Zánět středního ucha - vyplachování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1446
8.4.13 19:56

Doktorka mě právě neříkala že jí tam mám něco kapat, prostě nechat jen samovolně vytéct a pak utřít. Tak já nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.4.13 19:58

@Petrlis Netrap se tím, prostě každej doktor to chce dělat jinak :D A zabralo to u všech - uši byly vyléčeny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.4.13 20:00

My máme atb (ale ve výtěru byl ještě jiný nález) a do ucha prý nic nedávat, jen očistit, co je vidět (a nevyteklo teda nic, podle všeho všecko odešlo nosem) :lol: Malá měla píchlé v únoru a taky jsme neměli vyplachovat ničím, taky měla atb (a taky nález ve výtěru ještě jiný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 20:01

@Machalka topení je fajn :)
jo audio..já si jenom neuměla vysvětlit ten pojem testování. :) To s tou gumičkou do ucha, tomu se říká tympanometr a měří odpor a poddajnost bubínku. Zkrátka to ukáže, jestli je bubínek už v pořádku. Jestli je za bubínkem normální tlak nebo ještě sekret. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.4.13 20:05

@Lenny85 Ha, díky, aspoň chvíli si budu pamatovat, co to bylo :lol: Já byla s dcerou na píchání ucha poprvý (a doufám že naposled :twisted: ), předchozí zkušenost mám svoji, jako děcko a podrobnosti jsem radši zapomněla, takže tak no :lol: Na té kontrole jsme strávili hodinu a půl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
8.4.13 20:10

Holky dík za rady, myslela jsem si že jakmile jí to píchnou že se jí uleví a bude fajn, ale nevím, teplotu má pořád a už tam zase v postýlce kňourá a probouzí se. Všude čtu jak se hned uleví ale na nás to asi moc nepůsobí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 20:11

@Machalka fakt???co tam s váma dělali? :lol: :lol:
Petrlis : jestli ouško teče, tak vykapávej. Aspon se ten hnus nebude usazovat v oušku a při další kontrole vas nebude doktor trápit odstranováním. Vykapáváním se taky čistí zvukovod, který by jinak mohl být od toho vytékajícího sekretu naleptaný a podrážděný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 20:16

@Petrlis no uvidíš jak jí bude ráno, pokud bude celou noc kňourat a mít teploty, tak si dojdi zítra pro ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.4.13 20:59

@Lenny85 Přišli jsme tam, čekali 10 minut, poslali nás do labiny na krev. Tam jsme čekali zase 10 minut, pak odběr, pak zase čekat na výsledky, pak zase zpátky na ORL a zase čekat :twisted: Až nás vzali, tak prozkoumali ouška tím tympanometrem a svícením do uší a čekali jsme až bude volná audiokomora. Pak audio vyšetření a zase čekat. No a pak teda finální zpráva, že uši jsou ok a můžem dom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 21:11

@Machalka tý jo.to by se mi teda chtělo :zed: to jste byli někde v nemocnici, že. normálně v ordinaci orl by jste byli do 15min venku :lol: zas by vám, ale nebrali krev a neměli by ste to tak komplet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.4.13 21:13

@Lenny85 Na poliklinice :think: No naštěstí jsem na to měla čas celé dopoledne a je fakt, že doktorka nás předem varovala, že tam má objednaných hodně lidí, takže to asi bude na dýl :twisted: Píchala nám totiž ucho na pohotovosti (v noci, kdy jindy se ucho ozve :mrgreen: ) ve špitále a na kontrolu jsme pak šli k ní do ordinace na poliklinice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 21:21

@Machalka no tak hlavně že to za to čekání stálo :) ale pokud jste byli navíc, tak vás na krev posílat vůbec nemusela.To se unás třeba vůbec nedělá. Jen při opakovaných zánětech. a audio se mi taky zdá zbytečný. pokud dítě dobře slyší při sluch. zkoušce a tympano má dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.4.13 21:35

@Lenny85 Jak píšeš - hlavně že to stálo za to a malá je zdravá :) Možná nás hnali na to všechno i z toho důvodu, že jsme tam vlastně byli poprvé, tak aby měli všechny vyšetření do karty :think: Do té doby jsem s malou na ORL nikam nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
8.4.13 21:38

@Machalka tak tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.4.13 22:07
@Petrlis píše:
Holky dík za rady, myslela jsem si že jakmile jí to píchnou že se jí uleví a bude fajn, ale nevím, teplotu má pořád a už tam zase v postýlce kňourá a probouzí se. Všude čtu jak se hned uleví ale na nás to asi moc nepůsobí. :nevim:

Malá měla teploty ještě 4 dny po píchnutí. A to brala antibiotika a teploty jí šly až k 39. Taky jsem z toho byla nešťastná. V čekárně na ORL jsem se bavila s jinou maminkou a její chlapeček to měl taky tak. Naše malá měla pneumokoka (chlapeček nevím, to neříkala, jestli mu to nějak zjišťovali - naše dr. je na toto hodně pečlivá).

Teď malému s tou jinou „breberou“ pomohlo píchnutí prakticky ihned. V pátek mu to píchli, večer vzal první atb a ráno už zlobil :twisted: :lol:

Tak vydrž, i když je to na budku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+