Pícháte růstový hormon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.4.16 23:05

@rychnov3 ahoj! To je mi líto. Ale zase možná lepší, že víte, kde je problém. A co tak čtu, tak většině dětí ten růstový hormon zabírá a bez vedlejších účinků. Kdy máte jít na ten test? Jaké má teď syn míry, věk?

U mého syna se prokázalo opoždění růstového věku 14 měsíců (růstový věk - 18 měsíců, bylo mu 32 měsíců ). Základní testy z krve mu vyšly OK, ale paní dr. doporučila častější sledování růstu v rizikové poradně, tak uvidíme, co se z toho vyvrbí.
Teď podle domácího měření povyrostl na 88-89 cm, je mu 2r 9m. Tak už i věřím tomu, že ve 3 letech těch 90 cm mít bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gtq
1
11.5.16 00:26

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jaké mate zkušenosti s aplikací.???
Jde mi o to zda preferujete pera, nebo bezjehlové aplikace???
Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
11.5.16 21:42

@gtq Zkušenosti nemám a stále doufám, že mít ani nebudu.

@panikralickova Jo, bez vedlejších účinků… to je jasný, že to není hned vidět. Ale co bude za 20 let? Není lepší být malý a zdravý, než velký a třeba s rakovinou? Já vím, že ji může dostat tak jako tak, ale prostě mám pocit, že růstové hormony zdravotnímu stavu nepomáhají…
Aktuálně je synovi je 3 roky a 7 měsíců, má 96 cm. Váhu neřeším, tu má normální vůči výšce, nějakých 13 kg. Horší je, že je prostě pod grafem co se týká výšky. Uvidíme. Výsledky druhého testu budou za měsíc, tak se ozvu. Ale nadšená z té situace nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
11.5.16 22:22

Ahoj holky, mám obavy co se dozvíme 1.7.na endokrinologii, tak moc se bojím, že je něco špatně :,( ve 2r a 7m má 86cm a 12.3kg, já mám 157cm, manžel 175cm.mezi cca rokem rokem a půl a nyní má propad :-( starší syn je lehce podprumer. Jsem z toho na nervy :-( díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.16 22:27

@rychnov3 ahoj! Chápu Tvoje obavy. Já toho k rustovemu hormonu moc nacteno nemam, ale třeba se da něco dohledat. Pokud umis dobre anglicky, muzu Ti poslat odkazy na nějaké medicínské databáze.
Omlouvám se, nepamatuju se, kostní věk synovi vysel opozdeny?
Fanda ma ted 2r 10m a dle domácího měření ma 88-89 cm a 11.6 kg. Stejne jako Ty, váhu neřeším, uz je celkem normální, výškové, kdyz zohlednim věk, mi Ti nasi kluci přijdou hodně podobní. Fanda mel při unorovem rtg kostní věk opožděn o 14 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.5.16 22:35

Vedlejsich ucinku se neni treba obavat. Jediny vedlejsi ucinek u deti je v zavislosti na rychlem rustu, takze pokud nekdo trpi rakovinou nebo nejakou jinou poruchou, ktera se „rozrusta“, tak urychlenim rustu se i tento defekt urychli. Ale tyto defekty se vyskytuji se stejnou cetnosti jako u zdrave populace, tzn. jsou jen urychleny. Proto se v techto pripadech rustovy hormon vysazuje, aby byl cas na protiopatreni.
Rustak ma velky vliv na zdravotni stav i v dospelosti, proto jej celebrity berou leta - Madona, Stalone atd. Sportovci je berou pri rekonvalescenci (zlomeniny, natrzene svaly apod.)
Bohuzel rustovy hormon je prilis drahy, proto se jen tak k nekomu nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
12.5.16 21:03

@panikralickova Jo, Tvé perfektní vysvětlení kostního věku si pamatuju! Jenže Tomík má kostní věk opožděn nepatrně (o 4 měsíce), takže v tom to řešení nebude, že by rostl o výraznou dobu déle.
Prostě uvidím, teď to stejně neovlivním…

@Martann No, toho se právě bojím - růstu případných nádorů. Máme v rodině nádory střev a prsu, celkem dost mrtvých příbuzných a dál různých prekarcinomů. Fakt se mi do růsťáku nechce. Ale argumentaci cenou chápu. Doktor mi to taky podával tak, že je ta léčba tak drahá, že ji nedávaji jen tak někomu (mluvil o 4 mil. Kč ve věku od 4 do 18 let). Prostě nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.16 21:39

@rychnov3 rozumím, rozumím…
Chápu, že se to rozhodnutí nedělá lehce. Já něco podobného řeším s očkováním. Nejen, že se František narodil nedonošený a měl opožděný psychomotorický vývoj, ale zase máme v rodině různá autoimunitní onemocnění… Takže já zase odkládám očkování, protože mám strach, že mu to tak zahýbe s imunitním systémem, že si „založí“ na nějaké „hezké“ autoimunitní onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.5.16 22:38

Rakovina v detstvi je vyjimecna a pokud ma nastat tak stejne nastane.
Nedostatek rustaku ma vliv nejen na maly rust, ale i na skladbu kosti, vyvoj mozku, zvyseny cholesterol a dalsi faktory. Takze to neni jen o tom vyrust, ale taky o tom byt zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
13.5.16 06:20
@Martann píše:
Rakovina v detstvi je vyjimecna a pokud ma nastat tak stejne nastane.
Nedostatek rustaku ma vliv nejen na maly rust, ale i na skladbu kosti, vyvoj mozku, zvyseny cholesterol a dalsi faktory. Takze to neni jen o tom vyrust, ale taky o tom byt zdravy.

souhlasím a taky ono ta malá výška nikomu moc nepřidá. Dcera by bez něj měla nějakých 130cm. Celý život by se trápila a ani děti by nemohla mít. Samozřejmě že strach jsem měla a mám pořád, ale vidím jak je šťastná že je konečně velká. Za pár měsíců už ho budem vysazovat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
13.5.16 08:22

@Haňulík A kdy jste začínali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
13.5.16 15:31
@j.a.n.i1 píše:
@Haňulík A kdy jste začínali?

v 11 letech a v 15 skončíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
13.5.16 18:35

@Haňulík A to přestala růst až tak pozdě, nebo to do té doby jen sledovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
13.5.16 19:27
@j.a.n.i1 píše:
@Haňulík A to přestala růst až tak pozdě, nebo to do té doby jen sledovali?

byla vždy menší ale držela se třetího percentilu a pak se najednou propadla dost dolů a růst se zastavil. Měla tou dobou 127 cm. Nyní má 162 a za tři měsíce bude mít 15. To by měla mít 165. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
13.5.16 19:57

@Haňulík Tak my jsme už pod ním, ale stále rostou… tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí