Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, máme pár týdnů do porodu a konečně jsme zúžili výběr jen na 2 jména. Měli jsme velký problém najít nějaká, která by se líbila oběma. Máme české relativně dlouhé příjmení a rozhodujeme se tedy mezi Alžbětou a Emílií. Máte doma někdo Emilku? Jak se jí bude většinu života říkat? Ve škole, mezi kamarády… Emčo? Emi?
U Alžběty zas vidíme jako problém spoustu háčků a že to není úplně hned jasné jméno v cizině. Ale líbí se mi spousta tvarů jako Bětka, Betty atd.
Máte někdo tyhle princezny doma a jak jsou se svým jménem spokojené? ![]()
Nedivím se, že se nemůžes rozhodnout, obě jména jsou krásná. Emilek asi bude víc.
(Já měla Alžbětku jako jedno ze tří vybraných jmen, kdyby miminko byla holčička)
Volila bych Alžbětu.
Emílie je v dětské skupině, kam chodí dcerka. Snad jediné dítě toho jména, které znám, ostatní dospělé. Ale mezi dětmi je hodně Em(m)iček, takže to splyne. Rozhodně to jméno nezní výjimečně a vznešeně.
V okolí je jedna malá Emilie. Říká se jí Emilko, Emi, Emčo. Alžbětu momentálně v blízkém okolí nemáme. Rozhodně ne malou.
@Miney12 líbí se mi obě, ale Alžběta asi víc. V okolí znám víc Alžbět a říká se jím Bětka, Alžběta, Bety.
Emiček je všude mraky, ať už jsou v základním tvaru Emílie, Emmy nebo Emy
Taky jsme měli Emílii v úzkém výběru, ale pak nastal ten boom Em a jsem ráda, že jsme nedali. Bětek naopak moc není, takže já bych volila tu. Pěkné tradiční jméno ![]()
Emílií znám v okolí hodně, Alžbět zase tolik ne. Takže pokud byste neradi, aby se vám ve třídě sešly tři Emilky, asi bych volila Alžbětu. Hezká jsou obě ![]()
Mně se líbí více Emílie, Emilka. Alžběta mi zní tvrdě, nepříjemně až nesympaticky ![]()
Líbí se mi obě jména. Máme v rodině Emílie, ale neřekne se jí jinak, než Miluška. A i Alžbětu a neřekne se jí jinak, než Bětko a Bety
.
Zajimava volba, Alzbeta je moje tchyne a Emilie je svagrova, jeji dcera.
Asi spis tu Emilku.
@1Pears1 píše: Více
Vzdyt autorka nic o vyjimecnosti a vznesenosti nepise. ![]()
Emiček je plno.
Alžběta
Asi se mi víc líbí Elizabeth/Elizabeta