Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám dotaz. S přítelem nejsme vzatí, a já bych ráda aby mimčo mělo jeho příjmení.. Jenže nevím kdy na matriku? My nechceme do porodu vědět pohlaví, až při porodu. Můžeme teda na matriku i když neznáme pohlaví, tudíž nevíme jméno? Nebo až po porodu? Všem moc děkuji ![]()
Tak pokud vím, tak píšeš obě varianty, pro holku i pro kluka.
A jen pro zajímavost, proč si ho nechceš vzít?
Jasne. Podepisete prohlaseni o otcovstvi, kam pro dite vyplnite pritelovo prijmeni ve stylu Novak - Novakova. Matrikarka pak pritele pouci o povinnosti vyzivneho na dite i tebe do 2 let veku ditete. Podepisete, 2 kopie dokumentu dostanete s sebou, 1 z nich odevzdas pri porodu.
@Yasmen To vůbec není že nechci, vzala bych si ho hned
Ale rozhodli jsme se že teď ještě není ten čas, malé díte, zařizujeme svoje bydlení.. Časem se vezmeme určitě ![]()
@Mika387 jmeno mít vybrané nemusíte, ale příjmení řešte před. Matrika, vaše rl a op a hotovo
@Mika387 píše: Více
To známe tyhle určitě
svatbu můžete vyřídit za hodinu na matrice, pokud on nechce tebe, nebuď hloupá a nech svoje příjmení ![]()
No, podle mýho máte úplně špatně pořadí, ale no hate. Bez ohledu na pohlaví zajděte na matriku, vypíšete uznání otcovství a dohodu na jméně.
Další taková co se možná nikdy nedočká svatby. Nikdy bych se takhle neponižovala, dát jméno po otci když by si mě nevzal. Sorry za nevyžádaný kecy ![]()
Tak na tohle jsem se už naštěstí neptala
I kdyby, přítel má příjmení které zní ke jménu prostě líp. Chci to tak, nikdo mě do toho nenutil.
Když dáš jeho příjmení, ještě více snižuješ šanci na svatbu. Pač nebude důvod. On bude mít vše, jak chce. Ty ne a dojedeš na to.
Však to tak je vždycky. Se tady ptá jak je to na matrice a tvrdí, že ví proč to tak chce. A pak za rok diskuze, přítel odkládá svatbu, nechce svatbu atd.., dítě má příjmení po něm, u doktora mi říkají přítelovým jménem, a mě to mrzí ![]()
Stačí jen příjmení. Taky jsme se dohodli, že se vezmeme až po porodu a taky se tak stalo.
Tak bud by sis ho vzala hned, nebo jste se rozhodli pockat. Oboji nejde.
Nech po sobe. Ty s nim asi budes vsude hodit. Bude to jednodussi.
A investice do bydleni si osetri smluvne.
Konec nevyzadanych rad ![]()