Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahojky maminky, nevíte prosím jak to funguje, když mám angínu a beru 1 den ATB…
jak dlouho jsem infekční? celou dobu než doberu ATB, nebo až půjdu na kontrolu a pokud se již cítím dobře?
Nebo třeba po pár dnech braní ATB…
ptám se kvůli nakažení rodinných příslušníků ![]()
díky
Ahoj, angíny bych se tolik nebála. Děti ji měly, ale žádné jiné se nikdy nenakazilo. To by se musely pusinkovat, nebo po sobě něco olíznout. I MUDr. mě uklidňovala, že to od sebe nechytnou ![]()
Myslím, že tak po třech braní ATB nejsi infekční vůbec ![]()
Někde jsem četla, že po dvou dnech braní atb už infekční nebudeš - pokud atb zaberou.
Prcek ted anginu mel, atb zacal brat ve stredu odpoledne, v pondeli mel kontrolu a krk cisty, dr. rekl, ze uz neni infekcni. Atb jeste bereme ale dal. Tak ale nevim, kdy presne prestal byt infekcni ![]()
Ahoj,anginu jsem měla asi před 3 týdny,brala jsem také jednu tabletu denně,bála jsem se přenosu na malou,ale Dr.mě uklidnila,že už nejsem infekční po jednom dni,co jsem si vzala prášek,takže nepusinkovat hlavně první den a mělo by to být ok ![]()
Mnevzdycky tvrdili, ze po 48 hodinach brani atb neni clovek infekcni, ale musi byt samozrejme dobre nasazeny.
Nakažlivá jsi pouze do 24, max 48 hod od začátku braní ATB.. Inkubační doba je 1-2 dny, ale moc se neboj, angína není tak nakažlivá jako např. viroza.
Chtěla bych se zeptat, do jaké míry jsem jako těhotná v 1. trimestru ohrožená při kontaktu člověka se spálovou angínou ?????
Zdravim, mám dotaz jedná se o to že mě švagrová osočila že kvůly nám dostal její syn angínu ale mé dcery jsou až na rýmu zcela zdravé jidiný kdo měl v jeho přítomnosti angínu byla jeho sestra, jen by mě zajímalo jaká je pravděpodobnost toho že to má od nás já si samozřejmě myslím že je to pěkná blbost ale nevim
Dcera měla angínu, během nemoci přišla do styku asi se 6 lidmi včetně dětí a nikdo nic nechytil. Domnívám se, že větší pravděpodobnost je, že to chytil od své sestry…
Jsem z toho zmatená. Tvoje dcery mají jen rýmu, její dcera měla angínu a teď to chytil její syn? To jako že u vás nikdo angínu neměl, ale přesto jste jí měli přenést na jejího syna? ![]()
K tomu aby se někdo nakazil musí být docela přímý kontakt. Zjistovala jsem to před čtyřmi měsící, když dcera dostala angínu a malému bylo čtrnáct dní. Prý by ho musela pusinkovat přímo na pusu nebo mu ocucávat dudlíka. Takže švagrová si nevidí do huby.
Díky Vám za odpovědi, omlouvám se psala sem to trochu zmateně ![]()