Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moc se nám líbí jméno Rút, k příjmení se hodí, jen nevíme, jak bychom ji oslovovali (krom Růt teda). Máte nápady na hezké zdrobněliny? Děkuji
EDIT: nezajímá mě, že se vám to jméno nelíbí, tak to prosím kdyžtak nekomentujte ![]()
Příspěvek upraven 31.12.24 v 17:20
To je ujmena jako Rut dost tezke. Stala jsem pred podobnym dilema, kdyz jsme zvazovali jmeno Olivie. V zakladnim tvaru se mi libilo, ale zdrobnelinu jsem si nedokazala predstavit. A z toho duvodu bylo jmeno nakonec zavrzeno.
Co se tyka jmena Rut, nevim… asi Rutinko, Rutko, ty muj maly Rusanku.
@PinkiePieCutie Oli? Livi? Rut je hezke jmeno, ale zdrobnelina je tezka ![]()
Asi bych malou oslovovala broucku
nebo Rut, a Rusanek je taky hezka zdrobnelina😊
Rút, Rútý, Rútulko, Rutysku, Rutinka, utká, úťa, rú, Runka, Rutuš
@BarSu budou jí říkat Rút, Rúti/Rútinka, Rúta, nebo Rútička/Rútuška. Kvůli té Rútičce jsem jméno Ruth vymazala ze seznamu, protože bych to těžce nesla (Rúta-krůta, Rútička krůtička). Nedejbože by někdo neváhal použít i oslovení Ruťka ![]()
Kdybychom žili v zahraničí, kde se tak jména neprzní, tak jdeme do něj.
Příspěvek upraven 30.12.24 v 18:58
@PinkiePieCutie píše: Více
Takových jmen je si myslím hodně. Rút, Ingrid, Ester, Olivie, aura, aurelie, Laura, Klaudie. U všech se dá hned přijít na pár způsobu
@BarSu píše: Více
Mě se docela líbí, není tuctové, téměř není slyšet, takovej vítr mezi oblíbenci v žebříčku.
Akorad se mi asi víc líbí jako druhé jméno. Třeba Silva Rút, Inna Rút.
@Atisia Zrovna Laura, Olivie a Aurelie mi přijdou úplně v pohodě.
Laura, Lauri, Lau, Laurinka, Lů, Lauruška, Lori, Olivie, Oli, Olinka, Oluška, Óla, Olivka, Oliva, Livi, Livinka, Aurelie, Auri, Aura, Aurinka, Auruška, Aurelka, Relinka, Líja,..
@Anonymní píše: Více
Ještě luna. Tu znám a ta mi teda vůbec nejde.
Možná jsou proflaklejší, takže jsou ta oslovení takova běžnější ![]()
@Atisia tak to je horší, no. Luno, Lůňo, Luničko, Luni.. asi bych jí řikala raději jen Luno. Ale třeba zná někdo více variant.