Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer, chtěla bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s lékem Vermophyt.Asi před 3 dny sem zjistila, že mám roupy, bylo mi trapné jít k doktorovi tak sem nejdřív zašla do lékárny jestli něni něco volně prodejného a tam mi řekli, že právě tyto tabletky ano. Koupila jsem je, ale na tabletkách je napsáno, že nejsou vhodné pro kojící a těhotné matky (jsem v 36tt),ale co si budem povídat, to se píše na všem a tak nevím jestli si mám prášek vzít nebo ne, hrozně se bojim o miminko nechci mu ublížit, ale zase si řikám, kdyby to bylo moc nebezpečné tak mi to asi ani neprodají. A na druhou stranu léčit se to musí. Tak prosím kdyby někdo měl zkušenost napište. Děkuji:)
Zkus obyčejný česnek, topinku a hodně česnekovat. Já česnek miluju a tak mi to nedělá problémy. I když v těhu se taky moc nedoporučuje, ale zase je to přírodní. Já si jej na topinky i krájím. Jako dítě jsem je měla snad do 12 let naposledy, hodně je měla sestra, která si kousala nehty a já je potom chytla, příp. jsem dostávala tu hnusnou vodičku automaticky taky ![]()
Jestli se bojíš o miminko, jdi k doktorovi. Tady není místo pro nějaký divný stud. Jen on nejlíp posoudí, co ti a drobkovi může uškodit.
O česneku sem taky slyšela, ale musím říct, že nejsem moc velkým milovníkem česneku, včera sem si sice topinku s česnekem dala, ale víc sem se nepřekonala navíc v těhu česnek nemůžu ani cítit takže jedna topinka stačila ![]()
Jinak když sem byla malá tak mi mamka řikala,,nekousej si nehty, budeš mít červíky"
opravdu sem je pak měla, ale ani sem to neléčila, po 2dnech bylo po nich, jenom teď se mě drží:(
Ahoj, muzu se zeptat jestli si jej nakonec pouzila? jsem v 38tt a taky jsem to nekde chytla, pripravek mam taky a bojim se ho vzit. Popřipadně jak dlouho ti trvala lecba? pisi tam ze se ma pouzivat 5 dní? stacilo to, aby ses jich zbavila?