Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, najde se tu někdo kdo dává děcku růsťák? Chtěla bych se poradit ohledně aplikátoru, používáme již skoro rok bezjehlový a nejsem moc spokojená. Většinou je v místě aplikace vlhkost, tudíž dávka neúplná. Jaké máte zkušenosti s vaším aplikátorem? A jak dítko roste?
Moc dík za příspěvky, nevím, kde jinde se poradit ![]()
Máme klasické pero a jehly - s těmi nejmenšími spokojenost, teď nám (omylem?) dali větší, jsou tlustý, holka (12) si je nemůže píchnout, dělá s tím cirkus, bolí jí to.
Pícháme druhé čtvrtletí, za to první vyrostla myslím kolem 1,4cm, mám dojem, že ne o mnoho víc než když si ho nebrala. Jsem z toho rozpačitá. ![]()
Ahoj, pichal si spoustu let bracha, pred mesicem skoncil. Mel pero jak s jehlama, tak i bez. U toho bezjehloveho mival taky vlhkost, ale davka byla dostacujici dle kontrolnich odberu. Tak to asi bude ok.
Díky za reakci, naše vyrostla o 6 cm za 10měsíců aplikace, taky jsem čekala víc..Ale je pravda, že předtím nerostla skoro vůbec.
V návodu k bezjehl. aplikátoru je že pokud je kapka vlhkosti, je dávka nedostatečná. Tak to máme skoro pokaždé…
Ach jo.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, měřím 160 cm, objednávám si ho přes internet ( Hygetropin ), ale nevím jak si ho dávkovat, prosím pomozte mi, jak si ho dávkovat a jak dlouho? předem vám děkuji:)
My máme aplikátor normálně jehlový, pícháme rok a půl a vyrostli jsme 15cm což si myslím že je super
Ted nám vyměnili pero za takové jednorázové tak jsem zvědavá jaké to bude.
Ahoj Virginia, tak jak jste povyrostli? My průměr 7,5cm za rok. Doktor je spokojený, ale mně se to zdá málo…ach jo ![]()
Ahoj Haňulík, vy krásně rostete, jak to jde s tím novým perem?
Píchá holčička, či kluk?
@lizzi.12 Zrovna dnes jsme to na preventivní kontrole řešili s pediatričkou. Za rok vyrostla 6,3 cm. Taky se mi to zdá málo a to hodně málo.
A co říkala dr? Dceři je 12,že? Kolik teď měří a jak dlouho pícháte?
@lizzi.12 Mám dceru 12 let, s novým perem to jde stejně jen si teda musíme na začátku ten hormon sami namíchat, ale není to složité.
Holky taky se mi to zdá málo ten váš růst ![]()
@Haňulík my si hormon ředíme zhruba 1*za 6 dní, ale každou dávku musíme natahnout do pera zvlášť, a to těstě před aplikací. O jehlových perech mám představu asi jako o inzulínových, tj dá se hormon do pera, pero do ledničky a každý den jen vytahne a aplikuje.Ne?My s tím bezjehlovým máme asi víc práce a hlavně to je na babičky složité, takže jsme „odsouzeni“být každý večer doma…Ale co by pro ty děti člověk neudělal.. ![]()
@lizzi.12 jo to naše je jak inzulínové, předtím jsme měli takové ampulky už naředěné a měnili jsme jednou za deset dní, ted měníme jednou za osm protože máme větší dávku a musí se to smíchat ale pak už to máme v peru pořád celou tu dobu.
@Haňulík to je fain, jednoduchá aplikace.No my jsme nechtěli tehdy 5ti letou dceru stresovat jehlami, tak jsme to vyřešili bezjehlovým. Dobře nám tak. ![]()
@lizzi.12 Teď je jí přesně 13. 140 cm.
Vyspělá, čekáme každou chvíli první ms a konec růstu, hraničních 150cm nejspíš nedosáhne. ![]()
Pero máme takové jako inzulinové, dá se ampule, už připravená z krabičky, nic neředíme, ukládáme v lednici, vydrží nám cca 6 dní, na cestování máme chladící tašku.