Jak vnímáte jméno Jiří?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.2.25 18:01

Jak vnímáte jméno Jiří?

Vybíráme jméno pro chlapečka a vypadá to na Jiřího. Co se mi nelíbí, je fakt, že jde o úplně nejpočetnější mužské české jméno. Bylo ale dávané hlavně dřív, věkový průměr Jirků je něco pod 50 let, v generaci dnešních miminek moc dávané není. I tak mi ale přijde, že jak jsem se na to začala soustředit, je to kolem nás samý Jirka.
Jak tohle jméno vnímáte vy? Jako časté, nebo naopak v dnešní době ne až tak tuctové?
Prosím o anonym, okolí neví, co čekáme.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65010
7.2.25 18:02
@Anonymní píše: Více

Neznám žádného Jirku školního věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21730
7.2.25 18:04

Jirka mi přijde tuctové jméno starší generace. Neurazi, nenadchne.
Babičky budou rady, že jste dali jméno známé jejich generaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
7.2.25 18:06

Asi nejmladší Jiří, kterého znám má kolem 20 let. Říká se mu Jíra.
Mě se docela líbí. Oslovení Jirka, Jíra, jiřík.
Mirek se mi taky třeba líbí.
Jindra, Vráťa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
7.2.25 18:08

Jiří je super jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3402
7.2.25 18:10

3× jsme Jiřího psali v papírech do porodnice a nedošlo na něj. Ani jedna ze tří dcer nemá ve svém okolí - školy, školka žádného Jirku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.2.25 18:10
@vokishka píše: Více

Já taky ne. A jméno se mi líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65010
7.2.25 18:12
@Dadda8 píše: Více

Znám i Jiřinu, je už na střední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 18:13

Anonym, aby mě náhodou někdo nepoznal. :mrgreen:
Vzhledem k tomu, že v naší rodině máme Jiřího 2× a přítel je taky Jiří, tak mi to jméno přijde normální a docela hezké. Ovšem teď není už tak běžné a neznám nikoho v okolí, kdo by dával jméno Jiří. V dnešní době jsou oblíbená neobvyklá jména. Někdy mě ta samotná jména i zarazí, ale je to na každém, co se mu líbí. :kytka:
Oslovení: Jiří, Jirko (ale to se jim moc nelíbí, nevim proč :mrgreen:), Juro, Jíro, Jiříku

• Citovat
  • Upravit
148283
7.2.25 18:15

Jiří je klasické jméno, celkem hezké, líbí se mi stejně jako podobná jména Jindřich, Ondřej, Kryštof a tak. Ovšem malého Jiříka jsem nepotkala snad dvacet let. Znám jen dospělé a hodně starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.25 18:18

Mám v okolí dva malé Jirky, jeden má dva roky, druhý tři. Mají je moje spolužačky, už tedy ve věku 35+, matkami se staly poprvé. A tato jména tedy mají chlapečci po svých otcích.
Anonym, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.25 18:19
@Anonymní píše: Více

Tak ja mam přítele Jiřího, jméno se mi úplně nelíbí, takže jsem bojovala za to, aby se syn tak nejmenoval :mrgreen: co se týče četnosti, tak ho klidně dejte, hodně jich je, ale dospělých, děti skoro žádný, takže toho bych se nebála :palec: to jedno z našich dětí má docela hodně dávaný jmeno v dnešní době, ve třídě jsou tri a problém s tim nemáme ani my, ani on. Druhý má běžný jméno, ale v okolí nikoho toho jména neznám.

• Citovat
  • Upravit
10043
7.2.25 18:21

Kolega, říká se mu Jiřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16393
7.2.25 18:22

Ja znam tatínky Jirky 30, 40. A ti maji chlapecky Jiřiky. A kluci ve skole maji spoluzaky Jirky. Jeden je v devitce a druhy v petce. Normalni jmeno. Ted uz se mi i libi. Me se spojuji lidi se jmeny a velci Jirove jsou vsichni srdcari, laskavi muzi. Takze za me dobra volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16393
7.2.25 18:23
@1010 píše: Více

U nas si tak rikaji Jirkove na fotbale. K dokonalosti to dotahl Vetchy v serialu Okresni prebor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze