Angína a přenos nemoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1638
11.10.11 22:21

Angína a přenos nemoci

ahojky maminky, nevíte prosím jak to funguje, když mám angínu a beru 1 den ATB…
jak dlouho jsem infekční? celou dobu než doberu ATB, nebo až půjdu na kontrolu a pokud se již cítím dobře?
Nebo třeba po pár dnech braní ATB…
ptám se kvůli nakažení rodinných příslušníků :-)
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
11.10.11 22:25

Ahoj, angíny bych se tolik nebála. Děti ji měly, ale žádné jiné se nikdy nenakazilo. To by se musely pusinkovat, nebo po sobě něco olíznout. I MUDr. mě uklidňovala, že to od sebe nechytnou :-)
Myslím, že tak po třech braní ATB nejsi infekční vůbec :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.10.11 22:34

Někde jsem četla, že po dvou dnech braní atb už infekční nebudeš - pokud atb zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.10.11 08:35

Prcek ted anginu mel, atb zacal brat ve stredu odpoledne, v pondeli mel kontrolu a krk cisty, dr. rekl, ze uz neni infekcni. Atb jeste bereme ale dal. Tak ale nevim, kdy presne prestal byt infekcni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
12.10.11 10:28

Ahoj,anginu jsem měla asi před 3 týdny,brala jsem také jednu tabletu denně,bála jsem se přenosu na malou,ale Dr.mě uklidnila,že už nejsem infekční po jednom dni,co jsem si vzala prášek,takže nepusinkovat hlavně první den a mělo by to být ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
12.10.11 14:02

ok super díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
12.10.11 14:05

Mnevzdycky tvrdili, ze po 48 hodinach brani atb neni clovek infekcni, ale musi byt samozrejme dobre nasazeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
12.10.11 19:22

Nakažlivá jsi pouze do 24, max 48 hod od začátku braní ATB.. Inkubační doba je 1-2 dny, ale moc se neboj, angína není tak nakažlivá jako např. viroza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.10.11 19:23

treti den uz by si mela byt zalecena a neinfekcni

• Citovat
  • Upravit
163
6.4.12 09:16

Chtěla bych se zeptat, do jaké míry jsem jako těhotná v 1. trimestru ohrožená při kontaktu člověka se spálovou angínou ?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
19.10.12 13:08

angína a přenos nemoci

Zdravim, mám dotaz jedná se o to že mě švagrová osočila že kvůly nám dostal její syn angínu ale mé dcery jsou až na rýmu zcela zdravé jidiný kdo měl v jeho přítomnosti angínu byla jeho sestra, jen by mě zajímalo jaká je pravděpodobnost toho že to má od nás já si samozřejmě myslím že je to pěkná blbost ale nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.10.12 13:15

Dcera měla angínu, během nemoci přišla do styku asi se 6 lidmi včetně dětí a nikdo nic nechytil. Domnívám se, že větší pravděpodobnost je, že to chytil od své sestry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
19.10.12 13:46

Jsem z toho zmatená. Tvoje dcery mají jen rýmu, její dcera měla angínu a teď to chytil její syn? To jako že u vás nikdo angínu neměl, ale přesto jste jí měli přenést na jejího syna? 8o

• Citovat
  • Upravit
2457
19.10.12 14:22

K tomu aby se někdo nakazil musí být docela přímý kontakt. Zjistovala jsem to před čtyřmi měsící, když dcera dostala angínu a malému bylo čtrnáct dní. Prý by ho musela pusinkovat přímo na pusu nebo mu ocucávat dudlíka. Takže švagrová si nevidí do huby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
19.10.12 18:13

angína a přenos nemoci

Díky Vám za odpovědi, omlouvám se psala sem to trochu zmateně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí