Rozvod kvůli dluhům

Anonymní
29.7.12 21:49

rozvod kvůli dluhům

Ahoj holky, jdu za vámi pro radu, omlouvám se za inko, ale není třeba předčasně vířit mezi známými různé soukromé věci-známých je tu jistě dost :think:.
Chci se rozvést. Manželé jsme od listopadu 2009,společné děti nemáme a stále spolu žijeme ve společné domácnosti. Když jsem si manžela brala, tak jsem věděla, že má „nějaké dluhy“,ale že mi sem poslední měsíce chodí výzvy od různých exekutorů a že zatím částka dělá min.750 tisíc jsem vážně netušila. S většinou z nich jsem JÁ osobně vyjednala splátkové kalendáře a každý měsíc jsem se snažila JEHO dluhy platit, ano-celá moje výplata šla na jeho dluhy, on sice taky vydělává, ale na černo, do toho chlastá, takže domů nosí tak 1/4 platu, ale na přežití to stačí, protože dělá kuchaře a z kuchyně vždy něco donese. Já jsem si nedávno vzala půjčku 120000,abych se mu kompenzovala za to, že mě a mého syna 2 roky živil, protože jsem byla nezaměstnaná, teď už to bude rok, co chodím do práce a mám stabilní příjem, proto jsem se pro tento krok rozhodla a na jeho dluhy jsem okamžitě poslala 70000 a za zbytek jsem si koupila auto, protože nejsem idiot, abych za někoho platila, když on na to kašle a nemá ani nejmenší zájem to řešit. Jenže co dál? Už jsem se šprajcla, že mu na jeho dluhy a chlast nedám ani korunu a tento měsíc jsem to dodržela, jediné, co jsem zaplatila je půjčka, kterou jsme si vzali od mých rodičů na svatbu-splácíme poctivě a příspěvek na bydlení-bydlíme u mých rodičů, takže z 9000,– jsem na tyhle věci dala 3700,–,jenže dalších 5500,–má on poslat na dluhy a ZASE na to nemá :evil: Každej víkend a každej druhej týden co je v práci, tak chlastá, chodí domů namol, domluvy, slzy, prosby, nadávky, nic nepomáhá. K čemu mi je, že je dobrej v posteli-mám s ním orgasmus v 99% sexu a že mě občas pohladí a řekne, že mě má rád, když mi doma dělá bordel? Já v životě NIKOMU nedlužila ani korunu, o syna, který má 7 let, jsem se vždy dokázala postarat a nepotřebovala jsem ho. Pořád jsem říkala, že rozvod je to poslední, jeho rodina mě má rada, já je taky a moc, ale tohle nejsem schopna zkousávat každej den, každej týden, měsíc, rok…Prostě na tohle nemám nervy, kdybych o tomhle věděla před svatbou, tak bych si ho nikdy nevzala, mohli jsme spolu žít prostě jen tak…Nemá u nás ani trv. bydliště a já se i tak hrozím, že jednou sem nakráčí exekutor, vybere oba byty-můj i mámy a to by mámu psychicky složilo a mě asi taky a nevlastní táta-ten by ho asi zabil…Holky, co mám dělat? Rozvést se, nebo vydržet? Jak ho přimět k tomu, aby začal přemýšlet a jednat? Přece nemůžu dopustit, aby mě a mou rodinu stáhl svými dluhy, chlastem a jednáním k zemi!!! :cert: :cert: :cert: Nevidím lepší řešení, než podat žádost o rozvod, no jo, ale jak na to? Když spolu žijeme, tak nás nikdo nerozvede :( Co se týče té půjčky, tak ta je moje a auto taky, na tom jsme se dohodli ještě než jsem do toho šla…jinak společné půjčky nemáme-ne teda na naše jméno a děti taky ne…Holky, co dál??? :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
29.7.12 21:54

A proč by vás nikdo nerozvedl? Nezlob se na mě, ale být s chlapem jen kvůli sexu to mi nepřijde normální. Podej žádosto rozvod, důvod dej to, co jsi sem napsala a rozveď se - a udělej to co nejdříve. Jinak na to dojedeš ty i tvůj syn. A svého ožralu vykopni ze dveří a to co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohemund
29.7.12 22:01

Co ja vím tak ti to přece nic nepomůže, dluhy stejně budou vymáhat po tobě, sice je tam nějaký paragraf, žes o tom nevěděla ale je to na dlouhe lokty… Proboha to ani trošku nepřemyšlite když si někoho berete?

• Citovat
  • Upravit
9090
29.7.12 22:02

Vůbec nechápu nad čím přemýlíš, vyhoď ho dřív, než bude malér. Nevidím důvod, proč by vás nerozvedli, kde jsi to slyšela? S takovým člověkem bych být nemohla, píšeš, že pije, dluhy nesplácí…to není moc dobrý vzor pro tvého syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
29.7.12 22:08

A mate nejakou predmanzelskou smlouvu ohledne tech dluhu? Mma pocit, ze i v pripade rozvodu dluhy pujdou na tebe, pokud on to nebude platit, :think: To te nenapadlo jeste pred svatbou si neco takoveho nechat sepsat? Ja myslela, ze dneska uz to dela kazdy…hold asi ne.

• Citovat
  • Upravit
Bohemund
29.7.12 22:16
@kolik píše:
Pokud jsou dluhy psane na manzela a jeste s obdobi pred svatbou, tak je nikdo po zakladatelce vymahat nebude. To nevim, jak si na to prisla. Ale jinak zaverecna otazka zcela jiste na miste.
Co se tyce odpovedi na uvodni post, tak sice se vzdycky blbe radi, kdyz clovek ma pohled jenom jedne strany, ktery priznejme si, je vzdy zaujaty, ale obecne podle toho, co pises mi rozvod pripada jako jedine rozumne reseni. Mozna pokud by se pak dal do kupy tak treba spolecna domacnost, ale na to bych moc nesazel…

No teoritycky jo, ale zajímalo by mě jak je to s pokutami, soudnimi a exekutorskými výlohami, ty teoritycky vznikly již za trvání manželství, počíta se to pak k SJM?

• Citovat
  • Upravit
6077
29.7.12 22:33

Pokud nemá u vás trvalé bydliště, a pokud budete rozvedeni, nikdo na tebe nemůže. Obzvlášt, když dluhy nabyl ještě před vaší svatbou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
29.7.12 22:40

Dluhy před manželstvím nejsou zahrnuty do manželství, je to podobné jako majetek získaný před manželstvím. Takže má-li dluhy před m., jsou jen jeho, každopádně exekutor to může zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
29.7.12 22:51
@blorchi píše:
A mate nejakou predmanzelskou smlouvu ohledne tech dluhu? Mma pocit, ze i v pripade rozvodu dluhy pujdou na tebe, pokud on to nebude platit, :think: To te nenapadlo jeste pred svatbou si neco takoveho nechat sepsat? Ja myslela, ze dneska uz to dela kazdy…hold asi ne.

Kdyby měla předmanželskou smlouvu, tak to asi neřeší :zed: a na co by ji sepisoval každý, když ne každý má přes svatbou nějaký majetek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
29.7.12 22:54
@Anonymní píše:
K čemu mi je, že je dobrej v posteli-mám s ním orgasmus v 99% sexu a že mě občas pohladí a řekne, že mě má rád, když mi doma dělá bordel?

Není ti k ničemu, dobrej sex můžeš mít s každým druhým.

@Anonymní píše:
Nevidím lepší řešení, než podat žádost o rozvod, no jo, ale jak na to? Když spolu žijeme, tak nás nikdo nerozvede :( Co se týče té půjčky, tak ta je moje a auto taky, na tom jsme se dohodli ještě než jsem do toho šla…jinak společné půjčky nemáme-ne teda na naše jméno a děti taky ne…Holky, co dál??? :,( :,( :,(

Samozřejmě, že vás rozvedou, i když spolu budete bydlet, navíc, pokud je byt tvůj a nemá tam trvalé bydliště, tak ho prostě vystěhuj a neřeš.
Je to alkoholik a budižkničemu, opravdu ti je na nic. Tak na co čekáš? Myslím, žes sis v podstatě odpověděla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
29.7.12 22:57

POkud tam nemá trv. pobyt, nic vám brát nemůžou. Pokud jsou dluhy prokazatelně vzniklé PŘED manželstvím, taky po tobě nic chtít nemůžou.

A pokud spolu žijete jako manželé, tak tě nerozvedou. Pokud ale uvedeš, že žijete sice v 1 bytě, ale ne jedné domácnosti a někdo ti to portvrdí, tak Vás rozvedou. J8 začínala rozvod taky na oko právě kvůli dluhům ex.. ale něž došlo ke stání, byl to rozvod doopravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
29.7.12 23:09

Tohle nedávno řešila švagrová, dluhy a všechny poplatky okolo, které byly před svatbou po ní nikdo nechce a nechtěl, ale dluhy co její chlap stihla nasekat ještě když byly spolu, tak ty se bohužel týkají i jí.
Něco podobného jsem měla s bývalým, ale když už přetekl pohár, jednoho krásného dne jsem se sbalila a vypadla, ještě já kráva jsem za něho zaplatila půčjky, furt bečel, že na to nemá a nakonec je ještě ve větších sra*kách než byl.
Vyhoď ho, tím líp, když u tebe nemá trvalý pobyt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baruna123456
30.7.12 00:14
Exekutor může nakráčet všude, kde se oprávněně domnívá, že dlužník bydlí. Když se tak domnívá u trvalého pobytu, vybere prostě třeba rodiče povinného a Ti pak dávají návrh na vynětí těch věcí z exek. a dokazují vlastnictví… Pokud se exek. dopátrá, kde manžel žije (je to dost jednoduché), nakráčí prostě k Vám.
Mimoto jsem pochopila, že dluhy dělá dál, takže asi nejde jen o ty před manželstvím. Rozdělte si u notáře okamžitě SJM, ať kdyžtak platíš jen dluhy „doteď“, další už ne. Psychicky se připrav na splácení a po rozdělení SJM ho vyhoď. Cennější věci schovej mimo byt a k ostatním si sežeň papíry dokládající nabytí před manželstvím nebo darem. Dary a dědictví se do SJM totiž nezahrnuje. Jinak jsi v pěkným průseru. Bohužel, od toho manželství někdy i je, „v dobrém i zlém“ :cert:
@Marau píše:
POkud tam nemá trv. pobyt, nic vám brát nemůžou. Pokud jsou dluhy prokazatelně vzniklé PŘED manželstvím, taky po tobě nic chtít nemůžou.A pokud spolu žijete jako manželé, tak tě nerozvedou. Pokud ale uvedeš, že žijete sice v 1 bytě, ale ne jedné domácnosti a někdo ti to portvrdí, tak Vás rozvedou. J8 začínala rozvod taky na oko právě kvůli dluhům ex.. ale něž došlo ke stání, byl to rozvod doopravdy.
  • Citovat
  • Upravit
Jarkulisek
2.10.13 19:35

Jestli Vám mohu radit, rozveďte se. Vy možná máte strach z té změny, ale věřte, že se Vám pak uleví a časem zjistíte, že jste udělala dobře. Protože takovým „stylem“ se dostanete ještě hlouběji ke dnu, než jste. Já měla taky závislého manžela, ale na drogách a v posteli byl 100 pro. Nadělal dluhy a já se teď v tom topím. Rozvod je první krok, jak se nedostat na samé dno. Nečekejte a podávejte žádost o rozvod, je to sice na dlouho, ale určitě uděláte dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna