Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn 17m po silném zánětu průdušek a rýmě dostal zánět do oka, údajně si tam ručičkou zanesl hleny a prostě dostal zánět. Dávali jsme Fucithalmic přes týden, pak přes týden Kanamycin (nebo tak nejak), po 3 týdnech se to nezlepšilo, tak jsme šli na oční, ta zkontrolovala slzné kanálky prý ucpané nejsou, a řekla mi „Tak měli jste dvoje atb tak nevím co byste teda po mně chtěla abych mu napsala“.. A prý máme kapat Evercil kapky. Nicméně už je to zase asi 10 dní a hnis z oka mu teče pořád a oko hodně slzí. Mezitím ho zkoukla ještě jiná očařka, ta slzné kanálky nekontrolovala, a řekla, že by mu pomohl bazén
Jako na bazén chodíme, ale ted jsme dva měsíce kvůli tomu marodění nebyli.. Zajímá mě Vaše zkušenost, je to normální že to trvá tak dlouho a nic nezabírá? A co si myslíte o tom bazénu, já jsem právě myslela, že to mu jenom uškodí ![]()
Nase mala mela vlekly zanet v oku, ATB 2×, pomohlo to trochu jen primo v dobe uzivani. Byla teda mensi, mela to v podstate od narozeni az tak do 5ti mesicu. Vzdy to bylo nejakou dobu lepsi, nejakou horsi, ale nikdy nezmizelo uplne. Ucpane kanalky nemela. Ja jsem pak rezignovala a neustale dokola jak se objevil hnis, tak pouze otirala vatou s pravarenou vodou a kapala OcuFlesh. Jsou to kapky se svetlikem lekarskym, doktor mi je doporucil k dlouhodobemu uzivani (narozdil od treba ophtalmo septonexu). Asi po mesici tehle kury to preslo, ale nemuzu jasne rict, ze to bylo zrovna tim, nebo zda z toho nejak vyrostla. Ale uz od zacatku co jsem to tak delala to oko vypadalo lepe.
(tedy ona to mela v obou ocich, ale to jedno bylo horsi, to druhe ji v podtate jen slzelo)