Matrika - příjmení dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8867
18.2.25 14:05
@terien píše: Více

Abych pravdu řekla, neznám jediný případ, kdy by se brali po prvním dítěti. Buď před dětmi nebo vůbec :potlesk:.
Vlastně jedna jo. Ale ta už měla jedno bezdětné manželství za sebou. Tak ta si brala přítele v roce dcery a mají další dítě a jsou spolu dosud. To je ale jiný případ. Tam už jedno manželství bylo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
18.2.25 14:13

Tak snad alespon to bydleni mas podchyceny papirove pul na pul 😂 :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
18.2.25 14:15
@truelly píše: Více

Já se hlásim… dcera měla tři roky když jsme se brali :). A moje kámoška měla už tedy na svatbě obě dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
18.2.25 14:17

Já se sem nepřišla hádat se zhrzenýma podvedenýma ženskýma. Co vám je panebože do toho. Nikdo se vás přeci na nic neptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
18.2.25 14:19
@terien píše: Více

A proč teda dávat po chlapovi, když je to údajně fuk? Vždyť to nedává smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
18.2.25 14:22
@Mika387 píše: Více

Však jasný, klid :) Tak na něco ses ptala a jelikož jsi na diskuzním fóru, tak tu lidi vyjadřují i nevyžádané názory k tématu. Stejně si to uděláš podle sebe, neber to tak vážně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5106
18.2.25 14:24

@Mika387 se na něco ptala, Janča6 (2. příspěvek) ji odpověděla, co dál řešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.2.25 14:25
@truelly píše: Více

Já jich znám fůru. Taky jsme se brali, když bylo dceři 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.2.25 14:27
@Yasmen píše: Více

Já třeba dala to hezčí a to bylo jeho. Kdyby se jmenoval Šourek, měla by příjmení po mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
18.2.25 14:52

Na matriku oba před porodem ;), rodné listy, OP, po nás tedy chtěla i jméno a příjmení dítěte. Vubec nevadí že nebudete ještě svoji, já ani jinak neuvažovala a měla jsem jasno, že dítě bude mít příjmení po otci. Vdavat se nikdy nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
18.2.25 15:00
@Yasmen píše: Více

Ptala se snad zakladatelka jaký máme názor na příjmení děti neprovdaných matek?
Rýpat do věcí na které se nikdo neptal +komunikovat pridrzlym způsobem ve stylu „to známe tyhle určitě“je buranstvi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.2.25 15:03

Nechápu, kde se u některých bere to předpotopní přesvědčení, že se většina mužů snaží vyhnout chomoutu a žena, která ho do něj nedostane, je předem odsouzená k celoživotní nespokojenosti :lol: Pro mě je zásadní, že jsem si láskou svého partnera a naším vztahem jistá. Ne pro každou je svatba vytoužené vyústění vztahu. Já po ní nikdy netoužila, naopak mě představa klasické svatby děsí. Nejsem ráda středem pozornosti, ty přípravy a organizace by mě zabily a vynaložené peníze si raději užiju jinak ;) Jako host jdu ráda, někdy jsem i dojatá, ale pro mě osobně to není. Pokud se někdy pro svatbu rozhodneme, zajdeme to podepsat na úřad a šmitec. Opravdu se nebojím, že by se partner vykrucoval :lol: Jo a čekáme dítě. Ať si to každý zařídí, jak je mu to příjemné :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5106
18.2.25 15:11

@BeruNaty " rodné listy, OP" + doklad, že je budoucí matka těhotná (např. těhotenská průkazka), „po nás tedy chtěla i jméno a příjmení dítěte“ chtít to může, ale není to povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
18.2.25 15:12
@Heaven8 píše: Více

Jasně. Já taky. Jen mi přijde ponižující to chlapovo příjmení. Nechápu to, kromě teda toho, lézt chlapovi do zadku, což je i příklad jediné holky v mém okolí která to udelala. Tak kde jinde se na to zeptat, než na veřejném fóru? Třeba jednou odpoví někdo tak, že už mi to pak dá pokoj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41419
18.2.25 15:13
@Anonymní píše: Více

spousta ženských si po svatbě jméno nezmění? vážně? :think: :mrgreen: zas tolik jich opravdu nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze