Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, prosím, kdo má doma Beátku. Jak jste s jménem spokojené a jak dcerce říkáte?
Krásné jméno, moc se mi líbí. Je to teda má neteř, ale klidně bych to jméno dala i mé dceři. Říkáme ji Beátko, Beo, Bejí, Beuše, Beatyše, B (bí) ![]()
Příspěvek upraven 07.01.25 v 07:42
V dětství jsem měla kamarádku Beátu. Říkala jsem jí Bea, Beuš, milovala oslovení Bejkula. Nesnášela oslovení Bětko. Prý to vůbec není podobné.
@Peťka.257 znam Beatu a říkají ji Bety, koukni tady na význam jména ![]()
Syn má ve škokce taky Beatu a říkají ji prostě Beato 😁 🙏 z mýho pohledu nejlepší varianta.
Mám v práci. Říkám nejvíc Bei (vysloveně Beji), Beu, Beuško. Bea, Beo. Prostě variace jména.
Bětka se mi k tomu jménu ani trochu nelíbí, nepasuje. Je to takové komolení jména.
Bětka je Elizabet, Alžběta.
Sestřenice má dceru Beatu, když byla malá, říkalo se jí Beuško, Beinko. Později trvala na oslovení Beat. Na druhou stranu jsem měla jednu Beátu ve třídě a té se říkalo Bety, Betynka, Betyna, Betka.
@Atisia píše: Více
Proč BĚtko a ne Betko, když už. To mohli dát rovnou Alžbětu. ![]()
@lucad77 píše: Více
Asi stejný jako když Bártovi říkají Bertíku
. Netuším. Možná nějaké jako upozornění když chtějí něco zdůraznit? Možná sourozenec neuměl říct Beatko a říkal Bětko? Neptala jsem se ![]()
Beátku máme doma a ona sama na své jméno nedá dopustit. Už není tak vzácné jako dřív, ale pořád krásné. Je to Bea nebo zkrátka Bet.