Angína a spavé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.2.23 08:49

Angína a spavé dítě

Dobrý den, potřebovala bych radu od zkušených rodičů. Dcera má 4 roky, po dvou dnech horeček, které se téměř nedaly srazit, jsme byli u pediatra (byla tam ona s manželem). Ten jí prohlédl, udělal CRP a konstatoval anginu a nasadil Ospen po osmi hodinách.

K mému dotazu - holka je akční, neustále v běhu - resp. byla. Nyní už fakt druhý den polehává, pospává, srážím horečku kombinací nurofen - paralen - ale ani po opadnutí horečky se nevzpamatuje, nebo jak to říct, prostě leží jak mrtvolka. Občas spí. Vstane, jde se např. napít, vrátí se, lehne, odmítá naprosto jídlo, což chápu a nenutím jí, hlavně, když pije. Pije méně, ale pije. Já jí právě takovouhle neznám, při veškerých virozach co měla, jsme jí vlastně neudrželi v klidu, a nyní - jsem z toho vyděšená, už to trvá druhý den… Máte zkušenost, že prostě dítě leželo, koukalo, nehrálo si, - já chápu, že jí je blbě, jen to prostě neznám.

Antibiotika měla zatím třikrát - tři dávky zatím, průjem měla zatím jen jednou, to taky čekám víckrát, jsou to její první antibiotika - jen prostě ta malátnost, spavost, patří to k nemoci? Neznám to za celé čtyři roky, proto se ptám. Děkuji, omlouvám se.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76001
17.2.23 08:53
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych radu od zkušených rodičů. Dcera má 4 roky, po dvou dnech horeček, které se téměř nedaly srazit, jsme byli u pediatra (byla tam ona s manželem). Ten jí prohlédl, udělal CRP a konstatoval anginu a nasadil Ospen po osmi hodinách.

K mému dotazu - holka je akční, neustále v běhu - resp. byla. Nyní už fakt druhý den polehává, pospává, srážím horečku kombinací nurofen - paralen - ale ani po opadnutí horečky se nevzpamatuje, nebo jak to říct, prostě leží jak mrtvolka. Občas spí. Vstane, jde se např. napít, vrátí se, lehne, odmítá naprosto jídlo, což chápu a nenutím jí, hlavně, když pije. Pije méně, ale pije. Já jí právě takovouhle neznám, při veškerých virozach co měla, jsme jí vlastně neudrželi v klidu, a nyní - jsem z toho vyděšená, už to trvá druhý den… Máte zkušenost, že prostě dítě leželo, koukalo, nehrálo si, - já chápu, že jí je blbě, jen to prostě neznám.

Antibiotika měla zatím třikrát - tři dávky zatím, průjem měla zatím jen jednou, to taky čekám víckrát, jsou to její první antibiotika - jen prostě ta malátnost, spavost, patří to k nemoci? Neznám to za celé čtyři roky, proto se ptám. Děkuji, omlouvám se.

to je divný dotaz :roll: ty jsi nebyla nikdy nemocná?
a ano - překvapení - nemocný člověk leží, je mu blbě, nic ho nebaví, spí a nejí - je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30597
17.2.23 08:57

Moje deti taky pri virozach akcni, streptokok je vzdy totalne sejme, hlavne syna, ten byl pak schopny byt v podobnem stavu i tyden. Plus i ty ATB telo mohou vycerpavat. Takze pri bakterialni infekci za me normalni. Nech ji odpocivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.23 08:58

Samozřejmě, že je to normální - pokud jsi měla někdy angínu, nebo i jen delší dobu horečky, musíš vědět, že je pak člověk jako hadrovej panák a opravdu není schopen ničeho. Dej jí pití k posteli, ať nemusí chudinka vstávat. Nějaké malé mlsky jí tam připrav, hračky, pohádky. A nech jí vyležet a vyspat. ATB by měly zabrat do 3 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
17.2.23 09:01
@stinga píše:
to je divný dotaz :roll: ty jsi nebyla nikdy nemocná?
a ano - překvapení - nemocný člověk leží, je mu blbě, nic ho nebaví, spí a nejí - je to normální

však píšu, že se omlouvám, ona byla nemocná vícekrát samozřejmě, ale vždy jakmile jí otrnulo, např po čípku, okamžitě zase byla akční. Já jí takovou prostě neznám, mám velký strach, nic víc. Neznám to, proto se ptám… že jí to takhle strašně sejmulo, on i pediatr říkal, že je úplně mimo, on jí vesměs vlastně nemusí léčit, vše vždy se vyřešilo za pár dní… také nevím, kdy čekat nejakou úlevu po ATB, za pár dní, týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
17.2.23 09:04

@unuděná děkuji. Leží tu semnou na gauči, na stole má hotový arzenál pití všeho druhu, máme vše po ruce… otec spí, ten si vzal ošetřovaní původně na mě (měla jsem zápal plic) a hle, lehla malá :D Jak přes den spala, tak v noci s ní byl vzhůru, pustili si televizi a ona spala až do 4, kdy dostala ATB… Já už nevím, jestli se mám smát nebo brečet, je to tu jak v lazaretu. Hlavní věc je, že já jsem relativně ostřílená, ale takovouhle apatii jsem u ní prostě ještě nezažila. Nikdy. Ono to dost vystraší, byla vždy zdravá jak řepa a velmi akční a ted mrtvolka malá prostě. Nic víc, omlouvám se a děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.2.23 09:05

A ty dva dny vysokych horecek se chovala jak? Kolik mela?

Ja horecky nesrazim, takze deti ten den, dva proste prospi.
To je zaludnost antipyretik, ze dite sice marodi, ale diky lekum se citi dobre a „nevylezi to“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
17.2.23 09:06

Úleva po ATB by měla přijít do 48hodin, to ale neznamená, že nebude spavá. Můj syn byl do čtyř let taky akční i po sražení horečky a teď se to uklidnilo, při nemoci leží celý den v posteli a kouká na pohádky. Angína umí sejmout pořádně, buď ráda, že odpočívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.23 09:07

@Peregrina80 V pohodě, chápu, že to vyděsí. Hele, my tu máme taky lazaret. Já mám angínu, ale do toho se snažím pracovat, na gauči se už týden válí dcera s rýmou jak poleno, takže po celé podlaze 20cm vrstva kapesníčků, nos osmrkanej až do krve, ze Sponge boba už mi asi rupne cévka a jako na smilování čekám, až přijde z práce manžel, abych mohla zalézt a chvíli nic nedělat :) Ještě že starší syn je už samoobslužný a klepy klep, zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
17.2.23 09:10
@Peregrina80 píše:
však píšu, že se omlouvám, ona byla nemocná vícekrát samozřejmě, ale vždy jakmile jí otrnulo, např po čípku, okamžitě zase byla akční. Já jí takovou prostě neznám, mám velký strach, nic víc. Neznám to, proto se ptám… že jí to takhle strašně sejmulo, on i pediatr říkal, že je úplně mimo, on jí vesměs vlastně nemusí léčit, vše vždy se vyřešilo za pár dní… také nevím, kdy čekat nejakou úlevu po ATB, za pár dní, týden?

jo já tě chápu, že tě to vyděsilo :hug:
nesnáším nemocné dítě, je to horší, než když jsem nemocná já,
atb zaberou někdy téměř ihned, ale někdy třeba až po 4 dnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
17.2.23 22:41
@unuděná píše:
Samozřejmě, že je to normální - pokud jsi měla někdy angínu, nebo i jen delší dobu horečky, musíš vědět, že je pak člověk jako hadrovej panák a opravdu není schopen ničeho. Dej jí pití k posteli, ať nemusí chudinka vstávat. Nějaké malé mlsky jí tam připrav, hračky, pohádky. A nech jí vyležet a vyspat. ATB by měly zabrat do 3 dnů.

To můžu potvrdit já byla při čemkoli co nekdy vyzadovalo atb fakt nepoužitelná, anginy jsou moje specialita, 3-4 dny než atb zaberou jsem KO tak, že z postele jsem schopná vstát jen na WC max si udělat čaj, horečky mívám i ke 40° od dětství - jak jsem řekla mámě že je mi zima a jsem unavená, a usnula i odpoledne, věděla která bije. A to mi vyndali i krční mandle. Ale ty mrchy jsou schopný dorůst…v dospělosti už na anginy netrpím tak často, co mám děti tak jsem ji za téměř 10 let měla 3×, předtím třeba taky „maximálně dvakrát za 10 let“ :mrgreen: ale pokaždé to stálo za to, děti musely s tátou k babičce, aby to jednak nechytly a hlavně já bych se o ně nebyla opravdu schopná starat, ani o nutné minimum. Pálí mě oči, jen ležím, zimnice, zhubnu klidně 4-5 kg za týden (ale do 2-3 týdnů je mám zpět :zed: ) Nebo takovej zánět dutin, hnus. A i ty naše akční torpéda když mají teplotu jsou podstatně klidnější a takový ovladatelnější… ;) Držím :palec: ať je malá (zakladatelky) brzy fit a zase může řádit :D Když jsou zdraví a kravnou, těšíme se až večer zalehnou ale když pak lehnou takhle, jsme z toho nesví a dali bysme všechno aby byli zas akční jako normálně - paradox co…;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
17.2.23 22:53
@unuděná píše:

Mně se při posledním moribundusu, o kterém Dr tvrdila že angína není, jen tam mám trochu čepy a povlak na jazyku, polykat mi nešlo tedy skoro vůbec a crp zvýšené, ale ne nejak extra, ulevilo po atb až 4.den večer a to jsem tam šla hned v Po ráno (už v Ne večer mi bylo divně a odpadla sem), bo jsem angínu tušila; sice se nepotvrdila, ale bylo mi 2× hůř než když jsem ji měla už 2 měsíce předtím, to jsem po 3 dnech atb po 12h celkem byla ok a fungovala, jenom jsem nemohla na sluníčko, coz v létě bohužel znamená celý den, jinak se mi motá šiška (a vím že se na sluníčko nesmí). Dr mi nedala ani vycházky, byly vedra, ale podruhé už to byl jiný level - sotva opadly po 4 dnech 39ky na pouhe 37-38, asi jsem po všech těch atb měla i přes zobání probiotik slabší střeva a chytla od dětí nebo chlapa nějakou virózu v téhle oblasti, tj celý den zle na zvracení, brichabol, a jak jsem skoro nejedla ani předtím, nešlo ven nic, děs. Takže opět matoha sotva se plazící na WC…a jako dítě mě to sejmulo jednou tak, že jsem na 3 dny skončila na kapackach v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
17.2.23 23:13

Tím teda nechci nikoho strašit, jen říct že není u horeček s atb nic neobvyklého jenom ležet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí