvek upraven 05.08.12 v 21:09
Neviem co povedat…nerozumiem z coho to urcili, ked nemali polozene prijmy…a ja som musela poctivo odkladat blocky z obchodu a sudca dokonca menoval jednotlive sumy za nakup a pokial bola vyssia suma, precital aj jednotlive polozky. Samozrejme som ziadne kraviny nekupovala, ale pokial som na jeden nakup kupila plienky aj UM, hned to naskocilo… ![]()
To máš těžko, první soudkyně to brala spravedlivě, tento soudce to vzal po svém… Ale sázím na to, že syn jednou sám uzná, kdo co pro něj dělal a kdo se mu víc věnoval, ted nemyslím finančně!!!
Ted nastupuje syn do 1 ročníku na učiliště, tak jsem sama zvědavá, nakolik mě to finančně zdevastuje ![]()
Ahoj, nevím kolik vyděláváš..4000 mi přijde dost..spousta žen dostává daleko menší alimenty!
Můj přítel platí na každé své dítě 2500 Kč, děti má dvě, takže 5000.Příjem má zhruba 25 000 čistého. tAKŽE TY 4000 MI PŘIJDOU DOST, Ale zase nevím jaký je tvůj plat, takže nemohu soudit.
@KačuliKačka píše:
Jeho příjmy neměli doložené, tak si o tom udělej obrázek sama - soudil nás chlap, soudce. S ex komunikoval víc než zdrávo, po mě nechtěl vidět ani doklady co a kolik platím
Podotýkám, že já nevydělávám extra šílené prachy.Příspěvek upraven 05.08.12 v 20:59
![]()
tak to je drsný tohle. Já fakt nevím, že to takovým chlapům není blbý a že je to vůbec možný… ach jo
@stazinka09 píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tak to je drsný tohle. Já fakt nevím, že to takovým chlapům není blbý a že je to vůbec možný… ach jo
Hele, nejlepší jeho hláška je, že on přece nebude sponzorovat můj už tak luxusní život
Už se tomu jen směju, nebot můj ex spadá do kategorie „uraženého ega“ a nehodlá z ní vystoupit - jeho problém
Samozřejmě ze svého okolí znám mnoho tatínků, kteří dokážou se svými exmanželkami komunikovat a vzájemně se podílet jak na výchově, tak na mimořádných výdajích ![]()
Ahojte,
potřebuji poradit ohledně alimentů, na své desetileté dítě platím alimenty 4OOO měsíčně, kromě toho mu dle potřeby kupuji pořádně boty a jiné potřebné věci, pokud uznám za vhodné že jsou potřeba a většinou uznám. Dříve jsem platil ještě víc, pak se mi ale narodilo miminko se současnou ženou a tak jsem alimenty zredukoval na tuto částku. Nyní chce jeho matka alimenty navýšit a já bych vás chtěl poprosit, budete li některá ochotná napsat kolik vy dostáváte alimenty na své děti.. potřeboval bych nějak porovnat, zda částka kterou platím a na které jsme se dohodli je dostačujíčí či nikoliv. Nejde o peníze, nechci šetřit na dětech, jde mi jen o to abych nesponzoroval bývalou ženu. Díky za odpovědi.. Roman