Alkohol a Fluzak (Antidepresiva)

Anonymní
22.2.23 19:36

Alkohol a Fluzak (Antidepresiva)

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli si můžu na Fluzak dát třeba 1 nebo 2 piva, máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji předem za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8485
22.2.23 19:39

Stačí si přečíst příbalový leták:
Po dobu užívání tohoto přípravku byste se měli vyvarovat požívání alkoholu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.23 19:41

@izabe Ano to já vím, proto se na to ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti, že si ten alkohol dal, a něco mu to třeba nezpůsobilo.

• Citovat
  • Upravit
3598
22.2.23 19:47
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli si můžu na Fluzak dát třeba 1 nebo 2 piva, máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji předem za odpověď.
@Anonymní píše:
@izabe Ano to já vím, proto se na to ptám, jestli s tím má někdo zkušenosti, že si ten alkohol dal, a něco mu to třeba nezpůsobilo.

Můžeš si pít co chceš a kdy chceš bylo ti 18 jsi svéprávná osoba? Tak se o své tělesné i duševní zdraví můžeš starat jak uznáš za vhodné.
Jen potom budou ty AD knicemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
22.2.23 20:11
@Anonymní píše:

můžeš, pro chuť klidne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.2.23 20:11

Nechlastej na antidepresiva.

Alkohol je depresant. Plus si spolu s antidepresivy ti chlast ničí játra ještě víc.

Pokud nezvládenš nepít, tak kromě medikace a psychoterapie zvaž i adiktolologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.23 20:21

Neznám vaše antidepresiva, já beru Sertralin a od doktora mám alkohol povolený (samozřejmě ne se opít do němoty), je zakázané pít na lexaurin, diazepam a další tyto léky. Sertralin prý s alkoholem nereaguje. Tak se zeptejte doktora, bude to lepší než tady. Anonym ponechat děkuji

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
22.2.23 20:28
@Anonymní píše:
Neznám vaše antidepresiva, já beru Sertralin a od doktora mám alkohol povolený (samozřejmě ne se opít do němoty), je zakázané pít na lexaurin, diazepam a další tyto léky. Sertralin prý s alkoholem nereaguje. Tak se zeptejte doktora, bude to lepší než tady. Anonym ponechat děkuji

samozřejmě že reaguje. A samozřejmě že špatně.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC3130300/

Pokud se člověk bez alkoholu neobejde, má problém s alkoholem. Ano a čaasto je to na začátku sebemedikace těch duševnních obtíží, ale protože alkohol je neurotoxicy a v dlouhodobém měřítku prostě zhoršuje psychiku, tak pít alkohol na léky je prostě sebesabotáž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
22.2.23 20:43

Jedno pivo si jednou za čas dát můžeš, si myslím.

Příspěvek upraven 22.02.23 v 20:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.23 20:45

@Ou Ale tady není řeč o nějakém chlastání, to bylo myšleno, jednou za čas, třeba k po obědě si ho dát nebo tak, rozhodně nepiju každý den.

• Citovat
  • Upravit
9175
22.2.23 20:48
@Anonymní píše:

Ahoj, mimo jiné léky beru též fluoxetin (účinná látka ve Fluzaku, já ho akorát beru pod názvem Deprex). Alkohol samozřejmě ve velkém nepiji, ale párkrát do roka si dám třeba jedno pivo, svařák, Aperol, atd. Nám jedna Dr. na psychoterapeutickém pobytu říkala, že můžeme malé pivo, nebo decku vína, samozřejmě jen příležitostně. Ale jak už tu padlo, určitě nepít na benzodiazepiny (Neurol, Rivotril, Lexaurin). Jinak samozřejmě nejlepší je na léky nepít vůbec. A pokud občas chceš pivo, tak se na to zeptej Dr. raději, já mám jedno pivo výjimečně dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
24.2.23 10:11

Souhlasím s @Lollitka. Mně dokonce i psychi řekl, že nevadí jít se občas pobavit a uvolnit u menšího množství alkoholu. Vše s mírou samozřejmě. U sebe mám vyzkoušené, že alkohol i v menší míře je depresogenní a zhoršuje spánek, takže mám pak horší druhý den, ale ta zábava me živí ještě několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí