Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Měl by se ve stolici ještě pohybovat. Nejvíce trápí večer a v noci.
Stejně budeě muset k lékaři pokud nechceš synovi nasadit česnekovou dietu protože proti roupům už není žádný volně prodejný lék
Roup opravdu vypadá jako taková bílá nitka, slaboučký cca 0,5 cm dlouhý červík. Ve stolici se ještě pohybuje. K dr. bych určitě šla, oni se rychle množí. Jinak to svědění, co vím, se objevuje hlavně večer a v noci, kdy samičky vylézají do konečníku a kladou vajíčka.
Já bych udělala silnou, česnečku, topinky apod. A bude mít roup po hehe.
Měla jsem roupy jako dítě školou povinné (v první třídě) a vypadalo to takhle - bílé malé hýbající se nitky, bylo jich hrozně moc, ne jen pár. Dostala jsem na to pak od doktora nějaký sirup - sytě červený - zabarvilo mi to stolici ještě na hodně dlouho
Jinak ale žádné svědění nebo tak jsem nezaznamenala, prostě jsem si jeden den blbě utřela zadek a dodnes mám před očima, jak se tam ty mrchy mrskaj ![]()
Ahoj,
když jsem byla malá, měla jsem něco podobného, a nebyl to roup, ale škrkavka, ono je to dost podobné. Normálně u doktora jsem dostala nějaký prášky a skoro hned to přestalo. Doma bych to neřešila.
Okolo zadecku by bylyi bile tecky a jdou setrit (to jsou vajicka) a v noci je dite neklidny, ale normalne s nim jdi k Mudr. udela ster na papirek z konecniku a preleci to.rika se ze je to lepsi prelecit i kdyz je jen podezreni. a u deti je to prej uplne bezny.
rika se ze nema rad cesnek a zeli, ale jsou to babsky povidacky.
Děkuju všem za odpovědi. Pohyb jsem zatím u podezřelých nitek nezaznamenala, pár dní ještě počkám a pak uvidím. Ještě jednou díky, zakl.
@Anonymní píše:
Děkuju všem za odpovědi. Pohyb jsem zatím u podezřelých nitek nezaznamenala, pár dní ještě počkám a pak uvidím. Ještě jednou díky, zakl.
Tak to roupi,nebudou.Ti se mrskají, to by jsi určitě nepřehlédla. Moje děti je neměly, ale já a moji kamarádi v dětství jo, a bavilo nás kadit někde venku a líbilo se nám jak sebou melou
![]()
Tak malá bude mít 3 roky a byla na písku a hned za 3 dny jsem jsem objevila roupy ve stolici u ní. Nebylo jich moc ale i přes to jsem letěla k doktorce. Předepsala Vermox. V pátek jsem jí dala celou tabletu a až dneska kadila a měla jich pár ale ta zapáchající stolice a taky to zabarvení? Je normální? jinak mě to taky dostalo jelikož já jsem na hygienu ras a uklízení doslova magor. Jí myju ručičky snad pořád a dokonce používám antibakteriální gel a to vozím i kočárku a pořád jí ho dávám a stejně to chytla :/ za jak dlouho se toho zbaví jednu tabletu jsme dali v pátek a další máme až za měsíc
Prosím o radu
Mělo něčí dítě po Vermoxu průjem? Malej ho snědl v neděli a dnes má megasrajdu a bolí ho břicho. V příb. letáku píší, že to může být, hlavně při silném začervení.
Nám ho dr. dala, že si prcek škrábal zadek, ale nic tam neviděla, ani já v noci, ani ve stolici nic neměl ![]()
Tak je mi to silné začervení divné.
Díky ![]()
@Katchus naší holku tři dny po vermoxu bolelo břicho, celkem hodně, vždycky to samo přešlo, dr. mi říkala že je to z toho jak se odčervuje ale taky jsem žádný červíky nikdy neviděla
Ahoj,
jak se prosím pozná roup? Pozoruji u téměř dvouletého syna ve stolici takové nitky, vlákna, červíky?, které má oko úzkostné matky vyhodnocuje jako roupy. Objevuje se to cca dva týdny, ne vždy. Na zadečku se teď poškrabal, když běhal bez plenky, ale jinak ho to ani nenapadne. Zajímalo by mě hlavně, zda se roup ve stolici ještě pohybuje. Příp. jak poznat, zda jde o roupa. Nerada bych za lékařem běžela s nestrávenými vlákny z potravy. Díky.