Zánět středního ucha - vyplachování

1446
8.4.13 18:48

Zánět středního ucha - vyplachování

Ahoj, dceři dnes píchali obě uši. Antibiotika nedostala. Řekli mi že mám uši vyplachovat heřmánkem, když jsem se zeptala jak, řekly že co vyteče mám prostě utřít tamponkem namočeným v heřmánku. Když se podívám dceři do ucha a všude kolem vstupu do ucha (prostě kolem té díry) má zaschlou krev a zřejmě to co vyteklo, ale nevím jak hluboko můžu zaject? Ještě se chci zeptat za jak dlouho poleví teploty, stále ještě měla 37,7. Mám jí dát něco na teplotu, možná by jí tim ulevila i ta bolest. Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
8.4.13 18:52

Na bolest nurofen. Jinak já kapala peroxid, počkala sem až to vyšumí a tamponkem otřela jen to co vyteklo, do ucha nic nestrkat.Za pár dní by to mělo být o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
8.4.13 19:06

@Petrlis Do ucha vůbec nezajížděj, setři jenom okolo. Na bolest Nurofen, pomůže i na teplotu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.4.13 19:09

Na bolest i teplotu Nurofen nebo Panadol, z ouška vytírat jen z viditelných částí- nezasahovat dovnitř a nám na vyplachování doporučovali borovou vodu, peroxid v žádném případě- při delším užívání ničí měkké tkáně.
Ať je brzo lépe!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
8.4.13 19:20

@Z.jev Právě kolem toho ušního otvoru má zaschlou tu krev, tak to můžu otřít? Mám strach abych něco nezanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
8.4.13 19:21

@Hanulínek Tak nám právě říkali, že peroxid je nej, že borová voda není dobrá :mrgreen: koukám jiný pes jiná ves nebo jak to je. Každopádně je to měsíc co měla malá virový zánět ucha a kapala jsem ji pouze peroxid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
8.4.13 19:23
@Petrlis píše:
@Z.jev Právě kolem toho ušního otvoru má zaschlou tu krev, tak to můžu otřít? Mám strach abych něco nezanedbala.

Když nakapeš ten peroxid celý ten hnus u s tou zaschlou krví vyšumí ven, pak je ouško uplně čisté, bez zaschlé krve.To pak stačí jen krásně otřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.4.13 19:23

Malá má zanět středního ucha každý měsíc, takže už jsme profíci :mrgreen: Nám řekli vyplachovat nejlépe borovou vodou, možný je i heřmánek. Děláme to podle jejich doporučení. Stříkačkou nakapat do ucha, chvíli nechat, pak otočit na druhý bok aby to vyteklo a otřít, ale jen na okraji. Teploty má vždycky ještě tak 2dny po píchnutí. Čípek dávám jen když má nad 38, mně přijde, že se jí po tom píchnutí vždycky hodně uleví a už jí to tolik nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
8.4.13 19:25

Nám dali antibiotika a vyplachovali jsme borovou vodou a to mu dokonce píchali jenom jedno ucho. Když jsme byli na komtrole na ušním tak mi doktorka říkala, že kdyby nedostal ty antibiotika, že by to odneslo i to druhé ucho. A pro jistotu nám napsala i antibiotický kapky do nosu, hrozně se divila, že nám je nenapsali hned na pohotovosti.
Přesně jak říká @-Sára co doktor to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
8.4.13 19:34

@Petrlis Jj, otírat jenom kolem toho otvoru. Kdybys zajížděla dovnitř, spíš jí uškodíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.4.13 19:45

Tak já zas pro dceru dostala od ušařky za úkol píchnuté ucho 5× denně vyplachovat borovou vodou ohřátou na tělesnou teplotu a 3× denně dávat Nurofen (i když nebude mít teplotu, prý působí protizánětlivě). Pak až na kontrole brali krev na CRP, uši otestovali a řekli, že atb nejsou nutná - ucho se zahojilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 19:46

@peni81 ono je rozdíl, když dítě přijde,,jen´´ s přefouknutým bubínkem od usilovného smrkání, pak stačí ouško píchnout a ATB již nejsou potřeba. Pokud ale dítko přijde s hnisavým zánětem středouší pak ATB nutná jsou a to nejlépe celkově a při hnisavé rýmě i lokálně v kapkách do nosu..
@Petrlis :
Vykapávat ouško je správně jak peroxidem, tak borovou vodou. Pokud z ouška hodně vytéká hnis, tak klidně můžeš ouško vykapat co to dá. chvilku nechat dítko ležet na boku, aby se to dostalo až k bubínku. pak ditko posad, co vyteče, utři vatovým smotkem(uděláš si z vaty motáním přes pinzetu).Na teplotu a bolest dětský nurofen, ibalgin prostě to co máš doma. Pokud teplota do 2 dnů nezmizí, tak opět naštiv orl lékaře. Pokud má dítě rýmu, musí se pořádně zaléčit.(postačí klasické detské nosní kapky otrivin, nasivin atd.,mořská voda je jen na čištění).Přeji úspěšnou léčbu, at dítko moc netrpí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 19:50

@Machalka jak se testují uši?? :lol: borová voda stačí mít pokojovou teplotu, pokud by se lila do ucha studená, může vyvolat závrať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.4.13 19:55

@Lenny85 No měla nějakej přístroj s takovou gumovou koncovkou, to jí strčila do ucha, prý to jenom tak slabě vrní a doktorce to na displeji ukáže, jestli je v uchu nějakej maz. Já to viděla poprvé, ani nevím, jak se to jmenuje :oops: Pak se ještě klasika koukala do uší se světýlkem a ještě testovali obě uši v audiokomoře. No fakt důkladná kontrola :mrgreen:
Na tu borovku mi fakt říkali tělesnou teplotu, tak jsem nahřívala na topení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
8.4.13 19:56

Doktorka mě právě neříkala že jí tam mám něco kapat, prostě nechat jen samovolně vytéct a pak utřít. Tak já nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí