Horečka - mám volat doktora?

61
10.4.13 09:08

Horečka mám volat dr?

Ahoj muzu poprosit o radu… malej rok a pul ma od vcera teploty. Maji zvysujci tendenci. Vcera mel porad kolem 37,5 takze jsme jen lezeli a nesrazeli a dneska uz mel 38 tak jsme dala nurofen a teplota opadla na 37. Dneska se ale pridal i kasel ze ktereho zvraci. Nikdy jeste nebyl nemocny tak nevim jestli je o jen viroza a ja mam cekat nebo mam radeji volat dr. Od vcera se mi do nej nepodarilo dostat zadne jidlo. Jen piti a to taky neni zadna slava. Co s tim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
10.4.13 09:10

A na co bys prosím tě ráda čekala??? Až se mu objeví červenofialové skvrny a zjistíš s pomocí wikipedie, že má meningokoka??? :think: No jen se ptám… Nikam nevolej a rovnou jeď :roll: Bůh ví, co to může bejt za kekel a ty čekáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
10.4.13 09:12

@nunik123 za zavolání nic nedáš, většinou se s teplotama chodí až když trvají min. 3 dny, uvidíš co ti řekne doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.4.13 09:12

Vypadá to na virozu, chceš-li mít klid, zajeď k dr., volat nemá cenu, nic ti neřekne, já bych počkala do zítřka, možná do pátku, ale chtěla bych, aby ho dr. viděla před víkendem, abychom se vyhnuli pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
10.4.13 09:13
@Seizdra píše:
A na co bys prosím tě ráda čekala??? Až se mu objeví červenofialové skvrny a zjistíš s pomocí wikipedie, že má meningokoka??? :think: No jen se ptám… Nikam nevolej a rovnou jeď :roll: Bůh ví, co to může bejt za kekel a ty čekáš

tak nepatrime zrovna mezi plasany a vim ze az kdyz diteti neustavaji teploty 3 den tak se vetsinou jde k dr. Ale diky radeji zavolam:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
10.4.13 09:16

To ma asi to, co ja a je mi opravdu bidne. S takhle malym mladetem bych taky jela. To ze neji nevadi, spis by mel hodne pit. U svych kluku jsem resila malo piti aspon kuliskem - rehydratacnim roztokem. A doktorka ti kazdopadne rekne, co a jak, muze udelat stery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.4.13 09:24

Já myslela, že má aspoň 40 - 38 ani nesrážím, pokud dítě není z toho nějaké špatné :think: Není to dobré, tělo má bojovat samo, tím si buduje imunitu.

Pravděpodobně je hodně zahleněný, proto zvrací. Doporučuju Sinupret, je hnusný, ale jde to po něm pěkně ven. Nepřijde mi to jako nějaká šílená choroba, kvůli které by bylo nutné někam okamžitě jezdit. Dala bych ten Sinupret, jestli to pozře (lepší je v něčem - třeba v čaji, vodě se šťávou, ale musí to zas vypít všecko), malé chutná třeba Prospan, taky se mi nezdá špatný. Klidový režim, Sterimar do nosu, případně třeba na noc dle potřeby Nasivin (předpokládám, že má i rýmu), ať se rozpouští ty hleny a bude to dobré. Dobrá je i bylinná mast Psí sádlo, hezky uvolní os, zmírňuje bolest na průduškách, může se od roka - ale děcka se mi po ní trochu osypaly. Když se nebude lepšit, budou furt teploty, bude se ti zdát, že chrčí tak samo pak před víkendem k doktorce - aspoň třeba poslechnout.

Nějaké strašení meningokokem nebo co to tu proběhlo mi nepřijde absolutně na místě :roll:

A k doktorce si klidně zavolej, tím nic nezkazíš a budeš klidnější, žes mluvila s odborníkem, né jenom s matkama na netu :lol:

Příspěvek upraven 10.04.13 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
10.4.13 09:25

@nunik123 jestli takhle kašle, tak jdi.. Já šla s malou hned - horečky, kašel, zvracela ty hleny.. Hned dostala antibiotika a stejně se jí to rozjelo ještě víc 8o Pak dostala jiný a Spiropent na průdušky.. Je toho teď všude plno, my máme doktorku hned vedle, takže jsme tam vždycky první, takže já šla hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.4.13 09:39

Já vždy nejdříve léčím sama a teprve pokud kašel přetrvává dojdu k dr. ať si děti poslechne, jestli to nemají na průduškách. On jim vždy vrazil Atb a nazdar. Nechci aby děcka měly antibiotika hned na každou virozu, léky si stejně na kašel a rýmu kupuju sama i když jdeme od dr, tak proč tam lítat s každou nemocí. Vařila jsem kašlací čaj (majoránka, jablko, cibule a svařit ve vodě) nebo dělala tymiánový sirup a do týdne byly děcka zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
10.4.13 09:39

Pokud teplota po podani paralenu klesa, tak bych sla k dr. az by se bud objevili dalsi priznaky nebo by se to nelepsilo ani po 3.dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
10.4.13 09:54

Přesně jak píše @ynax .Horečka je jen známka začínající chřipky (pravděpodobně).K doktorce neběžím hned jak se rozkašle. Většinou pomůže nějaký volně prodejný sirupek z lékárny. Pokud se kašel ani po pár dnech nelepší, jdu k mudr. Zvracení připisuji hlenům, taky jsme to tak měli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
10.4.13 09:56

@nunik123 jinak horečky mají tendenci se vracet ;) Pokud netrvají víc jak 3 dny a nejsou moc vysoké tak je to v pohodě. Mě už nějaká horečka fakt nestresuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
10.4.13 09:56

Já bych zavolala doktorce a zkusila se s ní poradit. Asi mu musí být blbě, když jste celý den proleželi, protože udržet mého rošťáka (10m) v posteli, když měl nedávno teplotu, tak to se mi fakt nepodařilo. teplotu jsem srážela až když byly přes 38,5. Mamky na e-miminu Ti můžou akorát napsat svoje zkušenosti a rady, ale doktorka je tu asi málokterá. Tak zavolej té svojí, ať máš klid na duši :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.4.13 09:57

Já bych k dr. nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
10.4.13 10:36

Nevím co by ti doktorka poradila :think: máte horečku, začínáte kašlat…počátek nějaké chřipajzny, doktorka ti poradí koupit sirup :nevim: na atb to nejspíš ještě nebude :) já s kašlem k mudr nechodím, bych se tam uchodila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí