Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doktorka mě právě neříkala že jí tam mám něco kapat, prostě nechat jen samovolně vytéct a pak utřít. Tak já nevím.
@Petrlis Netrap se tím, prostě každej doktor to chce dělat jinak
A zabralo to u všech - uši byly vyléčeny ![]()
My máme atb (ale ve výtěru byl ještě jiný nález) a do ucha prý nic nedávat, jen očistit, co je vidět (a nevyteklo teda nic, podle všeho všecko odešlo nosem)
Malá měla píchlé v únoru a taky jsme neměli vyplachovat ničím, taky měla atb (a taky nález ve výtěru ještě jiný).
@Machalka topení je fajn ![]()
jo audio..já si jenom neuměla vysvětlit ten pojem testování.
To s tou gumičkou do ucha, tomu se říká tympanometr a měří odpor a poddajnost bubínku. Zkrátka to ukáže, jestli je bubínek už v pořádku. Jestli je za bubínkem normální tlak nebo ještě sekret. ![]()
@Lenny85 Ha, díky, aspoň chvíli si budu pamatovat, co to bylo
Já byla s dcerou na píchání ucha poprvý (a doufám že naposled
), předchozí zkušenost mám svoji, jako děcko a podrobnosti jsem radši zapomněla, takže tak no
Na té kontrole jsme strávili hodinu a půl ![]()
Holky dík za rady, myslela jsem si že jakmile jí to píchnou že se jí uleví a bude fajn, ale nevím, teplotu má pořád a už tam zase v postýlce kňourá a probouzí se. Všude čtu jak se hned uleví ale na nás to asi moc nepůsobí. ![]()
@Machalka fakt???co tam s váma dělali?
![]()
Petrlis : jestli ouško teče, tak vykapávej. Aspon se ten hnus nebude usazovat v oušku a při další kontrole vas nebude doktor trápit odstranováním. Vykapáváním se taky čistí zvukovod, který by jinak mohl být od toho vytékajícího sekretu naleptaný a podrážděný.
@Petrlis no uvidíš jak jí bude ráno, pokud bude celou noc kňourat a mít teploty, tak si dojdi zítra pro ATB.
@Lenny85 Přišli jsme tam, čekali 10 minut, poslali nás do labiny na krev. Tam jsme čekali zase 10 minut, pak odběr, pak zase čekat na výsledky, pak zase zpátky na ORL a zase čekat
Až nás vzali, tak prozkoumali ouška tím tympanometrem a svícením do uší a čekali jsme až bude volná audiokomora. Pak audio vyšetření a zase čekat. No a pak teda finální zpráva, že uši jsou ok a můžem dom ![]()
@Machalka tý jo.to by se mi teda chtělo
to jste byli někde v nemocnici, že. normálně v ordinaci orl by jste byli do 15min venku
zas by vám, ale nebrali krev a neměli by ste to tak komplet ![]()
@Lenny85 Na poliklinice
No naštěstí jsem na to měla čas celé dopoledne a je fakt, že doktorka nás předem varovala, že tam má objednaných hodně lidí, takže to asi bude na dýl
Píchala nám totiž ucho na pohotovosti (v noci, kdy jindy se ucho ozve
) ve špitále a na kontrolu jsme pak šli k ní do ordinace na poliklinice.
@Machalka no tak hlavně že to za to čekání stálo
ale pokud jste byli navíc, tak vás na krev posílat vůbec nemusela.To se unás třeba vůbec nedělá. Jen při opakovaných zánětech. a audio se mi taky zdá zbytečný. pokud dítě dobře slyší při sluch. zkoušce a tympano má dobré.
@Lenny85 Jak píšeš - hlavně že to stálo za to a malá je zdravá
Možná nás hnali na to všechno i z toho důvodu, že jsme tam vlastně byli poprvé, tak aby měli všechny vyšetření do karty
Do té doby jsem s malou na ORL nikam nechodila.
@Petrlis píše:
Holky dík za rady, myslela jsem si že jakmile jí to píchnou že se jí uleví a bude fajn, ale nevím, teplotu má pořád a už tam zase v postýlce kňourá a probouzí se. Všude čtu jak se hned uleví ale na nás to asi moc nepůsobí.
Malá měla teploty ještě 4 dny po píchnutí. A to brala antibiotika a teploty jí šly až k 39. Taky jsem z toho byla nešťastná. V čekárně na ORL jsem se bavila s jinou maminkou a její chlapeček to měl taky tak. Naše malá měla pneumokoka (chlapeček nevím, to neříkala, jestli mu to nějak zjišťovali - naše dr. je na toto hodně pečlivá).
Teď malému s tou jinou „breberou“ pomohlo píchnutí prakticky ihned. V pátek mu to píchli, večer vzal první atb a ráno už zlobil
![]()
Tak vydrž, i když je to na budku ![]()