Matrika - příjmení dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
18.2.25 12:57

Matrika- příjmení dítěte

Ahoj holky, mám dotaz. S přítelem nejsme vzatí, a já bych ráda aby mimčo mělo jeho příjmení.. Jenže nevím kdy na matriku? My nechceme do porodu vědět pohlaví, až při porodu. Můžeme teda na matriku i když neznáme pohlaví, tudíž nevíme jméno? Nebo až po porodu? Všem moc děkuji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2669
18.2.25 13:00

Tak pokud vím, tak píšeš obě varianty, pro holku i pro kluka.
A jen pro zajímavost, proč si ho nechceš vzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14690
18.2.25 13:02

Jasne. Podepisete prohlaseni o otcovstvi, kam pro dite vyplnite pritelovo prijmeni ve stylu Novak - Novakova. Matrikarka pak pritele pouci o povinnosti vyzivneho na dite i tebe do 2 let veku ditete. Podepisete, 2 kopie dokumentu dostanete s sebou, 1 z nich odevzdas pri porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.2.25 13:03

@Yasmen To vůbec není že nechci, vzala bych si ho hned :D Ale rozhodli jsme se že teď ještě není ten čas, malé díte, zařizujeme svoje bydlení.. Časem se vezmeme určitě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.2.25 13:08

@Mika387 jmeno mít vybrané nemusíte, ale příjmení řešte před. Matrika, vaše rl a op a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.2.25 13:09

Super, moc vám děkuju, nevěděla jsem jak to chodí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
18.2.25 13:10
@Mika387 píše: Více

To známe tyhle určitě :D svatbu můžete vyřídit za hodinu na matrice, pokud on nechce tebe, nebuď hloupá a nech svoje příjmení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
18.2.25 13:10

No, podle mýho máte úplně špatně pořadí, ale no hate. Bez ohledu na pohlaví zajděte na matriku, vypíšete uznání otcovství a dohodu na jméně.

• Citovat
  • Upravit
380
18.2.25 13:13

Další taková co se možná nikdy nedočká svatby. Nikdy bych se takhle neponižovala, dát jméno po otci když by si mě nevzal. Sorry za nevyžádaný kecy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.2.25 13:16

Tak na tohle jsem se už naštěstí neptala :lol: I kdyby, přítel má příjmení které zní ke jménu prostě líp. Chci to tak, nikdo mě do toho nenutil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
18.2.25 13:16

Když dáš jeho příjmení, ještě více snižuješ šanci na svatbu. Pač nebude důvod. On bude mít vše, jak chce. Ty ne a dojedeš na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.2.25 13:20

Však to tak je vždycky. Se tady ptá jak je to na matrice a tvrdí, že ví proč to tak chce. A pak za rok diskuze, přítel odkládá svatbu, nechce svatbu atd.., dítě má příjmení po něm, u doktora mi říkají přítelovým jménem, a mě to mrzí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7274
18.2.25 13:20

@Mika387 tam píšeš jméno pro holku i pro kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
18.2.25 13:22

Stačí jen příjmení. Taky jsme se dohodli, že se vezmeme až po porodu a taky se tak stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10831
18.2.25 13:22

Tak bud by sis ho vzala hned, nebo jste se rozhodli pockat. Oboji nejde.
Nech po sobe. Ty s nim asi budes vsude hodit. Bude to jednodussi.
A investice do bydleni si osetri smluvne.

Konec nevyzadanych rad :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko