Americká či klasická lednice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1480
1.5.22 11:59

Já teda nevím, ale nemůžu souhlasit s některými komentáři. Taky mám americkou a rozhodně má o mnoho mnoho mnoho víc místa než klasická. Jsem strašně spokojená, vleze se mi tam obří nákup, občerstvení při oslavách, obědy, které vařím dopředu… mám Hisense, mrazák dole, lednici nahoře a bez pro mě zbytečného výrobníku ledu. Neměnila bych. Už nikdy nechci klasickou lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
1.5.22 12:10
@qazzy píše:
Já teda nevím, ale nemůžu souhlasit s některými komentáři. Taky mám americkou a rozhodně má o mnoho mnoho mnoho víc místa než klasická. Jsem strašně spokojená, vleze se mi tam obří nákup, občerstvení při oslavách, obědy, které vařím dopředu… mám Hisense, mrazák dole, lednici nahoře a bez pro mě zbytečného výrobníku ledu. Neměnila bych. Už nikdy nechci klasickou lednici.

Tohle právě řeším, potřebuji udělat jednou týdně nákup a pak už nikam, jinak pak utrácím a nebo se to prostě neukočíruje, viz nákupy manžela klasická lednice nebo tedy co mám já, tam to prostě nedám :-(
Zatím přeměřuji co a jak

Jinak líbí se mi tato https://www.okay.cz/…rf702n4is1-a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76433
1.5.22 12:16
@Lucie04 píše:
My jsme do nového domu pořídili americkou lednici značky Hisense a jsem naprosto spokojená. Věřím, že záleží na modelu, že některé prostorné nejsou, je potřeba se podívat na vnitřní objem v popisu. Naše je obrovská, má šuplíky, poličky ve dveřích, přítel si do jedné police vyskladal celou basů piv :D a stejně mám hromadu místa na normální jídlo a provoz. Mrazák je taky dostatečný, líbí se mi šuplíky místo políček. Člověk tam zeshora dobře vidí a má přehled. Takže za mě americká lednice ano, ale chce to koukat na parametry.
:palec: přesně, také ji mám, bez výrobníku ledu, je úžasná, nemůžu si vynachválit přehledné uspořádání mrazáku, kdy všechno vidím, co tam je a nemusím nic přehazovat a hledat - byl to můj sen a jsem z ní nadšená - místa je v ní spousta
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
1.5.22 12:18

Máme americkou LG s vyrobnikem ledu. Mista je tam o dost více než v klasické. Ono i ty americké je potřeba mrknout kolik má jaká l lednici a kolik l mrazák. My hledali mezi těmi největšími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
1.5.22 13:37
@malina83 píše:
My máme americkou lednici ale ne úplně tu klasickou, kde je na jedné strane lednice a na druhé mrazák. Ty mi přijdou hrozně neprakticke a nevejdou se tam větší
veci. Máme nahoře lednici a dole obrovský mrazák. Je od značky Elektrolux je v ní opravdu hodně místa jak v mrazáku tak v lednici

Tyhle jsou super :palec:

Bohuzel misto nemame, tak mame klasiku 60 cm, ale s vypouklymi dvirky. Takze ve dvirkach lednicky jsou hlubsi police a policky jsou i ve dverich mrazaku (v lete super na nanuky) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
1.5.22 14:20
@Svistice píše:
Nestraš. Mám lednici už asi 11 let, tak nevím, kdy nám dá good bye.
V lednicích snad cipy nejsou, nebo už taky? :think:

My si ted objednávali lednici a přišla nám do čtyř dnů. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
1.5.22 14:31

My máme ted novou americkou od Hisense, jedna třetina je mrazák a dvě třetina lednice. Nám stačí bohatě malý mrazák, v mrazáku má muž akorát Jagermaistera, psi maso, vývar a zmrzku. Jenom málokterá americká lednice je v kategorii A. :think: Máme i zásobník na led. Vevnitř vypadá nějak takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
1.5.22 15:50
@Wani píše:
My máme ted novou americkou od Hisense, jedna třetina je mrazák a dvě třetina lednice. Nám stačí bohatě malý mrazák, v mrazáku má muž akorát Jagermaistera, psi maso, vývar a zmrzku. Jenom málokterá americká lednice je v kategorii A. :think: Máme i zásobník na led. Vevnitř vypadá nějak takto.

Ta vypadá dobře, ten mrazák je rozhodně větší, než mám nyní a ano, i já bych tam měla třeba to maso pro kočky, pro kluky zmrzlinu, nějaké ovoce, omáčky či i pizzu, aby tady bylo něco jen tak na rychlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
1.5.22 16:39
@PetraMeli píše:
Ta vypadá dobře, ten mrazák je rozhodně větší, než mám nyní a ano, i já bych tam měla třeba to maso pro kočky, pro kluky zmrzlinu, nějaké ovoce, omáčky či i pizzu, aby tady bylo něco jen tak na rychlo.

Nám to bohatě stačí, manžel nemá rád mražené jídlo. Jediné mražené maso, co jíme je to, které tam strčíme, protože jsme ho nestihli sníst. A rozhodně jsme nechtěli šuplíky, to jsme měli u předchozí lednice a úplně jsem to přehrabování nesnášela. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33337
1.5.22 19:29

@Veveří potvrzuji, rozšířená je lepší než americká, ty úzké boxy jsou méně přehledné, rozsirenou jsme měli, ariston, 18 let. Chladnička měla 350 litrů.
Ještě fungovala, ale už zlobila, na stupen 1 chladila málo, na 2 už mrazila i v chladící části. Mrazák dole, bez šuplíku, 2 otevřené police.
Před měsícem jsme tedy vybirali novou.
Kritéria: čistý objem chladničky min. 400 l, ne americká, mne ty úzké police přijdou nepřehledné, takže klasická a co nejširší, mrazák dole, No frost na ryby uzeniny maso, velký prostor na zeleninu ovoce, energetická třída max A+, tj. nové D, cena max 30 tisíc

Splnila to jediná, všechny ostatní jsou menší a náročnější na energii, Samsung dražší.
Bosch je dobrá značka, moc se mi líbila, tak jsme ji vzali. Dovnitř ji stěhovali přes terasu, vchodovkami zabalená neprošla
https://www.datart.cz/…p-nerez.html
Přišla do 3 týdnu, jsme maximálně spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
17.7.23 22:02

Prosím o radu, budu kupovat novou ledničku. Chtěla bych větší ledničku, hlavně větší mrazák, protože budeme mít vlastní maso, abych ho měla kde dát a taky větší ledničku - je nás 5. Nevím, jakou ledničku vybrat, zda americkou s mrazničkou dole, americkou z mrazničkou vlevo nebo rozšířenou ledničku. Prosím o rady a zkušenosti. Ještě bych se chtěla zeptat, pokud někdo má americkou ledničku, kde mraznička je vlevo, můžu prosím o změření délky pouze chladničky? Nikde jsem tento údaj nenašla a potřebuju vědět, jestli mi do chladničky vleze velký plech, když třeba udělám nějaký zákusek. A ještě jeden dotaz, jakou máte zkušenost s poličkami místo šuplíku u mrazáku. Já jsem zvyklá na šuplíky a všimla jsem si, že u většiny chladniček s mrazákem vlevo jsou poličky. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
18.7.23 07:08

@Isia Přímo polička chladničky má 43 cm. Plech se mi tam vleze. Ale může se to lišit model od modelu.

Mrazák mám vlevo, s manželem jsme chtěli výrobník ledu, což hlavně teď v létě je skvělá věc.

Na poličky v mrazáku jsem si zvykla rychle, přijde mi to přehlednější, ale záleží asi na preferenci.

S ostatními typy lednic nemám zkušenost. Tak neposoudím, jestli třeba rozšířená lednice je lepší. A mrazák dole jsme ani nechtěli skrz ten led no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
18.7.23 07:27

@Isia Já mám mrazák dole, naši mají s výrobníkem ledu a mrazákem vlevo. Rozměrově stejná, ale řekla bych, že do té naší se vejde víc, jak to není rozdělené, je tam víc prostoru. Výrobník mi nechybí, v té lednici je hodně místa, takže třeba pití chladím tam. Navíc má poměrně velký zásobník na led. Co se týče mrazáku, uvítala bych i větší. Řeším to tak, že maso rovnou porcuju a vakuuju, je to pak takové skladnější. Stejně je asi nejlepší obejít obchody a podívat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
18.7.23 08:11

@Isia Pokud americkou ledničku, tak bez ledovače a s mrazákem dole a nahoře lednice, pak je tam spousta místa. Nechápu americkou ledničku dělenou na levou a pravou stranu, to je naprosté plýtvání místem.

Máme už pár let Beko, nahoře je lednice, kam jsme schopná současně k normálním věcem nacpat ještě velký plech a další dva hrnce se zbytky jídla (už to tedy chce trošku přerovnávání :mrgreen:) Spodní část je mrazák, kdy se ještě jedna polovina dá přepínat z mrazáku na chladničku, já využívám jen jako mrazák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7293
18.7.23 08:14
@Isia píše:
Prosím o radu, budu kupovat novou ledničku. Chtěla bych větší ledničku, hlavně větší mrazák, protože budeme mít vlastní maso, abych ho měla kde dát a taky větší ledničku - je nás 5. Nevím, jakou ledničku vybrat, zda americkou s mrazničkou dole, americkou z mrazničkou vlevo nebo rozšířenou ledničku. Prosím o rady a zkušenosti. Ještě bych se chtěla zeptat, pokud někdo má americkou ledničku, kde mraznička je vlevo, můžu prosím o změření délky pouze chladničky? Nikde jsem tento údaj nenašla a potřebuju vědět, jestli mi do chladničky vleze velký plech, když třeba udělám nějaký zákusek. A ještě jeden dotaz, jakou máte zkušenost s poličkami místo šuplíku u mrazáku. Já jsem zvyklá na šuplíky a všimla jsem si, že u většiny chladniček s mrazákem vlevo jsou poličky. Děkuji za rady.

Já chci tuto:

https://www.okay.cz/…pool-wq9-e1l?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí