Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla bych přidat diskusi můj syn si Pícha růsťák už skoto 2 roky teď je mu 13 let a měří 141 cm roste pomalu ale začali jsme pozdě hledám někoho spřízněného.
@stáťáva Ahoj dcera má 13,5 a měří 152, píchá si hormon 3 roky. Myslím že u vás je dobré to že kluci rostou dýl tak byste to ještě měli dohnat!!!
Může syn jezdit na školy v přírodě, lyáky atd. když si píchá růstový hormon? Jezdí na tábory? Znám tábory, kde berou děti léčené růstovým hormonem, tak můžu poradit.
Kolik rostete za rok a jak velkou dávku si pícháte? My máme dávku 1,35 a už pomalu růst přestáváme… ted máme rychlost asi 6cm za rok, ten první rok jsme vyrostli asi 12 cm.
@Jana Martinková jo na jednom táboře bByl ale neužil si to nikoho neznal a je spis samotář. Jinak na výlety se školou a tak není problém, dovolené taky.
@Haňulík za rok vyroste 6 cm a pichame 0,9 mg, teď ma pubertu tak to prý nebude tak rychly
@stáťáva aha no já právě myslela že v pubertě by to mělo jít rychleji, ta dávka se mi zdá docela malá, kolik váží? U nás puberta pomalu nastupuje tak uvidíme jestli ještě porosteme… za těch 160cm bych byla ráda.
Právě v pubertě tělo prý dělá něco jiného než roste, takový ty ostatní věci, roste pohlaví chlupy tělo se mění tak mi to řekla Dr
Ahoj, dceri je 8 let a pichame skoro 3 roky, taky roste prum.6 cm za rok, ma 114,6 a 19 kg, smudla mala. Doufam, ze se dockam toho, aby mela aspon 150cm. ![]()
To je fajn ze už pichate my začali pozdě v 11ti podle prognózy by měl mít 158 ale ma teprve 141 tak asi ho ještě budu tahat za uši aby nebyl taky prďola ještě ze kluci rostou dýl ![]()
Zdravím, mám dceru 7roků 8 měsíců, měří 111cm a važí 20kg. Za 14 dní si máme jet pro růstový hormon. Mám z toho vážně strach. Dcera roste 5-6cm za rok bez růstového hormonu. Jinak je zdravá, jen má prokázáno, že se jí růstového hormonu tvoří méně. Bojím se vedlejších účinků, včetně psychických. Snažím se jí to vysvětlit, ale stále se ptá, jestli jí to bude bolet a jak moc. Mě by předpokládaná výška 153cm stačila, ale partner trvá na růstovým hormonu. Já mám 162, on 187. Prosím poraďte, nebo písněte kdo již píchá a má dcerku, jestli se to na ni nějak negativně nepodepsalo. Díky
Mám sestřenici. Píchá si to sama od osmi let
trošku to bolí, ale ona si zvykla
niajk se to nepodepsalo, je dlouhá a hubená ![]()
Kamánek - pokud se chystáte na dovolenou do zahraničí, je potřeba potvrzení endokrinologa, že převážíte růstový hormon přes hranice.
Jestli budete mít zájem poslat dcerku na letní tábor, pošlu vám odkazy na tábory, kde berou děti léčené růstovým hormonem.
@kamánek no já nevím, „partner trvá“.
A proč jako trvá???
Já mám 153 cm, vystudované 2 VŠ, jsem šťastně vdaná, mám syna.
Jasně, je vopruz, že člověk blbě shání oblečení, že si občas někam musí vzít stoličku a že v autě je to tip-top a občas nepohodlné (jako třeba vzít si lístek z parkovacího automatu je občas akrobatický výkon).
Ale že by tohle byly důvody, proč do sebe nechat píchat růstový hormon, no, nevím, nevím.
Kamánek - já měřím asi taky 155 cm a nemám problím - taky bych do píchání růstového hormonu nešla. Je to zbytečná zátěž v tomto případě.
No holky všem co jste mi napsali moc díky. No, že trvá, je to tak, že natomhle se názorově prostě neshodnem, tak jsem ustoupila, že to zkusíme. Svoje děti miluju nadevše a jako každý máma chci pro ně to nejlepší. Starší dcera rostě přesně podle nejspodnější křivky v grafu a to je v pořádku, mladší spadla pod křivku a těch vyšetření kterým jsme museli projít a těch nervů… Má to alespoň to pozitivní, že zdravá je. Také jsem se nezmínila, že má opožděný kostní věk o více než 2 roky. Má to nějaké Vaše dítko také tak hodně? Jsem na nějaké diskuzi poprvé v životě, vždy jsem je spíš četla, takže se omlouvám, jestli to píšu nějak blbě.