Jméno Samuel a další podobné

Anonymní
18.1.25 21:35

Jméno Samuel a další podobné

Ahoj, chtěla bych se zeptat…s přítelem jsme dali volný průběh druhému miminku a já už klasicky začínám přemýšlet o jménech :lol:
Holčičí je jisté několik let, ale u chlapečka jsem pořád bezradná. První miminko byl chlapeček a už v tu dobu byl problém něco vymyslet :D Chtěla bych něco, co mě prostě nadchne, z čeho budu paf… jenže ne a ne nic vymyslet :zed:
Jediné co máme ve výběru tak je: Jonáš, Maxmilián, Eliáš, Nicolas a Samuel.
Jenže ani jedno není to ONO.
Jonáš je taková klasika, Maxe jsem měla dlouho jako číslo 1, ale nevím… Eliáš byl dlouho to ONO, ale teď jsme v dětském kolektivu, kde jeden je a docela se mi to jméno, ne že zprotivilo, ale už nemám z něj ten pocit. Nicolase jsme si do seznamu dali pár dní zpátky, ale taky to není to wow jméno a ještě Samuel…partnerovi se začalo hodně líbit, ale upřímně nevím, jestli se mi líbí vyloženě líbí tato jeho verze… líbí se mi říkat Sam, Sammy, ale prostě Samuel, nevím…nevíte ještě o nějakých jiných jeho verzích?
Já miluju originální jména, sem tam i zahraniční (např. Kevin), ale zase třeba takový Nikodém je už na mě moc :D Přítel by dal nejradši klasiky…David, Jakub, Jan…to není nic pro mě :lol:
Vím, že tady jsou diskuze typu, poraďte klučičí jména…ale nic, co by mě zvedlo ze židle jsem nenašla.
Proto bych vás chtěla poprosit i tady, napište mi prosím vaše oblíbené, vaše srdcovky a třeba nějaké bude to pravei :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8951
18.1.25 21:40

Momentálně je můj top Metoděj. To je takové uni jméno, jestli chce oslovovat moderněji Met nebo klasiku Metoděj. Už nevyužiji. Ale snad jednou moje děti pro své děti :oops:. Medard je taky fajn. Teodor se mi vždy líbil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8705
18.1.25 21:45

Ano, Metoděj :srdce: v okolí mám Bruno, Felix, Bartoloměj, Boris, Hugo, Kristián… s Teodory se okolo mě roztrhl pytel, všichni známí mají Theodor, Teodor, Teo, Theo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 21:51

@Kelsey1
Být to jen na mě, tak by bylo v topce, ale to by u partnera neprošlo :D navíc by tohle jméno nesedělo k příjmení :?
A Teodor/Theo se mi taky líbí, ale tohle jméno se teď hodně rozjelo a znám jich několik.

• Citovat
  • Upravit
8951
18.1.25 21:53

V okolí znám jen jednoho malého Teodora a jednu Teodoru. Jinak se někde schovávají. Momentálně jsou ve školce oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
18.1.25 21:59

Já mám Gabriela, už osmiletého. Pořád je to moje topka :srdce: Ještě se mi také líbil Eliáš, Samuel (mě naopak v tý základní podobě, mě odrazovalo to Sam), Sebastian…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
18.1.25 22:05

Benjamin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
18.1.25 22:07
@PapeJ píše: Více

Jo jo, Sam, z toho je Samík a z toho je Sameček a to už je divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 22:11

@PapeJ
Sam je na mě zase takové až moc obyč…prostě Sam…ale na Samuelovi mi taky něco nesedí no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8951
18.1.25 22:11

Mám Gabriela i Samuela ve skupině. Gabriel je u děcek Gabi, Gába, Gabík nebo základní tvar. Gabriel a Samuel říkají Sam, Same, Samík/u a základní tvar.
Sameček jsem za celou dobu nikdy neslyšela. Znám je několik let. Teď jsou v rozjeté pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.25 22:13

@PapeJ
Gabriel asi není úplně můj šálek čaje :)

• Citovat
  • Upravit
2962
18.1.25 22:15

Mám syna Eduarda a jméno je dosti tvárné. V okoli zadneho nepoznam. Edy, Eďa, Eďka, Eďula, Edin, Eďánek, Edí. Jen Edíku mu nikdo neříká. Jeho tatínek mu říká Eduarde. :D

Sama (Samuela) jsme meli psa. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
18.1.25 22:31

Samuel je strašný jméno.
Ja znám 3 a jedna maminka na hřišti vždycky říká; no náš Samík…. Z toho mám osypky.
Ale jak tu někdo psal, tak Metoděj je fakt skvělý, říkat mu Mete je super.
Já s první dcerou měla napsanýho Thea, ale teď po 3 letech znám už taky pár kousků, takže už bych nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
18.1.25 22:32

Daniel, Adrian/Adrien

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
18.1.25 22:49

Vy máte vkus. Ani jedno z vyjmenovaných jmen by se mi tedy nelíbilo. Znám malého Metoděje, takový smrad zlobivý. Edu znám, divili jsme se, že mohli vybrat takové jméno. A další jména hrůza. Ještě znám malého Alfonse. To je top hrůza. V okolí, co se mi líbí, Dominik, Daniel, Tobiáš ještě jde, Tadeáš - Tadík je už celkem nic moc. Samík hrůza.
Jak tu někdo píše Adrian, Adrien, to je celkem pěkné. Damián taky jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze