Angína? ATB? Co myslíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
789
11.4.13 20:22

Angína? ATB? Co myslíte?

Dobrý večer všem, s malým, 22-měs., jsme byli v úterý u pediatra a dostal ATB Zinnat s tím že se jedná o angínu. Chtěla jsem se zeptat, zda to nemůžou být i přiušnice jelikož se mi zdá, že to má takový nateklý na krčku, ne moc, ale trošku ano. Jestli to nejsou třeba jen zvětšené uzliny nebo tak něco. Nebo se proti přiušnicím očkuje? No a další dotaz, je možné, že má ještě teploty? Začali jsme dávat ATB v úterý večer a ještě dneska má k 39 teploty. Nevím, jestli mu to můžu srážet, když bere atb třeba Nurofenem? A další věc, že mi začal do toho průjmovat, tak nevím, jestli to může být těmi ATB, nemá vůbec chuť k jídlu, skoro nejí, hlavně ty ATB mají být po jídle, ale on do sebe dostane tak lžičku a hotovo. A tím jak má průjem, dneska tak 15 plen pokakaných, tak je celý opruzený. Mažu Sodokrémem, ale nezabírá to. Dík za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
11.4.13 20:29

@luckyhorse průjem může být ATB určitě, zkusila bych za dr, jestli by je nemohl změnit, nebo koupit v lékárně laktobacily, ty pomohly mně při ATB.
Jinak proti příušnicím je očkování a už byste minimálně prví dávku měli mít, pokud jste teda neodkládali jako my :-) Předpokládám ale, že dr angínu od příušnic pozná, i u angíny může mít oteklé uzliny(soudím dle sebe).
S tím jídlem se mu ani nedivím, já do sebe taky nic nedostala, šíleně mě bolelo v krku, ani polykat sliny se mi nechtělo :zed:
Co mazat bepanthenem, nepomohl by spíš? a hodně zadek větrat ;)
S tím srážením nevím, to snad poradí někdo jiný, ale řekla bych, že můžeš :nevim: Ale u některých ATB nastupuje účinek klidně za 3-4dny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
11.4.13 20:30

@luckyhorse Na opruzeniny je dobry pytiol, ale v lekarne by jsi musela rici ze je pro tebe nebo neco jinyho rici..Kdyby se ptali, pytiol je od 10 let.Ale me ho poradila kamoska, ktera je zdrav. sestricka a synovy ho taky dava, my si ho nemuze vynachvalit, na opruzeniny a nebo na nejaky pidi exem, na suchou kuzi je dokonaly..Syn mel taky uz anginu, nemohl polykat, nejedl, hlavne ze pil!!
Pokud ma boulicky pod usima, priusnice to byt muzou, ale to by ho desne bolelo, to by porad brecel na dotek kdyby jsi mu na to zmackla. Nejspis to budou zvetsene uzliny. Pokud boulicky ma vzadeji, na krcku tak to ma od te nemoci, case vymizi.
Na horecku myslim by jsi mohla dat nurofen.Aby se mu ulevilo. Jinak prujem muze mit z tech ATB. A nebo i od te horecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
11.4.13 20:45

Samozřejmě se i k antb může dávat něco na snížení horečky. Obecně se doporučuje snižovat horečku nad 38,5´C. Takže Nurofen, Ibalgin, Panadol…je toho pro děti spoustu. A nejlíp účinkují, když se střídají dva různé. Dávkování je podle hmotnosti, a myslím je to po 8mi hodinách - ale to si tam přečteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.4.13 20:50

Antibiotika zaberou tak za 48-72 hod, někdy i déle, dříve ne. Po 3 dnech užívání by měly teploty klesnout. Nurofen nebo Paralen samozřejmě dávej, při potřebě klidně střídej.
Příušnice se očkují (Priorix), budou to zvětšené podčelistní uzliny (u angíny zcela běžný nález).
Průjem může po ATB být, obvykle bývá spíše později, určitě dávej probiotika běhěm ATB (mezi dávkami, ne současně) - třeba Lactobacillus acidophilus nebo Nutrolin B a ještě aspoň týden po nich, pokud je průjem takto často, asi bych sáhla i po Smectě 2-3×1/2 sáčku, pokud toleruje, pokud by ty průjmy trvaly nebo se ještě horšily, tak směr dr a změna ATB!, zadeček mazej Imazol krémpastou.
Chuďátko, to ho to kříslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.4.13 20:51

Radši ještě píšu - Nurofen co 8 hod, Paralen i co 6 hod - podle horečky. Pokud budeš střídat, bylo by dobré mít mezi různými preparáty pauzu 2 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5832
11.4.13 20:56
  1. teploty nad 38,5 urcite snizovat, nejlepe stridat nurofen s panadolem (min. po 6 hodinach). Na atb to nema vliv.
  2. prujem muze byt urcite z atb, vzdy pri uzivani atb dokoupit v lekarne laktobacily (prodavaji i ve forme sirupu-Nutrolin B)
  3. ucinek atb muze byt az za 3-4 dny, pak uz by mely zabrat. Muze byt i angina virova (byvaji vyssi teploty a v krku jakoby puchyrky ne povlaky), pak atb nezabiraji a angina ustoupi pozvolna sama
  4. pokud mame anginu, tak par dni syn taky neji, protoze ho to boli, pozvolna se to zlepsuje s ustupoujici anginou

At jste brzy fit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
11.4.13 21:42

@luckyhorse Určitě můžeš dát Nurofen nebo Panadol. Ještě dodám k BellinkaX že toho Nurofenu po 8 hodinách dávej polovinu váhy malýho.
Jinak průjem bude určitě po ATB, takže probiotika, na tak velký průjem Smectu nebo Enterol - vysypat kapsli do pití (našim dětem ten Enterol zabírá líp, navíc i když je stejně hnusný jako Smecta, není ho tolik :) )
Přeju, ať je malýmu brzo líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
11.4.13 21:57

Dobře to napsala @borkas, takže se budu jen opakovat
Antibiotika teplotu nesráží!!, takže dál dávejte léky proti teplotě, chvíli trvá, než jejich účinnost nastoupí…
Průjem je s antibiotik. Ty laktobacili preventivně je dobrá věc, také enterol. Hlavně sledovat, aby malý byl dostatečně zavodněný!!!
U angíny bývají nateklé uzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
12.4.13 07:30

Moc vám všem děkuji za rady, tak jdu vzít dneska útokem lékárnu a doufejme, že přes víkend se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.4.13 08:16

@luckyhorse malá měla antibiotika od úterý (horečky od neděle - v pondělí byly Velikonoce), nejedla, nepila, pak se chytla na prso.. V pátek jsem byla znovu u doktorky protože měla pořád horečky a hlavně mi ty atb pořád zvracela (Klacid) dostala jiný, horečky přešly až v neděli - takže po týdnu! Už jsem byla fakt nervozní.. Zhubla skoro kilo, průjem měla celou dobu - ale ona teda hodně polykala hleny, protože to neumí vykašlat.. Diagnoza byla nejdřív zánět nosohltanu, pak průdušek plus měla hrozně zarudlej krk.. Horečky jsem srážela, protože jak jí to vyskočilo přes 38 tak byla úplně mimo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí