Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Karin se jmenuje ředitelka ZŠ dcery.
Bude mít tak k 50 letům sedí na ní a i k tomuto jménu dokonce nemám negativní asociace ![]()
Jen tedy bych počítala s tím, že asi pro ostatní bude výhodnější používat základní tvar tohoto jména.
Vše ve zdrobnělině je fakt divne je to takové na sílu a krkolomné. Kari? Karinko? Karčo?
Mně se to jméno líbí - ano vím, tak dotaz nezněl, ale ocení ho asi až jako dospělá.
Moje spolužačka se jmenovala Karin a už je přes 20 let, takže problém to určitě není. ![]()
Já měla spolužačku jménem Karina a ač je to v kalendáři takhle, bylo to pro mě neobvyklé, protože jsem v okolí měla jen ženy s variantou Karin, s variantou Karina jsem se setkala jen u té spolužačky.
@Atisia píše: Více
V jakém kalendáři? Právě že dost let tam byla pouze Karina, Karin vůbec.
Já si myslím že je to i v kalendáři Karina/Karin. Tak by neměl být problém.
Moc Vám všem děkuji za hojné odpovědi. ![]()
A ještě prosím Vy co máte zkušenost se jménem u dítěte… Jak jste zdrobňovaly nebo jaké zkušenosti se zdrobnělinami u tohoto jména máte?
Ověření, zda lze jméno Karin zapsat do matriky najdete i na eMiminu: https://www.emimino.cz/…etail/karin/
U jména najdete i zdroje ověření, které můžete ukázat na matrice, pokud by nastaly problémy.
A jen uvádím na pravou míru - to, zda jméno již existuje a někdo ho historicky užívá, není ověřením, že ho bude možné bez obtíží na matrice zapsat.
@answear789 já oslovuju dceru nejčastěji: Karinko, Kari, Kájo
@Atisia jasně, jen je tam dlouhé roky.