Jak byste říkali Rút?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2821
30.12.24 23:01
@Midaku píše: Více

Kdo je Felinek? :mrgreen: Jinak Krystofa mame, Kikin a Stofi byl zatim jen jednou, u te same doktorky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
30.12.24 23:14

@Janee19 Felinek je Felix. Já jsem vždycky chtěla Krystufka Robina… kamarádům se narodil Kryštof a jak o něm mluvili, tak mě radost z toho jména postupně přešla. Je mi jasný, že ne každý by mu říkal, jak se mi nelíbí. Ale pojmenovat nějak dítě a pak všem říkat, jak mu mají říkat a řešit, že se mi nelíbí tahle a tamto zdrobnelina.. to je blbost. Nakonec jsme synovi dali jméno takove, u kterého se nám líbí zatim snad všechny varianty, které kdy kdo použil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5619
30.12.24 23:18

Známí mají Rút a říkají jí Rút a nebo Rutko. Je to velmi elegantní jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2821
31.12.24 08:01

@Midaku Felix me tedy nenapadl, ale je fakt, ze je to jedno z jmen, ktere taky nejde moc přirozeně zdrobnit. Mne se libi proste jen Krystufek, znama mi take rika Krystufku Robine, protoze ma rada medvidka Pu. A je fakt, ze jinak to nikdo kupodivu nekomoli, aniz bych neco rikala. No a kdyz nahodou nekdo, tak si myslim svoje a v duchu se tem patvarům smeju. Je fakt ze u te doktorky mi par vzerin trvalo, nez mi doslo, ze mluvi na Krystofa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42280
31.12.24 08:55

Já jednu Rút znám, v mém věku, pro dospělou ženu je to krásné jméno. Ale ona sama mi říkala, jak moc jí to bylo protivný v dětství, ty zkomoleniny. Sama dala svým dcerám jména jednodušší na přezdívky. Pořádně si to promysli, a Rebeka je taky děs, jsou fakt lepší jména. I když chápu, že je to věc názoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
31.12.24 11:59

Růťo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
31.12.24 12:05

To je strašné jméno. Absolutně netvárné, asexuální. To bych nedala ani nepříteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.12.24 12:51

Dost špatně do budoucna. Budou ji ve škole říkat Úd. Ze zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.12.24 13:54

Ruti fruti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
31.12.24 15:18

Jmeno v pohode, akorat nechapu, proc se hned musi resit, jak tem detem rikat zdrobnele, kdyz vetsina tech vyplozenych zdrobnelin je naprosto prisernych. Proste bych ji rikala Rut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.12.24 15:29

Já bych asi oslovala Růtý- napsané to vypadá blbě, ale zní to hezky, nebo Rutynko, Rutýsko(u), jméno se mi líbí. Zato Rebeka, to je u nás nadávka, nebo ne nadávka, ale silně nelichotivé oslovení pro holku, ženskou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10049
31.12.24 15:36
@Dominika.Hadamczik píše: Více

Na každé jméno si vynalézavý děti něco najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
31.12.24 16:40

Děkuji všem, kteří mi opravdu odpověděli na otázku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
31.12.24 19:10

Rútko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
1.1.25 02:08

Jméno Rút se mi líbí. Stejně jako Ester, Rebeka a další jména židovského původu. Zdrobněliny můžou být Rutka, Rutička. Však si dcera sama určí v budoucnu oslovení, které jí bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze