Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Momentálně je můj top Metoděj. To je takové uni jméno, jestli chce oslovovat moderněji Met nebo klasiku Metoděj. Už nevyužiji. Ale snad jednou moje děti pro své děti
. Medard je taky fajn. Teodor se mi vždy líbil.
Ano, Metoděj
v okolí mám Bruno, Felix, Bartoloměj, Boris, Hugo, Kristián… s Teodory se okolo mě roztrhl pytel, všichni známí mají Theodor, Teodor, Teo, Theo.
@Kelsey1
Být to jen na mě, tak by bylo v topce, ale to by u partnera neprošlo
navíc by tohle jméno nesedělo k příjmení ![]()
A Teodor/Theo se mi taky líbí, ale tohle jméno se teď hodně rozjelo a znám jich několik.
V okolí znám jen jednoho malého Teodora a jednu Teodoru. Jinak se někde schovávají. Momentálně jsou ve školce oba.
Já mám Gabriela, už osmiletého. Pořád je to moje topka
Ještě se mi také líbil Eliáš, Samuel (mě naopak v tý základní podobě, mě odrazovalo to Sam), Sebastian…
@PapeJ píše: Více
Jo jo, Sam, z toho je Samík a z toho je Sameček a to už je divný
@PapeJ
Sam je na mě zase takové až moc obyč…prostě Sam…ale na Samuelovi mi taky něco nesedí no ![]()
Mám Gabriela i Samuela ve skupině. Gabriel je u děcek Gabi, Gába, Gabík nebo základní tvar. Gabriel a Samuel říkají Sam, Same, Samík/u a základní tvar.
Sameček jsem za celou dobu nikdy neslyšela. Znám je několik let. Teď jsou v rozjeté pubertě.
Mám syna Eduarda a jméno je dosti tvárné. V okoli zadneho nepoznam. Edy, Eďa, Eďka, Eďula, Edin, Eďánek, Edí. Jen Edíku mu nikdo neříká. Jeho tatínek mu říká Eduarde. ![]()
Sama (Samuela) jsme meli psa. ![]()
Samuel je strašný jméno.
Ja znám 3 a jedna maminka na hřišti vždycky říká; no náš Samík…. Z toho mám osypky.
Ale jak tu někdo psal, tak Metoděj je fakt skvělý, říkat mu Mete je super.
Já s první dcerou měla napsanýho Thea, ale teď po 3 letech znám už taky pár kousků, takže už bych nedala…
Vy máte vkus. Ani jedno z vyjmenovaných jmen by se mi tedy nelíbilo. Znám malého Metoděje, takový smrad zlobivý. Edu znám, divili jsme se, že mohli vybrat takové jméno. A další jména hrůza. Ještě znám malého Alfonse. To je top hrůza. V okolí, co se mi líbí, Dominik, Daniel, Tobiáš ještě jde, Tadeáš - Tadík je už celkem nic moc. Samík hrůza.
Jak tu někdo píše Adrian, Adrien, to je celkem pěkné. Damián taky jde.
Ahoj, chtěla bych se zeptat…s přítelem jsme dali volný průběh druhému miminku a já už klasicky začínám přemýšlet o jménech
Chtěla bych něco, co mě prostě nadchne, z čeho budu paf… jenže ne a ne nic vymyslet 
Přítel by dal nejradši klasiky…David, Jakub, Jan…to není nic pro mě 

Holčičí je jisté několik let, ale u chlapečka jsem pořád bezradná. První miminko byl chlapeček a už v tu dobu byl problém něco vymyslet
Jediné co máme ve výběru tak je: Jonáš, Maxmilián, Eliáš, Nicolas a Samuel.
Jenže ani jedno není to ONO.
Jonáš je taková klasika, Maxe jsem měla dlouho jako číslo 1, ale nevím… Eliáš byl dlouho to ONO, ale teď jsme v dětském kolektivu, kde jeden je a docela se mi to jméno, ne že zprotivilo, ale už nemám z něj ten pocit. Nicolase jsme si do seznamu dali pár dní zpátky, ale taky to není to wow jméno a ještě Samuel…partnerovi se začalo hodně líbit, ale upřímně nevím, jestli se mi líbí vyloženě líbí tato jeho verze… líbí se mi říkat Sam, Sammy, ale prostě Samuel, nevím…nevíte ještě o nějakých jiných jeho verzích?
Já miluju originální jména, sem tam i zahraniční (např. Kevin), ale zase třeba takový Nikodém je už na mě moc
Vím, že tady jsou diskuze typu, poraďte klučičí jména…ale nic, co by mě zvedlo ze židle jsem nenašla.
Proto bych vás chtěla poprosit i tady, napište mi prosím vaše oblíbené, vaše srdcovky a třeba nějaké bude to pravei