Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Midaku píše: Více
Kdo je Felinek?
Jinak Krystofa mame, Kikin a Stofi byl zatim jen jednou, u te same doktorky ![]()
@Janee19 Felinek je Felix. Já jsem vždycky chtěla Krystufka Robina… kamarádům se narodil Kryštof a jak o něm mluvili, tak mě radost z toho jména postupně přešla. Je mi jasný, že ne každý by mu říkal, jak se mi nelíbí. Ale pojmenovat nějak dítě a pak všem říkat, jak mu mají říkat a řešit, že se mi nelíbí tahle a tamto zdrobnelina.. to je blbost. Nakonec jsme synovi dali jméno takove, u kterého se nám líbí zatim snad všechny varianty, které kdy kdo použil.
Známí mají Rút a říkají jí Rút a nebo Rutko. Je to velmi elegantní jméno.
@Midaku Felix me tedy nenapadl, ale je fakt, ze je to jedno z jmen, ktere taky nejde moc přirozeně zdrobnit. Mne se libi proste jen Krystufek, znama mi take rika Krystufku Robine, protoze ma rada medvidka Pu. A je fakt, ze jinak to nikdo kupodivu nekomoli, aniz bych neco rikala. No a kdyz nahodou nekdo, tak si myslim svoje a v duchu se tem patvarům smeju. Je fakt ze u te doktorky mi par vzerin trvalo, nez mi doslo, ze mluvi na Krystofa
Já jednu Rút znám, v mém věku, pro dospělou ženu je to krásné jméno. Ale ona sama mi říkala, jak moc jí to bylo protivný v dětství, ty zkomoleniny. Sama dala svým dcerám jména jednodušší na přezdívky. Pořádně si to promysli, a Rebeka je taky děs, jsou fakt lepší jména. I když chápu, že je to věc názoru.
To je strašné jméno. Absolutně netvárné, asexuální. To bych nedala ani nepříteli.
Dost špatně do budoucna. Budou ji ve škole říkat Úd. Ze zkušenosti…
Jmeno v pohode, akorat nechapu, proc se hned musi resit, jak tem detem rikat zdrobnele, kdyz vetsina tech vyplozenych zdrobnelin je naprosto prisernych. Proste bych ji rikala Rut.
Já bych asi oslovala Růtý- napsané to vypadá blbě, ale zní to hezky, nebo Rutynko, Rutýsko(u), jméno se mi líbí. Zato Rebeka, to je u nás nadávka, nebo ne nadávka, ale silně nelichotivé oslovení pro holku, ženskou..
@Dominika.Hadamczik píše: Více
Na každé jméno si vynalézavý děti něco najdou.
Jméno Rút se mi líbí. Stejně jako Ester, Rebeka a další jména židovského původu. Zdrobněliny můžou být Rutka, Rutička. Však si dcera sama určí v budoucnu oslovení, které jí bude vyhovovat.