Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat Vás, co máte doma holčičky se jménem Karin bez „a“. Jak je to s matrikou?
Mohu si tuto formu jména zapsat do papíru do porodnice nebo jsou potřeba další obštrukce/povolení? Je tato forma jména oficiální?
Moc děkuji za odpověď.
A.
Máme doma Karin a problém žádný nebyl. Je to oficiální jméno. ![]()
@answear789 píše: Více
Vyhledala jsem na první dobrou.
Karina je odvozenina od Karin.
Jen Karina je ve více kalendářích.
Ihned po přečtení jsem nechápala
. Pro mě normál jméno…měla jsem na střední spolužačku Karin.
@vokishka píše: Více
Já dokonce tři, tehdy to jméno nějak frčelo. Jedna teda byla Karina, ale další dvě Karin. ![]()
Jméno Karin je v ČR oficiálně povolené, není potřeba žádné zvláštní povolení. Stačí ho normálně zapsat do papíru do porodnice. Pokud si nejsi jistá, můžeš to ověřit přímo na matrice.
Křestní jméno lze ověřit tady :
https://krestnijmeno.prijmeni.cz/search.php?…
Karin je oficiální jméno, v ČR je nosí 3841 žen a dívek
pěkné, líbí se mi
Ty jo tak já třeba tady poprvé vidím tu variantu Karina
Na střední jsme měli jednu Karin.
@Popokatepetla já variantu Karina taky v Čechách ještě neslyšela. Znám ji jen z ciziny psanou s C. Naopak Karin bylo své doby často používané jméno
V kalendáři jsem teda vždycky viděla jen Karin. Karina/Karína, jsem zaregistrovala poprvé v pirátech z Karibiku. Když hledali trojzubec. Znám Kathrin. Takže Karina si myslím, že je takové normální. Moc hezké jméno náhodou.
@Velryba černá píše: Více
Já se o tom Nepřu, jen říkám, že jsem já sama zaregistrovala jen Karin. Ta je někdy na začátku roku. Ne? Nepochybuju, že Karina tam není a neexistuje. Jsou to moc hezká jména náhodou. Obě varianty.
@Atisia Na začátku roku (2. ledna) je Karina a byla tam (s „a“), co já pamatuji a pamatuji toho dost (je mi 71 let).