Amoksiklav v 38tt

115
13.10.22 14:39

Amoksiklav v 38tt

Ahojte :mavam:
Od puberty trpím na absces na kostrči. Naposledy jsem ho měla před cca 3 roky a to mi ho tenkrát jen riznuli a zalecili s tím, že při dalším objevení už půjde chirurgicky odstranit, aby se pořád nevracel.
Bohužel mě teď pár dní bolela kostrč jako když se presedite, včera jsem si večer nahmatala už i menší bulku.
Dneska jsem obvolávala všechny možné čerty a všichni mi to chtěli řezat bez ohledu na to, že porodit můžu každým dnem, což se zavedeným drenem a otevřenou ránou na kostrči není úplně značka ideál.
Naštěstí se mi podařilo narazit na paní doktorku, která mi napsala ATB Amoksiklav (už jsem je na to kdysi brala a zabraly mi).
Vím, že tato ATB jsou penicilin a v těhotenství se můžou.

Nicméně by mě spíš zajímalo, jestli máte některá zkušenost s ATB takhle ke konci těhotenství. Nemůže to nějak ohrozit mimčo, vzhledem ke stárnoucí placentě? Případně jak by se to řešilo u porodu, když bych je v tu dobu ještě brala?

Můj gynekolog má bohužel do konce týdne dovolenou a já je potřebují začít brát, aby se mi to nerozjelo až moc. A v porodnici mi to stále zvedá jen sestra, doktor není k mání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
13.10.22 19:17

Neber moji laickou radu úplně vážně, ale nemyslím si, že by atb měl být problém v souvislosti s porodem. Při pozitivním streptokoku se přeci taky musí dát v kapačkách penicilín, aby streptokok neohrozil miminko - a že ho má snad každá druhá. Když jsem ležela na rizikovém, dávali mi ty kapačky penicilinu pár dní jen preventivně, kdybych začala rodit, abych byla krytá. Ráno si zkus zavolat na gynekologii, kde mají záskok za tvého, třeba ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
13.10.22 21:29

@Petule030
Zástup nemá, ale zkusím zase tu porodnici. Každopádně i v lékárně mi řekli, že by to mělo být v pořádku. :)
Jinak to s tím streptokokem říkal i manžel. Dává to smysl. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky